alischka alischka komentáře u knih

☰ menu

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

(SPOILER) To bylo skvělý, zvláští a zajímavý.
Docela se mě to dotýkalo, musela jsem to přečíst s pauzou. King se Vám prostě dostane pod kůžu.
Mně se moc líbí to tajemno kolem toho a kolik toho nevíme, ani není potřeba mnoho vysvětlovat pro atmosféru příběhu. O to je to zajímavější a o to musíme použít více své fantazie.

Viz komentáře níže, kde jsou zmatení, tak vždyť víme co bylo odměnou i "motivací". Mně naopak přijde, že to měl skvěle vymyšlené. Nemůžeme to vztahovat na náš svět a pravidla. :-) Dle mého se sem otevřený konec skvěle hodil a doplnil tu jeho atmosféru celé knížky.

20.11.2023 5 z 5


Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

(SPOILER) Já nevím, jak hodnotit. :-D
Protože se mi to na jednu stranu líbilo, ale bylo to prostě slabě zpracovaný. Utáhla mě romantická linka a že jsme měli celou dobu jen je, s jinými postavami se tam komunikovalo minimálně. Jelikož tam byli převážně jen hlavní hrdinové a mohli si je tak užít na všech stránkách, neřešilo se skoro žádný drama a bylo to prostě jen o propuknutí lásky, tak dám tři. :-)

07.11.2023 3 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Ten nápad je fakt skvělý a originální, moc se mi série líbí a doporučuji.

Ale musím říct, že už jsem trochu alergická, jak tam postavy polykají naprázdno. Ta věta je tam pořád. :-D

19.12.2022 4 z 5


Temná dcéra Temná dcéra Elena Ferrante

Nedokážu se odprostit od toho, jak moc mi vadili postavy a natož ta hlavní. Knihu jsem dočetla, abych ji dočetla. Měla jsem celou dobu v hlavě i doporučení jedné matky, která se v něčem zhlédla a celou dobu jsem si říkala, že jestli je to pravda, tak je to nesmírně smutné. V knize to byl ale extrém z pohledu celý život nešťastného člověka. Já ale děti nemám, tak bych pohled matek neměla soudit.

26.04.2022 2 z 5