vesirena vesirena diskuze u autorů

☰ menu

Barbara Hand Clow

kniha Chiron mě mnohému naučila, je tam mnoho informací, které jsem jinde nezískala a za tuto knihu autorce upřímně děkuji ;o)

24.07.2013


Jiří Černega

bylo téměř nemožné najít fotografii autora...pátrala jsem téměř půl dne...nakonec jsem jej náhodou objevila na Facebooku se zkomoleným jménem... že je to skutečně on zjistíte u reakce u obrázku: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=187508961272498&set=a.187507167939344.41012.132600390096689&type=3&theater

02.04.2012


Petr Knotek

Celý záběr na autora může dokreslit i pozvánka na premiéru filmu 19. dubna 2012 v pražském Bio Oko: http://www.biooko.net/cz/film/4916/Rok-konopi-%7C-verejna-premiera/

Filmový dokument Rok konopí - Year of Mari(c)huana sleduje řadu postav, které zde reprezentují různé pohledy na problematiku konopí.

V první řadě je to profesor Hanuš, vědec, který konopí vnímá jakožto přírodní zdroj cenných a užitečných látek použitelných při léčení nemocí. Pak je tu lékař a konopný aktivista Dušan Dvořák, zakladatel iniciativy Konopí je lék, který nechce čekat na změnu zákonů, aby mohl legálně léčit pacienty, kteří se na něj s žádostí o pomoc obrátili. Dále jsou tu časosběrně zaznamenané příběhy čtyř osob trpících rakovinou či roztroušenou sklerózou, léčících se konopím.

V dokumentu je vykreslen tzv. „Izraelský model" využití konopí pro lékařské účely a zachycen přístup vysoce postavených politiků, státních úředníků i policistů. Nechybí ani výklady adiktologů, záběry z konference o medicínském využití konopí v českém parlamentu či záběry z pochodu Million Marihuana March 2010 a podobných demonstrací týkajících se legalizace konopí a také soudní proces s Dušanem Dvořákem souzeným a odsouzeným za pěstování a distribuci drog.

Celý film je protkán otázkou osobní svobody, komentovanou v promluvách Pjéra la Šé'ze (filosof, klinický psycholog, muzikant), který se pokouší otevřít základní otázky fungovaní jednotlivce ve společnosti. Hovoří o míře, kterou jsou naše životy ovlivňovány veřejnými médii, o bezmyšlenkovitém příjímání „virtuální skutečnosti“ bez osobní intervence a odvahy o ztracené odpovědnosti k sobě samým, ale i k druhým a také o silné potřebě „změny”.

Autoři snímku se snažili mapovat danou problematiku objektivně, nikoliv tendenčně a ukázat možnosti a meze využití konopí jako léku. Situace kolem konopí pouze zrcadlí a podtrhuje absurdnost současné „reality” světa.

31.03.2012


Jana Brzobohatá

zajímavá osobnost a umí...jen mě mrzí, že jsem nikde nenalezla životopis či fotografii...prostě to něco o sobě.

09.03.2012


Gary Zukav

Tak tenhle chlapík je jeden z mála Američanů, před ktrým smekám klobouk...při pátrání po jeho životopisu jsem toho nastudovala víc, než jsem vložila- je to frajer (v tom dobrém smyslu) a umí....

08.03.2012


Wayne W. Dyer

Autor má skvělý styl psaní, dokáže složité věci, které jsou v odborné psychologii na celou knihu jen na pár řádcích, ale jasně a srozumitelně ;o)

01.03.2012


Rudolf Zemek

Tak takto si představuji lékaře budoucnosti...skláním se před jeho odvahou přiznat se před svými kolegy k tomu, že to jde i postaru a mnohdy i lépe= s nemocemi, s kterými si medicína neví rady...klobouk dolů.

28.02.2012


Amber Jayanti

Její výklad Tarotu není jen učení o kartách, ale hluboký filosofický názor...studim její knihy je pro mne neustálým nalézáním nového pohledu na život.

27.02.2012


Marta Foučková

za svůj život jsem absolvovala mnoho seminářů a přednášek, ovšem dojem, který ve mně zanechala paní Marta ještě nikdo nepřekonal...no pravda, snad jen manželé Tomášovi, ale i tak- úžasná žena s velký Ú a Ž...

