Bathory Bathory komentáře u knih

☰ menu

Tajemství ztracené holčičky Tajemství ztracené holčičky Simona Nečasová

Ač to píšu hrozně nerada, kniha mě nezaujala. Asi jsem už rozmazlená, ale budila ve mě dojem slohové práce studenta nebo i formu trochu více rozepsaného deníku. Dialogy mezi postavami jednoduché a tak nějak pro mě nereálné. Hlavní hrdinka v nich působila dost studeně...Naopak oslovování zdrobnělinkami mi v některých úsecích taky doslova lezlo na nervy. Na atmosféře by taky chtělo trochu zapracovat, né vždy když děj rychle utíká je to v knihách dobře, hlavně u knih s paranormálními jevy. Jinak nápad hezký, prostředí mi velmi blízké.

25.04.2021 2 z 5


Děs sídla Wake's End Děs sídla Wake's End Michelle Paver

Né není to horor, nebo možná už jsem tak odolná, že mě nic nevyděsí... :-D

Každopádně kniha mi vzala dech. Né nebála jsem se, to opravdu né, ale autorka naprosto úžasně dokázala vykreslit temnou atmosféru Viktoriánské doby, zvyky, tradice, způsoby myšlení lidí, oblečení, prostředí...dokonalost... naprosto mě to vtáhlo do celého děje, dokázala jsem se vcítit do pocitů hlavní hrdinky, vše s ní prožívat, jako bych v domě byla s ní...prostě krásný gothický román....Za mě po dlouhé něco, co mě nadchlo.

08.04.2021 5 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Moc hezky a čtivě napsaná kniha. Občas jsem se i bála, škoda, že není takových knih více :) Určitě doporučuji všem :)

27.11.2017 5 z 5


Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Velmi hezky a poutavě napsáno. Sice jsem se ze začátku trochu ztrácela mezi tolika jmény a rodinami, ale celkově mě kniha velmi příjemně překvapila. Jedinou nevýhodu, kterou u této knihy spatřuji je její audio zpracování - okolní zvuky a pro mě docela nepříjemná hudba mezi každou kapitolou poslech dle mého hodně zkazila. Ale knihu jako takovu mohu doporučit :)

12.02.2016 5 z 5


Žena v černém - Anděl smrti Žena v černém - Anděl smrti Martyn Waites

No kniha pro mě byla velkým zklamáním. Na můj vkus hrozně jednoduše a v krátkosti napsaná (troufám si říci, že skoro pro děti) kdykoliv napětí jen trochu gradovalo, hned bylo ukončeno. Myslela jsem, že toto nikdy neřeknu, ale film je mnohem, mnohem lepší... :(

26.05.2015 2 z 5


Papoušci Papoušci Adri van Kooten

hezká kniha pro začátečníky, bohaté fotografie, i popisy jsou celkem obsáhlé :)

14.04.2014 5 z 5


Atlas papoušků Atlas papoušků Matthias Reinschmidt

Kniha pro mě byla celkem zklamáním. Popisy jsou dle mého až příliš stručné, chovatelům nic moc nedají, a co mě něskutečně vytáčí, jsou věty o nutnosti jen chovů čistých linií a že by měl být ten a ten papoušek bezpodmínečně použit k chovu, aby byla zachována životaschopná populace. Ano jsou to důležité informace, ale nějak nechápu, proč je toto nutné uvádět u prakticky každého ptáka zvlášť, místo toho by byly určitě vhodnější infomace o chování a povaze papoušků, včetně jejich negativ... Nebo informace o problémech v chovech... :(

14.08.2013 1 z 5


Malý vetřelec Malý vetřelec Sarah Waters

Krásně napsané, už dlouho se nestalo, že by mě děj takhle vtáhnul a mrazilo mě v zádech. Jediné, co mě zarazilo a trochu mrzelo bylo to, že v překladu bylo několikrát uvedno, že hrdinka si hladila "kotníky prstů" Což je trochu nesmysl.. Ale jinak fakt velmi působivá kniha :)

13.11.2012 5 z 5


Utrpení neviňátek Utrpení neviňátek John Saul

Pěkná kniha, poutavý a neotřelý děj... Zatím jsem nic podobného nikdy nečetla. :)

22.12.2011 5 z 5


Deník Deník James Patterson

Přiznám se, že tuhle knihu jsem vzala v knihovně automaticky, neboť jsem myslela, že je to detektivka a já detektivky od tohoto autora miluju, ale bohužel jsem byla zklamaná.... Ale i tak jsem jí celou přečetla, za sebe ale musím říct, že něco tak přeslazeného jsem naposledy četla snad jako puberťačka ještě v červené knihovně. Je to sice hodně smutné a zajímavě podané, ale na mě příliš.

02.12.2011 2 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Šílená autobiografie, od které se člověk jen tak neodtrhne!

09.09.2011 5 z 5


Z kolébky do hrobu Z kolébky do hrobu Joyce Egginton

Neuvěřitelná kniha o tom, co je některý člověk schopen udělat pro to, aby si ho druzí všimli :( Moc hezky napsaná, já ji přečetla jedním dechem. Přesto nedoporučuji těhotným ženám!

09.09.2011 5 z 5