andrea-juli andrea-juli komentáře u knih

☰ menu

Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

Tahle kniha mě neskutečně bavila! Poslední díly v sérii Objekty touhy (Jeho banán) mi nepřišly tolik vtipné, ale tady byl slovník Penelope v plné kráse. Nejlepší scény pro mě byly s bratry. Nemůžu se dočkat na knihu Cadea a brýlovského Nicka. Stačilo pár stránek a milovala jsem všechny.
Jediné co mi malinko vadilo bylo za mě přeskakování v ději nebo jakože se “rozešli i když spolu vlastně nechodili.
Za mě jednoduchá, příjemná, oddechová kniha, kterou jsem po dlouhé době přečetla za dva dny a nemohla se odtrhnout.

15.12.2023 5 z 5


Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Na tuhle knihu jsem se šíleně těšila a zvládla jsem ji ani ne za den. Na začátku jsem si říkala, co všechno tam bude, když to má tolik stránek, ale nakonec tam pro mě nic nebylo zbytečné.
Musím ale říct, že jsem ji čekala víc spicy. Nejpikantnější pro mě byly dvě scény, kdy tedy u té druhé jsem četla s otevřenou pusou a tetelila se jak blázen.
Rozhodně knihu doporučuji číst v klidu doma.
U knihy jsem se jinak roztomile culila, protože jeden z mužů je extra roztomilouš! jakože další dva taky, ale tenhle proste aghhh
Jsem ráda jak kniha dopadla. Moji oblíbenci pospolu. Mirai dohromady s dalším oblíbencem a jen mi přijde škoda, že poslední miláček tu lásku neměl, ale aspoň našel jednu u dvou kol.
Jinak jsem se bála spicy scén, co se týče překladu, ale kromě slova kund*čka mi nijak zvlášť problém nedělaly. A ráda si knihu ještě někdy přečtu.

*Jen tedy pro mě jediné mínus u knihy je česká obálka, protože originální je naprosto DOKONALÁ! Na tohle si ale u českých vydání musíme zvyknout. Bohužel ve většině případů ty obálky zkazí a tady to není výjimka.

23.10.2023 5 z 5


Poznej & důvěřuj Poznej & důvěřuj Nena Tramountani

Na Matyldu a Anthonyho jsem se těšila od prvního dílu a o to větší je pro ně tato kniha zklamání. V prvním díle mi byla Matylda šíleně sympatická a těšila jsem na její příběh, ale bohužel na mě působila nevyspěle a často jsem se nedokázala vcítit do jejich myšlenkových pochodů. Navíc na to, že studovala psychologii, tak nedokázala ani pomoct sama sobě.
Za to ale Antony byl láska. Jeho kapitoly se mi četly mnohem příjemněji a pro mě byly i lépe napsané.
Nechci “hejtit celou knihu, protože za přečteni rozhodně stojí a pro někoho muže být number one, ale u mě bohužel nepochodila :( což je mi líto.

16.10.2023 3 z 5


Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

4,5... Na tuhle knihu jsem se šíleně těšila a nezklamala. O hot scény rozhodně nebyla nouze a neskutečně jsem si je užívala... hlavně tedy first kiss! Jediné, co ubralo půl hvězdičky je to, že mi tam chyběla nějaká pomyslná jiskřička... možná něco víc do hloubky nebo více info o rodině "Maličký". Každopádně za přečtení určitě stála a ráda se k ní někdy vrátím.

23.09.2023 4 z 5


Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Tento díl je neskutečná láska. Za pět dní jsem zvládla celou sérii a tato kniha jednoznačně vede. Jezisi jak já se zamilovala do Tristana.

