Bessie Bessie komentáře u knih

☰ menu

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Románů na téma holocaustu jsem přečetla už hodně. Tenhle se tolik nesoustředí na ta největší zvěrstva páchaná v koncentračních táborech, ale přibližuje velmi těžký život v židovských ghettech a hlavně pro mě velmi zajímavé téma převýchovy unešených dětí árijských rysů v "dokonalé" Němce (tyto části knihy mi hodně připomínaly skvělý film Pramen života). Tři hlavní postavy žijící v úplně odlišných světech by se, nebýt WW2 nikdy nesetkaly. Příběh o setkání těchto neuvěřitelně statečných a silných osob a jejich společném osudu jsem četla v podstatě "jedním dechem".

10.04.2022 5 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Neuvěřitelně chytré, čtivé, napínavé do poslední stránky...ale mně prostě vadí až příliš detailně a realisticky popisované umírání obětí.

21.04.2020 4 z 5


Slavík Slavík Kristin Hannah

Velmi, velmi smutná, ale naprosto úchvatná a velmi čtivě napsaná kniha o druhé světové válce, která spíš než muka koncentračních táborů velmi autenticky popisuje muka těch, kteří sice zůstali doma, v nacisty okupované Francii, ale o svůj život museli i tak velmi těžce bojovat. Přesto se mezi nimi našla řada mužů a hlavně žen, které ještě byly schopny a ochotny pomáhat sestřeleným pilotům či židovským dětem, které by jinak skončily v koncentračním táboře. Při čtení knihy v době koronavirové epideme a každodenního remcání na omezený pohyb a zavřené obchody jsem si uvědomila, jak jednoduchý vlastně je můj život, jak malicherná je většina mých problémů a jak šťastná jsem, že mám své rodiče, svého muže, své děti a své přátele.

21.04.2020 5 z 5


Jmenuji se Ašer Lev Jmenuji se Ašer Lev Chaim Potok

Má první a určitě ne poslední kniha Chaima Potoka, která mi jakožto úplnému laikovi nenásilnou a velmi čtivou formou dovolila alespoň částečně nahlédnout jak do židovské kultury, tak do výtvarného umění.

13.04.2020 5 z 5


Platnéř Platnéř František Niedl

Má první knížka od pana Niedla a musím říct, že jsem fakt nadšená! Velmi čtivě psaný historický román, spíš nenáročný bez spousty dat, jmen a složitých politických reálií (i když právě tohle může být pro někoho negativum), který mě prostě bavil. Už se těším na další knihy tohoto autora.

13.04.2020 5 z 5


Když loví lev Když loví lev Wilbur Smith

Skvělá knížka! Silný a poutavý příběh zasazený do prostředí a období, o kterém jsem já osobně nevěděla vůbec nic, hezky vykreslené postavy a hlavně: neuvěřitelně čtivě napsáno...je až neuvěřitelné, kolik se toho na těch 466 stranách stihlo přihodit. Vřele doporučuji všem, co mají rádi historické romány dobrodružnějšího rázu. Už se těším na další díly ságy Courtneyových.

14.01.2014


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Naprosto úchvatná kniha, která čtenáře nenásilnou a velmi čtivou formou provede relativně nedávnou afghánskou historií, o které průměrný český občan obvykle mnoho neví. Strhující příběh plný nečekaných zvratů. Osobně jsem knihu četla jedním dechem a ještě pořád ji mám pod kůží. Vřele doporučuju!

25.11.2013 5 z 5


Hrozny hněvu Hrozny hněvu John Steinbeck

Neuvěřitelně silný, ale smutný příběh. Donutí člověka zamyslet se nad tím, co je v životě opravdu důležité.

21.04.2013 5 z 5