atg atg komentáře u knih

☰ menu

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Zatím asi nejlepší horor, jaký jsem četla. Co víc dodat. Strhující, děsivé (ne prvoplánově), nedalo se odložit.
Jen rada, nepouštějte si film, ten byl naopak dost nepovedený.

12.04.2021 5 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Tohle byla pětihvězdičková kniha jak má být. Příběh vyprávěný jednoduše, ale co slovo, to perla. Autorka tohle musela zažít, nebo mít v nějaké rodině (naší???) píchnutou štěnici a opisovat rozhovory slovo od slova. Nebo je prostě jen neskutečně talentovaná a empatická. Klobouk dolů. Pro čtení mi běhal mráz po zádech a místy mi i bylo fyzicky špatně, takhle má kniha působit. Děkuji za zážitek.

12.04.2021 5 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Od knihy jsem měla vysoká očekávání, všude jsem na ni slyšela jen chválu, lidem změnila život atd. Já se tedy nemohla vůbec začíst a vyprávění mi nepřišlo ničím zajímavé. Nejsem rozhodně cílovka, mám už po třicítce, ale stejně jsem doufala, že tam tu "hloubku" najdu. Film je prý lepší, zkusím ještě ten.

12.04.2021 3 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Už druhá přečtená kniha od této autorky a už druhá, která se mi nelíbila. První byla Sůl moře. Téma opět velmi slibné, dalo by se skvěle rozpracovat, ale obsah pouze klouzal po povrchu. Možná proto je kniha řazena do YA. Ráda bych si ji přečetla v dospělé verzi, kde se mnohem víc rozpracuje téma, které tu hraje jen roli velmi vzdáleného pozadí. Doma mám ještě V šedých tónech a moc se mi tedy do ní nechce.

12.04.2021 3 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Tuto knihu jsem probrečela od začátku až do konce. Autorka oplývá neskutečnou empatií, protože jako matka třech dětí by jinak nic tak zoufale autentického a autenticky zoufalého nedokázala napsat. Pro všechny, kterých se téma neplodnosti jen trochu týká, je tato kniha opravdová síla. Totálně vás rozloží a možná i trochu pomůže. Kdo tu píše, že je kniha milá oddechovka, toho se zřejmě téma neplodnosti nikdy osobně netýkalo. Buďte za to moc vděční.

17.03.2021 5 z 5


Kawa 9 Kawa 9 Karel Cubeca (p)

Kawa 9 byla úžasná kniha nabitá vtipem od začátku do konce. Humor to byl, dle mého názoru, dosti inteligentní a neotřelý. Kdo srovnává s Kamenakem nebo kdo v knize nachází "staré známé frky", ten to snad ani nemohl číst. Za mě rozhodně 5* a zarazuji knihu do oblíbených.

12.02.2020 5 z 5