24.02.2012


Hartwig Hausdorf

autor, který nejen záhady vyhledává, ale snaží se jim i přijít na kloub...

24.02.2012


Marie de Hennezel

úžasná žena- nejde nic jiného, než se před jejím dílem a prací sklonit hluboko k zemi....

24.02.2012


Alfred Adler

Freuda a Junga uznávám, ale Alfréda Adlera mám prostě ráda a jeho knížky mě naprosto uchvátily...

k doplnění jeho životopisu bych jen dodala:
Byl Žid, ale netrpěl kulturním odcizením jako S.Freud; po třicítce přestoupil na protestantskou víru, kterou pokládal za kulturně otevřenější než judaismus. Byl druhorozené dítě, fixován spíše na otce; jako tříletému mu umřel mladší bratr vedle v posteli. Jako dítě trpěl křivicí (rachitidou), nemohl si hrát s vrstevníky, ale ti jej neodmítali. Ve škole nic moc, hlavně v matematika mu nešla, pak se ale vzchopil, vystudoval lékařství, pracoval jako praktický a oční lékař, pak jako psychiatr v pedagogicko-psychiatrické poradně ve Vídni. Při své práci vycházel z vlastní zkušenosti i ze zkušeností z poradny.

17.02.2012


Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom je jedním z mých oblíbených autorů...jeho, i když odborné knihy, jsou velmi čtivé a srozumitelné každému čtenáři...

16.02.2012


Walter Lübeck

děkuji...to nebyla výtka, ale tahák ;o)

12.02.2012


Walter Lübeck

rozšiřila jsem životopis a dílo autora včetně webu, ale neobjevilo se mi to...
abych neztratila data a kdyby někdo chtěl bádat... http://www.rainbowreiki.de/

11.02.2012


Diane Stein

odvážná žena, která první překročila tabu a zveřejnila tajné učení Reiki včetně jeho 5 symbolů...riskovala osouzení ze strany tradičníchučitelů Reiki, protože chtěla, aby informace byli přistupé všem potřebným a zachovaly se do budoucna. Skláním se před její odvahou.

11.02.2012


Luule Viilma

Luule má nádherný dar, dokáže říci složité věci jednoduše a srozumitelně pár slovy...z jejích knih, z každé řádky, je cítit Láska a Porozumění...už nevím, kdo mi její knihy dopuručil a tak mu nemohu poděkovat- na vyrovnání dluhu doporučuji vřele její knihy dál...

11.02.2012


Michio Kushi

Michio je velký propagátor makrobiotiky, ale v jeho knihách najde spoustu dobrých informací i člověk, který se nechce makrobioticky stravovat... stačí číst a "nalouchat" .

10.02.2012


Valdemar Grešík

Žije v Děčíně: celý život
Podnikatel, bylinkář a léčitel. Od narození v roce 1962 žije v Děčíně. Je ženatý a má dvě děti. Vedle práce pro svou firmu Valdemar Grešík – Natura se věnuje jako mecenáš i pořadatel podpoře umění a kultury ve městě. V letech 2006 až 2010 byl za Volbu pro město Děčín členem městského zastupitelstva a městské rady, kde byl odpovědný především za obnovu děčínského zámku a parku.

10.02.2012


Luba Skořepová

.
.
.
P-rostě úžasná herečka, která hraje nejen srdcem, ale celou svojí duší...stále ještě hraje a hostuje v různých divadlech..
A- výborná bába bylinářka a
N- krásná čarodějka...chtělo by se mi říci čarodějnice, ale ne všichni by pochopili, že je to myšleno s láskou a obdivem.
N-avíc dobrá spisovatelka, její něžný a moudrý humor nelze napodobit.
A- co na závěr?... Člověk- nádherný a obdivuhodný živočich PLNÝ LÁSKY A CHUTI DI ŽIVOTA...

Je až s podivem a k nevíře, že jí příští rok 2013 bude plných 90 let ...smekám svůj červený klobouk a klaním se.
http://www.skorepova.estranky.cz/clanky/terminy.html

07.02.2012