Co se spicy scén týče, tak tady mi sedly nejlépe. Žádný díl se bez nich neobešel, ale tady mi přišly přirozené nebo jak to říct.
No a nedílnou součástí byli tři malá zlatíčka. Já si kluky naprosto zamilovala. Čaroděj a jeho eskapády byly perfektní.
Celkově se mi na této sérii líbí hlavně to, že to jsou bratři! a mohla jsem krásně číst jejich příběh aj v dalších dílech.
Díly mám seřazené takto 1. místo Na druhý pokus, pak první díl a třetí s čtvrtým se dělí o třetí místo, protože tam si nemohu vybrat.

Ale rozhodně všichni bratři jsou lásky!

A doufám, že se dočkáme finálního pátého dílů o všech bratrech!

21.09.2023 5 z 5


Past na knihomolku Past na knihomolku Emma Hart

Tento díl se mi možná líbil o malinko více než první. Zase se vracíme do maloměsta, kde všichni všechno ví a do útulného knihkupectví. A samozřejmě i trochu do domova důchodců, který je naprostá bomba!
Musím říct, že zrovna promluvy Holley jakožto knihomolky mě neskutečně bavily a snad každý čtenář se v nich najde.
Seb je vyobrazen jako hráč baseballu, ale úplně do tohoto sportu kniha neleze a nijak mi to ani nevadilo - jo kdyby to byl hokej, to by byla jiná.
Za mě je jediná škoda, že kniha má tak málo stránek. Přidala bych další a některé části klidně více rozvedla. Takhle mi ten konec přišel hodně šup. Každopádně je to milá romantika na půl dne u které člověk může vypnout.
Snad se u nás dočkáme i třetího dílu.

14.08.2023 5 z 5


Barva půlnoci Barva půlnoci L. J. Shen

Pořad se nemůžu rozhodnout jestli knize dát 3 hvězdičky, protože to mi na ní přijde málo a 4 nevím jestli si zaslouží, i když asi ano.
Příběh je to hezky, jen mě osobně bohužel nesedl z důvodu alkoholu a drog. Jednou byl Alex nahoře a pak dole. Závislost je složitá věc a možná proto, že mám zkušenost v rodině, tak je to asi důvod, proč mě bohužel tolik neuchvátila.
I přes to, že někdy se Alex choval neskutečně arogantně měl i svoje sladké stránky a na Indigo mi chvílema vadilo, jak je strašně naivní.
Na konci knihy mě, ale nejvíc asi překvapil Lucas a kdyby on měl svoji vlastní knihu, tak bych skákala radostí, protože toho jsem si šíleně oblíbila stejně jako Jennu.

12.08.2023 4 z 5


S hlavou v oblacích S hlavou v oblacích Sarah Hogle

Pro sebe jako stvořeni byla od Sarah moje první kniha. Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale nakonec to byla dokonalost. Oproti ní mi v této pořad něco chybělo. Nějaká pomyslný jiskra. Příběh je to nádherný a kniha milá, ale to něco tam za mě nebylo. Ač nerada to přiznávám, tak chvilkami mě malinko nudila což je mi šíleně líto.
Zároveň se musím přiznat, že jsem se do Weslyho malinko zaláskovala. Jeho postava je napsaná božsky. Bručoun, který vlastně Bručoun není a všeho se pro ni vzdá a překoná sám sebe.
Jak jsem psala, někdy mě něco malinko nudilo, ale za to jejich společné chvíle byly vykresleny bravurně.

05.08.2023 3 z 5


Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Do téhle knihy jsem se s první stránkou hned zamilovala. Miluju tenhle trope a jsem ráda, že tyto knihy se konečně dostávají aj k nám.
Na tuhle knihu jsem se šíleně těšila a neskutečně si ji užila.
Holčičky tomu dodávaly tu správnou energii. Winnie byla naprosto kouzelná s jejím protože tě miluje a já už mam v plánu monkey bread.
I když se tedy musím přiznat, že v jednu chvíli jsem Macka chtěla majznout pánví po hlavě.
Každopádně je to kniha plná romantiky, srandy a celkem je spicy. Jednoduše skvělá kniha, kterou člověk přečte jedním dechem.
Vůbec by mi nevadilo pár stránek navíc. Tady jsem otáčela, otáčela až byl konec.
Já teď už jen doufám, že se dočkáme aj překladu dalších dílů, protože vypadají sakra dobře

