Biernatka Biernatka komentáře u knih

☰ menu

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Líbilo se mi, jak autor vystihl hlavní postavy a citové pouto mezi nimi, které gradovalo. V knížce je vidět, že spolužáci Jamie posuzovali jen podle toho, co se o ní říká a viděli v ní jen to, co sami chtěli vidět, aniž by ji poznali. Musím říct, že realita je mnohdy přesně taková.

21.12.2015 4 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Příběh byl vážně perfektní, plný romantiky, vášně, napětí..Člověk proplouval z jedné kapitoly do druhé. Škoda jen, že už je konec.

24.04.2014 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Ještě zajímavější, než první díl, má to konkrétnější obrysy, démony, co má Christian v hlavě vycházejí na povrch.. Hodně mě bavil humor v knize a taky maily mezi Anou a Christianem, které tomu dodávaly šmrnc. Super !

24.04.2014 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Mně osobně tahle kniha ( a taky celá trilogie ) očarovala a čtení jsem si užila.

24.04.2014 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Čím se tato knížka tak proslavila ? Protože v ní nacházíme odpovědi na naše otázky, ztotožňujeme se s ní a navíc si z toho odnášíme kus moudra. Knize přídává taky fakt, že je hodně nadčasová a po každém čtení je nad čím se zamyslet.

28.03.2014 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Atraktivní téma, které autor moc nevychytal. Ač jsem sama překvapena, protože normálně se považuji za emocionálního čtenáře. U mě se bohužel nedostavily žádné slzy. Humor dobrý, Greenův styl psaní mě ale dost nudil a podle mě, neuměl až tak propracovat psychologii postav (Guse a Hazel), což mě mrzí, protože se mi zdáli sympatičtí.. I když ze začátku do stránek s podpůrnou skupinou mě kniha bavila, ke konci knihy jsem měla pocit, že autor neví, jak dál. Navíc mi dost vadila postava van Houtena. To tam toho trapného ožralu musel fakt vecpat? . Jako knížka pro teenagery ok, ale jinak nic moc. Tři hvězdy jako úlitba rakovině a za některé úvahy o životě. Prožijme dnešek, jak nejlépe můžeme :)

28.03.2014 3 z 5


To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Po přečtení této knížky jsem se pořád musela pozastavovat nad tím, co by bylo, kdyby...
Líbilo se mi, že kromě romantiky dvou čtyřicátníků( kterou Sparks napsal skvěle) je to taky o tom, že přebíráme zodpovědnost za sebe a za své činy.
Amanda milovala Dawsona, řeší svoje rozhodnutí z mládí, ale taky nezapomíná na svoji rodinu.
Poslední stránky byly napínavé, konec dojemný, i když podle mě trošku nereálný.

15.03.2014 4 z 5


Krajka Krajka Carol Higgins Clark

Místy jsem se opravdu nudila, i když...mystično hradu, irské reálie, svérazní detektivové, upadlá korunka, koňský smích Bobbyho a to, jak se Sheila převlékla za ducha zesnulé May Reillyové přidaly na hodnocení :)

15.03.2014 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha roku 2013

Tak teda..čekala jsem, že to bude pěkný milostný příběh, ale že o tom budu tak často přemýšlet a honem utíkat z práce, abych knihu dočetla, mě fakt nenapadlo :) Nádhérná knížka, napsána s opravdovostí a sarkastickým britským humorem, která ale naštěstí nespadá do tradičního klišé- pečovatelka- postižený.
V podstatě všechno už tady bylo řečeno, Moyessová perfektně vystřihla hlavní postavy ( úplně jsem si dokázala představit Luisu a její bláznivý styl oblékání)))
Trochu škoda, že se do příběhu nevložil Will, ale i tak jsem se střetla s jeho světem a jeho volbu v podstatě chápu.
Už se těším na filmové zpracování :)

16.02.2014 5 z 5