Legenda

Legenda https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385061/bmid_legenda-0ir-385061.jpg 4 179 42

Caraval série

< 2. díl

Poté, co byla Donatella nechtěně vtažena do magického světa Caravalu, podařilo se jí uniknout svému démonickému otci a zachránit sestru před domluvenou svatbou. Společně by teď měly oslavovat, jenže Donatella pořád není volná. Dala totiž slib tajemnému zločinci, že pro něj zjistí něco, co se dosud nikomu nepodařilo. Odhalit pravé jméno Legendy, mistra Caravalu. To ale dokáže jen tak, že zvítězí v Caravalu. Proto se soutěže musí zúčastnit ještě jednou...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Legendary , 2018


více info...

Přidat komentář

tereziehl
03.11.2023 4 z 5

Mě Caraval baví. První kniha se mi líbila více, ale něco na té jeho magii prostě je. Objednala jsem další díl, těším se.

Fidibus
24.05.2023 4 z 5

No, popravdě jsem byla zvědavá na Legendu, takže jsem do toho šla. Místy mi kniha přišla až moc překombinovaná, ale celkově byl námět zajímavý a plný překvapení. Odhalení přítele a jeho úmyslů, tajuplné karty, milovaná matka a dilema vztahu k ní a samozřejmě láska i obětování se.


Kate3003
20.01.2023 3 z 5

Druhý díl série Caraval mě bohužel nezaujal tolik jako ten první. Přestože byl příběh podobný a znovu velmi dobře promyšlený, něco mi tam prostě chybělo. Líbí se mi, že kniha začala přesně tam kde předchozí skončila. Takže příběh plynule navázal. Tentokrát byl, ale odvyprávěn z pohledu Donatelly namísto její starší sestry Scarlett. Tella v této hře už nebude skryta v pozadí hry, ale bude muset sama hrát. Zápletka je tentokrát trošičku zajímavější než v prvním díle, ale princip je stejný. Důležité je vyhrát Legendovu hru a tím vyhrát možnost setkat se přímo s Legendou. První část knihy byla mírně nezáživná, ale pak se vše rozjede a už si drží tempo stejně jako u prvního dílu. Jestli budu číst další díl zatím nevím. Kdyby byl v češtině tak do toho určitě jdu, ale bohužel není.

Fallenyard
05.12.2022 2 z 5

Dvojka mě popravdě řečeno dost zklamala. Děj byl zamotaný, ale nebyl za ním žádný zajímavý plot twist. Většina událostí se odvíjela od toho, že si Tella něco nesprávně domýšlela, jednala nesmyslně a neustále se opakovala. Ty její vnitřní monology mě vyloženě deptaly. A co Scarlett? Celou první knihu sestru hledá, pořád se mluví o jejich extrémní navázanosti jedna na druhou a potom o Scarlett skoro nevíme. Postavy se obecně chovaly strašně nelogicky a kvůli tomu byl celý děj nevyvážený. Zápletku s největším potenciálem, Tella x Jacks, autorka zabila ještě před koncem :( Zajímá mě, jak to skončí, ale bohužel to není dobré. Hromada nevyužitého potenciálu, nelogické k uzoufání.

petra1394
08.11.2022 5 z 5

Druhý díl byl snad ještě lepší než ten první. Doporučuju všem i třetí, který je bohužel jen v angličtině. Zkoušela jsem psát do Egmontu, zda je v plánu třetí (a závěrečný) díl v češtině, ale dvakrát mi přišla odpověď, že jsou mimo kancelář a na třetí mail se nikdo už neobtěžoval odepsat. Každopádně nečekala bych, že v mých letech mě nakonec chytne něco takového, kniha byla napsána pro mé já tak o 10 let mladší :-D Ale představte si, že mě to zaujalo natolik, že začínám číst Onen Upon a Broken Heart a pokračovat budu druhým dílem The Ballad of Never After. Tahle série je zaměřena na Jackse, tak kdo si ho oblíbil víc než Legendu jako já a nebojíte se angličtiny, tak šup na to :-D

Xemerius
22.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl Caravalu byl stejně úžasně hlavumotající jako ten první. Byl navíc obohacen o osudníky, což se mi moc líbilo, a taky o mnoho dalšího ;)
I přes velice zajímavý vývoj děje s historií musím však konstatovat, že mi jako některým z vás malililinko chyběl původní šarm prvního dílu (prvního Caravalu). Jinými slovy : toto setkání s magickým "světem" bylo tak trochu odlišné, trochu reálné....
Z hlediska postav:
Jak tak přemýšlím, já vlastně ani nemám vyhlédnutou nejoblíbenější postavu, všechny jsou mi tak nějak milé stejně ( kromě Jovan - z té mám malinko nahnáno :D )
Hlavní hrdinka Tella se ukázala být vcelku fajn osůbkou, to u hlavních postav velmi oceňuju, no co víc dodat...jo vlastně "všechno není jen hra"
5️️⭐️️

Petra-1
30.05.2022 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, na rozdíl od prvního dílu tu bylo trochu více zápletky a to mě bavilo. Navíc mi autorka hezky zamotala hlavu a musím říct, že v prvním díle jsem si myslela, že Legenda je někdo jiný.
Tella mi v prvním díle nebyla příliš sympatická, ale tady se ukázalo, že v prvním díle byla jen špička ledovce.
Už se těším na závěrečný díl a myslím, že se vrhnu na ten v originále.

