adela855 adela855 komentáře u knih

☰ menu

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nádherná kniha. Snažila jsem se nemít očekávání, všeobecné nadšení mě nutilo četbu odkládat, ale musím říct, ze dlouho jsem nečetla nic tak dobrého. Kniha je čtivá, v druhé půli během soudního procesu jsem se nemohla odtrhnout a na konci jsem si i poplakala. Opravdu doporučuji.

15.08.2022 5 z 5


Novinářky Novinářky Linda Bartošová

Některé rozhovory jsou opravdu povedené - Witowská, Klímová, Petra Procházková. Celkově knihu hodnotím pozitivně, pro začínající novinářky a novináře může být velmi inspirativní. V některých rozhovorech mi ale vadila návodnost otázek, především co se týče tématu genderových rozdílů v rámci novinařiny.

04.08.2022 3 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Já teda všeobecné nadšeni nesdílím. Kniha nepřináší nic nového, většinu informací člověk zná, ale ok, může byt dobré, si je uceleně připomenout. Nicméně kniha je povrchní, psaná velmi jednoduchým jazykem, až jsem měla pocit, že čtu slohovou práci namísto odborné publikace. A jak už někdo níže zmínil, doporučení si občas protiřečí, což celkový dojem taky kazí.

12.07.2022 2 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Silné téma. Kniha samotná je ale hodně rozvlekla, příliš prostoru dostávají vedlejší postavy a příběh tak ztrácí tempo. Některé pasáže jsem přeskakovala a chvíli jsem myslela, ze knihu ani nedoctu. Což by ovšem byla skoda, závěr me naprosto rozsekal. Byl sice nečekaný ale vlastně naprosto reálný, takže za nej dávám hvězdičku navíc.

26.06.2022 3 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Přečteno jedním dechem. Jestli hledáte jednoduchou a čtivou oddechovku, nebudete zklamaní.

24.09.2020 5 z 5


Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Místy přitažené za vlasy, ale napínavé a zábavné.

24.09.2020 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Tohle mě bavilo moc! Moje druhá kniha od autorky, Manželé odvedle byli prvoplánoví, ale tohle bylo propracované a napínavé až do konce, rozhodně doporučuji a těším se na další.

24.09.2020 5 z 5


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Tohle asi nedočtu...Prvních 100 stran je opakování Medvědína, dle mého úplně zbytečné. Potom se to strašně vleče, pořád ve vzduchu visí příslib, že se stane něco velkého, jenže se neděje v podstatě nic. Vadí mi i přílišné moralizování, přijde mi, že se sebe kniha dělá víc, než ve skutečnosti je.

24.09.2020 2 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Poslouchala jsem jako audioknihu, Terezu znám i z podcastů, takže jsem tušila, co asi čekat. Je to příběh o milé, naivní holce, dost přeslazený, ale vlastně proč ne.

24.09.2020 3 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

No...po vlně nadšení, která se kolem této knihy nesla, jsem čekala opravdu hodně. Je to dobré, ale bohužel místy zdlouhavé, opakující se, hrající na city. Po asi půlce knihy jsem se ale s tímto stylem smířila a knihu si užila.

24.09.2020 4 z 5


Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Výborný román, skvěle propracované postavy, rozhodně doporučuji. Osobně bych uvítala pokračování, konec budí spoustu nezodpovězených otázek. Doporučuji i seriál, který vznikl na motivy knihy, příběh se sice trochu odchyluje, ale je to taky velmi dobře zpracované.

24.09.2020 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Naprosto skvělá kniha! Dlouho jsem čtení odkládala, nechápu proč, příběh mě úplně pohltil. Líbí se mi, že je kniha psaná z pohledu více postav, číst jen pohled Barbory by mi asi zážitek z knihy trochu otrávilo :) Už se nemůžu dočkat pokračování.

24.09.2020 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Poslední kniha, která mi od Mornštajnové chyběla, je to čtivé, ale ve srovnání s ostatními takové "jednodušší".

24.09.2020 3 z 5