Blackhouse Blackhouse komentáře u knih

☰ menu

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

No, co říct... Asi budu jediný, ale myslel jsem si, že už mě přešla ta doba, kdy nedočtu knihu, jenom protože mě zrovna nebaví. U téhle knihy už jsem to bohužel nevydržel... četl jsem co nejdál to šlo, ale kniha mě čím dál více odrazovala a nudila. Třeba ji někdy dočtu. Četl jsem od Irvinga Čtrvtou ruku a líbila se mnohem víc. (můj názor, děkuji)

23.08.2013 3 z 5


Mondschein Mondschein Josef Bolf

''Nakonec docelá dobrá kniha.'', pocelou dobu čtení jsem měl pocit, že se spisovatel snaží napodobit Orwella a Huxleyho... Kniha je velmi depresivní a obšírně popisující se každou věc, myšlenku, pocit atd... člověk si časem říká, už toho je něják moc... Vždy mě vadí, když čtu knihu a hlavní postavou je nějakej (blbeček), bohužel musím říct, že i v téhle knize jsem měl pocit, že hl. hrdina, dělá vše neuvědomělě a neumí se pořádně postavit za to co udělal a furt se omlouvá. 4 hvězdičky dávám díky konci, protože se povedl.

23.08.2013 4 z 5


Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

Opravdu skvělá kniha, dlouho mi ležela v knihovně a něchtělo se mi do ní. Ale po přečtení, je to jedna z nejlepších románových knih, které jsem kdy četl. Jen jsem si furt říkal, že bych si ty vztahy a chování některých lidí představoval jinak, avšak super! Doporučuji

23.08.2013 5 z 5


Chutná těla Chutná těla Isaac Marion

Originální nápad. Ze začátku jsem si říkal, co to vlastně čtu? Ale, jakmile jsem se do příběhu začetl, kniha mě nepustila. Doporučuji

16.03.2013 5 z 5


Nejlepší obrana Nejlepší obrana Robert Kirkman

Je to velmi působivé popsání doby, kdy lidé jen přežívají každým dnem a nemají jistotu zítřejšího rána.

02.01.2013 5 z 5


Život plný utrpení Život plný utrpení Robert Kirkman

Skvělá, dobrodružná a strhující serie komiksů The Walking Dead je ta nejlepší co jsem kdy četl, přečetl jsem všechny díly, které vyšly a těším se na další. Doporučuji!

02.01.2013 5 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Nádherné zpracování! Užasné, jak J. Giono dokázal na pár větách popsat skvělý a rozvinutý příběh.

02.01.2013 5 z 5


Otec Goriot Otec Goriot Honoré de Balzac

Skvělé popsání doby. Myslím, že toto dílo hodně ukazuje na životní postoj samotného H. de Balzaca.

02.01.2013 4 z 5


Hello, Ameriko! Hello, Ameriko! J. G. Ballard (p)

Musím říct, že příběh a atmosféra byly opravdu strhující v první polovině knihy, poté jsem začal mít pocit, že čtu najednou úplně jinou knihu. Druhá polovina byla opravdu, pardon(slátanina všeho možného ze scifi žánru a nedržela skvélého žačátečního pojetí příběhu) zklamáním z důvodu zmíněného v závorkách a toho, že mě samotná hlavní postava lezla na nervy svým chováním(otázkou je však, jestli to bylo autorův záměr, či jen můj nesouhlas s chováním hl. postavy). Proto musím dát jen tři hvězdičky.

02.01.2013 3 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Byla to skvělá kniha, určitě si ji přečtu znova. První co se mi na knize zalíbilo, byl samotný nápad dopisů. Doporučuji!

02.01.2013 5 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Obdivuhodné popsání života mafiánů, kniha mě od sebe nepustila.

02.01.2013 5 z 5


Noc trifidů Noc trifidů Simon Clark

Simon Clark předvedl skvěle zpracované pokračování a to v perfektně napsaném stylu J. Wyndhema.

02.01.2013 5 z 5