Antitalent Antitalent komentáře u knih

☰ menu

Bohatá čínská přítelkyně Bohatá čínská přítelkyně Kevin Kwan

Upřímně mám ohledně této knihy hodně smíšené pocity. Části ´´Nick a Rachel´´ mi přišli nudné a zdlouhavé, občas nějaké drama, ale největší radost mi dělaly konce těchto částí. Všechny ostatní mě ale bavily, takže tak.

03.08.2022 3 z 5


Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Kniha se mi moc líbila, ale na to jak jsem četla, že je strašně předvídatelná, jsem na *to* přišla až skoro ke konci :D

03.08.2022 5 z 5


Odepsaný Odepsaný Osamu Dazai (p)

Vidím, že některým to nedělalo dobře, ale co bychom čekali od muže, který se několikrát pokusil o sebevraždu a krátce po vydání této knihy se mu nakonec povedla? Četla jsem ji v angličtině, takže nevím jak je zpracovaná v češtině, ale za mě je eng verze moc dobrá. Nemohu říct, jestli je dobré to číst třeba s depresí. Každopádně autor v této semi autobiografii popisuje jak hrozný je život, společnost a vlastně jak je úplně vše na houby. Ale co si budem, v Japonsku jsou s tím problémy i teď a myslím, že to depresivní popisování je dobré k tomu, aby jste se necítili že na to jste sami.

03.08.2022 5 z 5


V polévce miso V polévce miso Rjú Murakami

Velmi zajímavá a napínavá kniha. Celou dobu jsem se to snažila rozluštit a když se jedna "záhada" vyřešila, přišla druhá. Není to nic pro slabší povahy kvůli celkem detailnímu popisu, možná proto to má tak nízké hodnocení. Já knihu 100% doporučuji, obzvlášť pokud začínáte s japonskou literaturou :)

03.08.2022 5 z 5