30.07.2023 5 z 5


Vše, čím jsme se stali Vše, čím jsme se stali Alice Kellen

Bože, tak nádherná kniha. Minulý rok jsem přečetla první díl a čekat na tento byly muka. Nejdříve jsem si říkala, co vše v té knize bude, když má skoro 500 stran, ale při čtení poslední jsem si přála aby tam byly další.
Jsem vděčná, že se někdo rozhodl tuto španělskou autorku přeložit, protože to rozhodně stojí za to. Oba dva díly.
Příběh Leah a Axela, kterého jsem skoro celou knihu měla za Alexe je nádherný.
Kniha je jemně napsána a nese známky bolesti, radosti, lží, opuštění a hlavně lásky.
Osobně nemám ráda knihy, kde se jeden příběh táhne přes celou sérii, ale tohle jsem si užila.
Snad se dočkáme dalších děl od této autorky.
Navíc toto je kniha od které jsem se v žádném případě nemohla odtrhnout. Celou dobu mě provázela věta ještě jednu kapitolu a byl skoro konec.

19.06.2023 5 z 5


Kráska a hráč Kráska a hráč Ilsa Madden-Mills

Čtvrtá kniha od Ilsy přeložena do češtiny a za mě jednoznačně number one.
Kniha krásně utíkala až to byla škoda a přála bych si víc stránek. Kniha je skvělá romantická oddechovka, která mi nejednou vykouzlila úsměv, ale v jedné pasáži také slzy.
Na jednu stranu se mi líbí, že příběh byl skutečně zaměřen na Novu a Ronana a jakoby žádná Whitney vůbec neexistovala. Oproti jiným knihám s podobným tématem to opravdu byl jejich romanticky milostný příběh s kouzelným epilogem, který jsem si uvízla.
Navíc se mi šíleně líbí, že kniha začíná i končí z pohledu Ronana což je skvělá výjimečnost a autorka to zvládla dokonale napsat.
Doufám, že se brzy dočkáme i knihy Princezna a hráč, protože na Tucka se šíleně těším.
A musim se přiznat, že jsem zvědavá jestli v Texasu jsou opravdu ženy od rány jako třeba Nova.

17.06.2023 5 z 5


Moje vina Moje vina Mercedes Ron

Děj mi místama hodně připomínal Papírovou princeznu, kterou miluju. I přesto jsem byla schopna si tuhle knihu užít. Nešlo se od ní odtrhnout. Měla jsem přesně to přečtu pouze jednu kapitolu a záhy jsem měla polovinu knihy za sebou.
Téma nevlastních sourozenců snad nikdy neomrzí.

04.03.2023 5 z 5


Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

(SPOILER) I přes spoustu negativních recenzí jsem ráda, že jsem se do této knihy pustila.
Ano, je to něco jiného než na co jsem o L.J.Shen zvyklí, ale za mě je to parádní kniha. Navíc nechybí její hlavní rysy muže parchanta (když to řeknu slušně).
Jedno z Malovo tajemství bylo celkem jasné od první chvíle, ale zbytek byl milé překvapení.
Chvíli jsem zabíjela Rory a chvíli zase Mala, ale i tak mi obě hlavní postavy neskutečně sedli.
I před prvotní chování Kat si pak vylepšila reputaci a to hlavně, když “byla” s jejím otcem. Celkově tento okamžik na konci knihy mě dostal.
K ještě lepší dokonalosti bych přidala ještě něco o matce jak Mala tak Kat. Jejich postavy tam byly zmíněny, ale já bych se ráda dozvěděla o nich klidně i víc.
A konce dějové linky Ashtona mi bylo šíleně líto. I přes to všechno si zasloužil druhou šanci.
No a Tamsin byla od první chvíle zlatíčko

28.02.2023 5 z 5