Beata.Knihařka Beata.Knihařka komentáře u knih

☰ menu

Prstýnek z kopřivy Prstýnek z kopřivy Pavel Čech

Překrásné! Víc neumím napsat, protože bych si připadala, že snižuji tu neuvěřitelnou krásu slov, která je v knize obsažena.

13.05.2022 5 z 5


Molly Molly Agnieszka Lingas-Łoniewska

Bylo to naprosto boží! Díky díky díky!

13.05.2022 5 z 5


Odkaz Dračích jezdců – komplet Odkaz Dračích jezdců – komplet Christopher Paolini

Jako celek se tato série hodnotí mnohem lépe. První díl je docela slabý a nikdo mi to nevymluví. Nicméně následně autor dospívá a i jeho postavy. Je to série, kterou mám vlastně hodně ráda a často si ji pouštím v audio podobě. Pro fanoušky fantasy je to povinnost + je to první kniha, kterou jsem opravdu přečetla v němčině, což mě následně dost ovlivnilo.

26.06.2021 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Nezasáhlo mě to. K autorovi si hledám cestu už dlouhou dobu a stále mám pocit, že to je přeceňovaný produkt americké komerce. Samozřejmě, že ty knihy si své čtenáře najdou, ale na můj vkus je vše extrémně pomalé, zmatené a často těžko pochopitelné. Neustále na vás autor pomrkává, ale vysvětlení se nedostaví. Stejně jsem to měla u Osvícení a zřejmě to bude poslední kniha, kterou od Kinga čtu. Pozitivně hodnotím stísněnou atmosféru, kterou tedy autor ovládá brilantně.

26.06.2021 2 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Objednáno k nám do dalekého / nedalekého Německa a dorazilo doslova rychlostí blesku. To se sice knihy netýká, ale potěšilo mě to opravdu moc. Cestování není nyní jednoduché a jakýkoliv kontakt s naší domovinou je skvělý. Asi bych měla říci, že jsem docela vášnivou čtenářkou fantasy a sci-fi. Od příběhu jsem tedy očekávalo dobrodružný příběh, který nebudu chtít odložit a přinese mi nový svět, který jsem ještě neznala. To bylo dodáno ze sta procent, ale bylo tam i něco navíc. Příběh byl postaven opravdu zvláštně a já jsem stále více měla pocit, že sleduji film a směřuje mě to k nějakému zajímavému konci, který nečekám. A to se stalo! Kniha je skvělá, tak ji dejte šanci. PS. Kdo dává odpad, tak má nějaký osobní problém :) knihou to fakt nebude.

26.06.2021 5 z 5


Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

Absolutní láska. Jedna z mála knih, které čtu opakovaně. Mísí v sobě nadsázku, nestárnoucí humor, jedinečnou zápletku a hlavně talent dvou největších spisovatelů svých generací.

26.06.2021 5 z 5