aaella aaella komentáře u knih

☰ menu

Sběrná kniha Sběrná kniha Pavel Kosatík

Na knihu jsem se velmi těšila, neboť časosběrné dokumenty Heleny Třeštíkové nutily diváky přemýšlet, diskutovat (zachovala bych se stejně, udělala bych to jinak), Helena Třeštíková má zkrátka, díky své práci, ostatním co sdělit. Knize - dle mého názoru - velmi uškodil styl pana Kosatíka, který namísto dotazů prezentoval sáhodlouze vlastní myšlenky a z Heleniny tvorby, názorů a jejich životních vzpomínek "vytěžil" velmi málo. Velmi zajímavá je vzpomínka paní Třeštíkové na její krátké politické působení ve funkci ministryně kultury.

01.09.2019 3 z 5


Platanová alej Platanová alej John Grisham

Doporučuji, chytrá kniha, Grisham sice mívá tendenci zahltit děj spoustou jmen, ale tady se držel zpátky :-). Závěr je trošku předvídatelný, ale kniha je velmi čtivá, pohled do anglosaského právního systému z důvodu možného napadnutí poslední vůle zůstavitele, zajímavý.

27.12.2015


Biomanžel Biomanžel Michal Viewegh

Biomanželka se mně líbila hodně, Biomanžel vůbec. Zasmála jsem se asi jednou. Nevadí mně popis jeho stavu po prasknutí aorty, knihu Můj život po životě považuji za výbornou, a vůbec ne ufňukanou, jak byla mnohými kritiky označena, ale Biomanžel mně zkrátka přijde bez vtipu, vtipy jsou naservírované jakoby násilně a vulgarita mně zde nepřijde vtipná, ale trapná. Chi,chi,chi vypravěčky (Duly) je hrozné.

27.12.2015


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Bohužel, slátanina. Jiné slovo mě nenapadá, a to jsem se opravdu snažila knihu dočíst až do konce, ke konci jsem už jednotlivé odstavce přeskakovala. Knihu jsem si, na základě recenze v iDnes, přála k Vánocům, první kapitoly ještě jakžtakž ušly, pak už se to motalo a motalo. Reklama - odkaz na Harryho Pottera je docela "přidrzlá", budí dojmem kvalitního čtiva, což toto dílo opravdu není. Není to čtivé, je to povrchní, divné. Osobně nedoporučuji.

27.12.2015