Katka_Malfoy
19.04.2022 5 z 5

Petice na třetí díl Caravalu zde:
https://www.petice.com/vydani_a_peloeni_knihy_finale_od_stephanie_garber

Luna7
07.04.2022 5 z 5

Tentokrát je hlavní hrdinkou knihy Tella a Scarlett se objeví málokdy. Caraval, i když se koná i zde, ustupuje do pozadí a my se více dozvídáme o světě a jeho historii a i o matce Scar a Telly. V této knize mě zaujali osudníci a „tarotové“ karty, kolem kterých se děj vlastně točí.
V první knize jsem moc netušila, kdo je Legenda, ale tady jsem to už od začátku věděla, takže žádné překvapení se na konci knihy nekonalo.
Celkově se mi líbilo, že autorka více rozvinula svůj svět, ale chybělo mi počáteční kouzlo Caravalu. I tak jsem si knížku užila a asi si budu muset přečíst třetí díl v angličtině.

Dani3
30.03.2022 4 z 5

(SPOILER) První díl byl věnován výhradně Caravalu, hře jako takové. Ve druhém díle nám autorka odhaluje něco málo z minulosti sester Scarlett a Telly a i historie světa, ve kterém žijí.

Hlavní postavou druhého dílu je Donatella, Scarlettina mladší sestra. I když mi v prvním díle Tella zrovna moc k srdci nepřirostla, změna vypravěče příběhu velmi pomohla. Tella je opakem své sestry. Je odvážná, sebevědomá, do všeho se vrhá po hlavě a je odhodlaná zjistit pravdu o své matce. Aby dostala odpovědi na svoje otázky, bude muset dát něco na oplátku. A aby získala, co potřebuje, bude muset hrát Caraval. Je to sice jenom hra, ale je nebezpečná, možná proto, že tentokrát to nemusí být jen hra. Obzvlášť když se na scéně objevují krutí pokoření vládci. Zatím jsou ještě uvěznění, ale je jen otázka času, než budou osvobozeni a nebezpeční.

Nieroccoon
12.03.2022

Donutilo mě to přečíst poslední díl v angličtině a to jí moc neumím.

kate9326
15.12.2021 5 z 5

Skvělá fantasy...přečteno nejdříve v originále :-)
ačkoliv mnohým je jasné už od prvního dílu, kdo je Legenda /někomu možná ne/ #nospoilers - není to vůbec na škodu příběhu. Tentokrát se vše odehrává z pohledu Telly - Scarlett je spíše vedlejší postava.
Konec mi připadal trochu uspěchaný, což byla asi jediná "vada" - a třetí díl mám v plánu...Skoda, že kniha se zatím nedočkala filmové adaptace- podle mě by bylo lepší než Twilight..hlavně kvůli postavám a originalitě. Moc povedená je i obálka knihy.

Katka_Malfoy
07.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Co si budeme, byla jsem zklamaná, když jsem zjistila, kdo je legenda

masavole
31.05.2021 5 z 5

Druhý díl z této serie byl rozhodně lepší než ten první. Dozvídáme se důvody za jednáním Telly v prvním díle a seznamujeme se s novou postavou Jackse, který knížku o dost obohacuje. V této knize dostáva více prostoru Dante a vztah mezi ním a Tellou. Kniha měla skvělou zápletku a na konci se konečně odhaluje identita Legendy. Musím říct, že u první knihy by mě to nikdy nenapadlo, ale tady už to dávalo smysl a celou knihu jsem to tušila. Hrozně mě štve, že nevyšel v češtině i třetí díl, protože mě kniha pohltila a zajímá mě, jak to s hrdiny dopadne.

Nikčačíča
27.05.2021 5 z 5

Tak za mě je druhá kniha o něco lepší než první. Tella je mi mnohem sympatičtější a více se v ní vidím, takže to na můj pohled dělá hodně. Miluju nové postavy - obzvlášť Jacka. A zase jako u prvního dílu - furt nová překvapení, která nečekáte. A ten konec? No přečtěte si to sami, ale mě to dostalo na lopatky.
Začala jsem už i třetí díl, ale ten mi přijde zatím nejslabší. Téměř žádná akce, ano dost zvratů, ale od poslední knihy čekám spíše dořešení problémů než jejich přidávání. Tak uvidíme jaký bude konec.

Rebarborka
12.04.2021 1 z 5

Když chcete od první do poslední kapitoly profackovat hrdiny, je asi něco špatně...
- Tella
- ostatní postavy
- zápletky
- neustálé opakování myšlenek
- třetí díl u nás zřejmě nevyjde
+ ehm... obálka?

jullsebkova
02.04.2021 5 z 5

Ze začátku jsem pochybovala, obzvláště když vypravěčkou byla Tella, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. A vlastně... místy vyloženě šokovaná – úplně jsem zapomněla, jaké nečekané zápletky dokáže Stephanie Garber vymyslet. Nemůžu se dočkat třetího dílu.

biskupova
17.02.2021 4 z 5

Kniha se mi nelíbila tak moc jako první díl a ze začátku jsem se musela vyloženě nutit do čtení. Tellu jsem nikdy neměla moc ráda, a tak jsem byla celkem zklamaná když příběh nevyprávěla Skarlett, ale ona. Později jsem si příběh začala velice užívat a Tella už mi tak moc nevadila.

CarolineAn
28.12.2020 4 z 5

Druhý díl z trilogie Caraval byl dobrý. Pro mě osobně byl o něco slabší než první, ale určitě ne horší. Byl stejně čtivý jako první díl a tentokrát i více akční. Tella jako hlavní hrdinka byla zajímavá, ale upřímně mám radši její sestru. Určitě doporučuji a těším se na poslední díl (pokud ho hodlají přeložit).

KaMal
11.04.2020 4 z 5

Příběh byl akčnější než v prvním díle, i když stále zamotaný. A těch fešáků, co se tam objevilo! :-D Závěr nepřinesl žádný překvapivý zvrat, tentokrát jasně odkazuje k dalšímu pokračování.