2x_dan 2x_dan komentáře u knih

☰ menu

Líbali jsme se Líbali jsme se David Levithan

Ze začátku na mě kniha zapůsobila poněkud "skákavým" dojmem, často odbočující od hlavního děje a na začátek doprovázena nadměrným počtem postav. Nicméně kdo jí dá šanci, určitě nebude litovat. Příběh se v průběhu ujednocuje a každý si bude schopný v postavách udělat pořádek. V tomto případě bere za své pravidlo "nesuď knihu podle obalu", neboť přesto, že na mě kniha na první pohled zapůsobila dojmem sladkého románku pro dívčí skupinu čtenářů (nic proti této četbě), objevil jsem v ní spoustu krásné filosofie a kniha ve spoustě případech změnila můj pohled a názory na homosexualitu, která je zde fantasticky podána.
Už dlouho mě žádná kniha, jako Levithanova Líbali jsme se, takto neoslovila. Nanejvýše doporučuji a ke knize se rád určitě v budoucnosti ještě vrátím.

20.04.2017 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Knihu jsem četl na doporučení, ze začátku mi přišla spíše jako další z těch "holčičích slaďáren", později jsem byl ale překvapen a knihu jsem doslova za jediný den zhltl. Příběh velice poutavý, nutí člověka číst a číst a dozvědět se, co bude následovat. Kdo ale hledá knihu s nějakým hlubším smyslem, ať hledá jinde. Hledání Aljašky je spíše taková odreagovačka. Od Greena má první přečtená kniha, určitě zkusím od tohoto autora i nějaké další.
A kdo rád u čtení knih posloucháte hudbu, vřele k této knize doporučuji tento mix https://www.youtube.com/watch?v=13ylwNYHic4

07.03.2017 4 z 5