Romanka89 Romanka89 diskuze u autorů

☰ menu

Donatien Alphonse François de Sade

Je samozřejmé, že z toho, co píše, nezažil asi tak skoro nic, protože je to prostě nemožné, i když to nebyl žádný svatoušek. Každopádně nesmí se na jeho díla hledět jen jako na obyčejný výčet různých prasáren. 120 dní Sodomy a jiná díla mají hlubší význam, který musí člověk hledat, knihy jsou plné i filosofických pasáží, Sade se snažil ve svých dílech dovést svrchovanost až do těch největších extrému, vytvořil jakéhosi absolutně svrchovaného člověka (který neexistuje, není to Sade a je to pouze výplod jeho literární fantazie.) Doporučuji k tomuto tématu Od Georgese Bataille dílo Svrchovanost, kde se právě v jedné pasáži markýzem zabývá.

21.01.2016


Edgar Allan Poe

Moje srdcová záležitost, jeho povídky i básně se dají číst stále dokola, i v dnešní době je to opravdu mistr ve svém oboru.

21.01.2016


Stephen King

Od Kinga mám přečteno cca 8 románů a nekončím, je to opravdu mistr hororu, i když mě jednou jeho dílo naprosto nebavilo (Puls), ale jinak to byla vždy záruka kvality. Při čtení jeho knih mi běhá mráz po zádech.

21.01.2016


Georges Bataille

Bataillovy filosofické úvahy i povídky ocení zejména fanoušci děl Markýze de Sade. Jeho díla Erotismus a Svrchovanost mi byla velmi nápomocna při diplomové práci a poté jsem se dostala i k jeho povídkám, které mě neméně zaujaly sou otevřeností a svým náhledem do duše lidí s neobvyklými choutkami.

21.01.2016