adel0197 adel0197 komentáře u knih

☰ menu

Hana Hana Alena Mornštajnová

Na Hanu jsem se velice těšila, mezi mé oblíbené žánry patří Válečná literatura (období 2. světové války a poválečná doba), přesto jsem se nesetkala s takovým nadšením, jaké bych čekala.
Děj sám o sobě je velmi emotivní a chytlavý. Autorka dokáže čtenáře vtáhnout do dění, používá mnoho jazykových prostředků a neunavuje čtenáře zbytečnými popisy a detaily, které by příběhu byly spíše ke škodě než k užitku. Přesto u mě nezabodovala roztříštěná až lehce paralelní posloupnost. Jsem zastáncem chronologického nebo retrospektivního vyprávění.
Věřím, že své čtenáře si najde, ale já osobně se k ní nevrátím.

09.03.2021 3 z 5


Zkrátka se zamilujte Zkrátka se zamilujte Ali Berg

Kniha mě oslovila především díky prolínání myšlenek hlavní hrdinky a blogu. Byla to oddechová kniha, doplněna mnohými odkazy na kvalitní četbu. Kladně hodnotím nápad, zápletku i zapojení ostatních postav do děje. Záporně hodnotím konec. Na mě byl poněkud strohý, jednoduchý a jednotvárný. Vadilo mi, že se od téměř poloviny knihy nedělo nic a najednou bum a konec. Dopadlo to dobře, přesně jak to v tomhle typu beletrie bývá, ale přesto si autorky mohli ušetřit protahování smutku a více zapracovat na té poslední radostné "wau" chvilce.

21.01.2021 3 z 5


Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Konec knihy byl velice předvídatelný, avšak děj dokázal upoutat mou pozornost celou dobu. Líbil se mi barvitý popis prostředí a postav. Kladně hodnotím popis toho, co má na sobě i jaké má pocity. Snáz se čtenář vžije do situace, které bude hl. hrdinka čelit. Byla jsem tím vším vtažena do děje, až mi přišlo líto, že to skončilo. A teda ten konec ❤️

16.01.2021 4 z 5


Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Sophie Claire

Kniha naprosto splnila má očekávání. I přesto, že mám malé miminko, zhltla jsem jí na posezení. Má zápletku, dobře zapamatovatelné hlavní postavy, napětí, humor, romantiku i trapasy. Za mě super! Byla jsem chvílemi dojatá i veselá. Oceňuji především barvitý popis prostředí i postav. :-)

16.01.2021 4 z 5