biskupova biskupova komentáře u knih

☰ menu

Rod nebies a povetria Rod nebies a povetria Sarah J. Maas

(SPOILER) Knížka skvělá, plná nečekaných zvratů a úžasných komplexních postav. Ten konec byl opravdu šokující a nečekaný, ale líbí se mi jak autorka dokázala propojit své světy. Nebylo to sice tak dobré jako první díl, takže za mne čtyři a půl hvězdičky.

30.12.2022 5 z 5


Hořící království Hořící království Sally Green

Skvělé zakončení série. Rozhodně se jedná o mou nejoblíbenější knihu z celé trilogie a dala bych 4 a půl hvězdičky, kdyby tu byla ta možnost. Občas mi přišlo, že se děj moc vlekl, ale jindy nabrala události překvapivě rychlý spád. Celkově poměrně vydařená série.

12.04.2021 4 z 5


Legenda Legenda Stephanie Garber

Kniha se mi nelíbila tak moc jako první díl a ze začátku jsem se musela vyloženě nutit do čtení. Tellu jsem nikdy neměla moc ráda, a tak jsem byla celkem zklamaná když příběh nevyprávěla Skarlett, ale ona. Později jsem si příběh začala velice užívat a Tella už mi tak moc nevadila.

17.02.2021 4 z 5


Klan Klan Adrienne Young

Kniha byla čtivá, ale psaná pouze povrchně. Některé věci by bypo lepší popsat do detailů.

29.01.2021 4 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Na rozdíl od ostatních knih autorky jsem si většinu postav nezamilovala okamžitě. Chvilku jsem si myslela, že příběh nebude nic pro mě, ale to jsem se spletla. Knihu jsem si od začátku do konce užila a četla se sama, ostatně jako všechny zbylé autorčiny díla.

22.01.2021 5 z 5


Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Ze začátku nic moc, ale ke konci super. Přišlo mi to zbytečně zmatené a dlouho jsem čekala než se příběhy navzájem propletou. Nicméně kniha se skvěle četla už od začátku, i když mi tam prostě něco chybělo. Na konci už to bylo skvělé. Občas mi přišlo, že některé scény by se daly popsat lépe a na to co se tam odehrávalo byly nějak málo dramatické. Kdyby to šlo, tak 3.5 hvězdičky.

29.12.2020 4 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Knížka se četla dobře, jenom mi připadá, že se v ní nic nestalo. Žádná zápletka, žádný pořádný dě, prostě nic.

19.01.2020 3 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Knížka měla poměrně nezáživný začátek a bylo velice obtížné se do ní začíst, ale jakmile se to povedlo bylo téměř nemožné se odtrhnout. Občas bylo lehce předvídatelné, co se stane a jindy byl vývoj děje zcela nečekaný. Z počátku mi postava Jess nebyla moc sympatická, ale ke konci knihy jsem si jí celkem oblíbila. Nejedná se asi o mou nejoblíbenější knihu, ale byla čtivá a asi od půlky i zajímavá.

10.01.2020 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Skvělá kniha, vřele doporučuji, ale ten konec mi zlomil srdce.

27.10.2019 5 z 5


Prach a popel Prach a popel Jenny Han

Knížka to byla dobrá, ale na rozdíl od ostatních děl autorky, se mi nečetla tak dobře. Rozhodně byla zajímavá a originální, ale ve srovnání s ostatními knížkami od autorky zase tak dobrá nebyla. A to platí o celé trilogii.

15.02.2019 4 z 5


Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Kniha skvělá, i když kvůli tomu konci bych Ricka asi zabila.

02.04.2018 5 z 5