Oksalakka Oksalakka diskuze u autorů

☰ menu

Janet Evanovich

SPOILER! Otevíráte novou knížku od Janet Evanovichové se Stephanií Plumovou. Copak se asi tak stane? Stephanii bizarním způsobem uteče pár klientů, třikrát až desetkrát za knihu se jí někdo vloupe do bytu, sežene si auto, o které brzy zase přijde, takže musí jezdit buickem, babička vyvolá skandál v pohřebním ústavu, pokukujou po sobě (nebo i víc) s Morellim a Rangerem, všichni sousedé nosí bouchačky a do toho po ní jde nějaký opravdu hnusný úchyl. Je to v podstatě pořád to samé dokola.

Ale stejně bych si chtěl přečíst další!!! BB/arte, vydejte to!!! Je to skvělá zábava! Koupím si to, slibuju!

PS. Vynikající překlad, mimochodem, jak Blažena Kukulišová, tak Pavla Kubaláková. Díky!

03.01.2015


Carl Hiaasen

Hiaasen pro literaturu znamená něco podobného jako bratři Coenové pro film. Výborné zápletky, plejáda bizarních postav, černý humor, paráda!

05.08.2014


Stephen King

Jako když sedíte ve skvělé restauraci a přinesou Vám své nejlepší jídlo ... nebo když vstoupíte do sešeřelé ložnice, kde se na Vás mnohoslibně usměje spoře oblečená dáma ... tak se cítím já při otevírání nového Kinga.

28.05.2014


Dan Simmons

Fáze gravitace, Hyperion / Endymion, Hladové hry, 3x Joe Kurtz a povídka Na K2 s Karankadesem - výtečné věci, neustále se k nim vracím a i dál budu. Temné léto taky můžu (i když podobnost s románem To od Kinga bije do očí). Terror má skvělou atmosféru. Vlastně nic vyloženě slabého jsem od něj nečetl! Díky, óóó Mocný, óóó Velký!

11.09.2013