LordSnape Online LordSnape diskuze u autorů

☰ menu

Richard Watzke

Video, kde si můžete udělat obrázek o tomto "podnikateli". :-) https://www.youtube.com/watch?v=FW-KTL6jlbA

06.11.2022


Sergej Lukjaněnko

Očividně mu hrabe...

Reakce Sergeje Lukjaněnka na přístup našeho nakladatelství k dalšímu vydávání jeho knih:
"Je to volba Čechů, kteří se sami rozhodnou, zda budou číst mé knihy. Urážlivější je, že, jak uvádí nakladatelství, příjmy z mých již vydaných publikací budou použity na pomoc kyjevskému režimu. Myslím, že je to nezákonné, takže si promluvím se svým literárním agentem o tom, jak je to vůbec možné ve společnosti, která si říká legální! A pravděpodobně jim sám zakážu publikovat mé knihy, protože věří, že na to mají právo!"
Podle autora je tedy nezákonné, že naše výnosy z prodeje jeho knih věnujeme na podporu Ukrajiny a navíc nám zakáže publikovat jeho knihy, které sami publikovat nechceme.

Dále jsme podle autora národ se sklony k nacismu, jenž si zřejmě za protektorátu žil spokojeně, a proto nejsme náležitě vděční za osvobození a ztracené životy Rudé armády. To je nám samozřejmě líto, obětí vojáků, kteří padli při osvobozování naší země si bezesporu velice vážíme.

21.03.2022


Marcel Grün

Pro mě zůstane vždy ředitelem Planetária pan Marcel Grün. Udělal z něj to, čím je dnes. Velmi jsem si ho vážil. Jeho přednášky byly skvělé a jeho knihy mě přivedly k astronomii jako zájmu. Posílám pozdravy nahoru do vesmíru, kde se jistě kocháte jeho nádherou, pane řediteli. Šťastnou cestu a setkáme se zas někdy spolu u některé z vašich knih.

03.11.2020


Bohumil Vurm

Člověk co, napsal o tarotu tři knihy, ale vůbec ho nepochopil. Vážným zájemcům opravdu nedoporučuji číst jeho bludy i když jsou hezky napsány.

06.10.2020


Doreen Virtue

Doreen Virtue je příklad autorky, co se přiživila na esoterním hnutí a jeho nástupu. Anděly se oháněla tak často, až se jí zřejmě nakonec povedlo jednoho vyvolat (omylem), a ten jí zřejmě dal varování. O sefirotské (enochiánské) magii věděla leda tak velký kulový a o stromu života jedině z rychlokurzu pro moderní kabalisty. Virtue po čase, tedy v roce 2017, kdy už se knihy prodávaly jen ze setrvačnosti vše odvolala a oddala se křesťanské víře. Tak doufám, že vylhané peníze aspoň darovala církvi.

31.08.2020


Pavel Suchý

Pavel Suchý o sobě prohlašuje, že byl první, kdo objel svět na motocyklu, ale pravda to není. Prvním Čechem byl totiž dnes již zapomenutý cestovatel Emanuel Kotulský, který o své cestě napsal knihu Dobrovolná trestanecká práce - Cesta kolem světa 1925 - 1937

27.02.2020


Jan Kefer

Dr. Janu Keferovi byla dne 25. října 2012 jako prvnímu z československých hermetiků odhalena pamětní deska, připomínající jeho mimořádný přínos v mnoha oborech i jeho tragickou smrt. Je umístěna na adrese jeho posledního občanského bydliště, v ulici Pavla Švandy ze Semčic v Praze 5.

29.04.2019


Adam Benjamin Bartoš

Tenhle člověk je prostě nemocný. A nebo ne. Možná žije přeci jen v úplně jiné dimenzi. Nevím, jak si to mám jinak vysvětlit. Jeho vidění světa je naprosto zkreslené, ujeté a nefalšovaně černobílé. Nechci říct, že zlé. Ať si říká co chce, pokud se umí ovládat v rámci zákonů a lidských práv. Ale prostě se stačí jen podívat na jeho Facebookový profil. Na jeho posty o vize budoucnosti České republiky, kde naprosto věrně načrtne Korejskou lidově demokratickou republiku, akorát napasovanou na české reálie uprostřed Evropy. Adam B. Bartoš je spíše člověk, kterého bychom měli politovat. Jeho prostor se mu zdá zřejmě příliš těsný a ti velcí mocnáři jej odmalička utlačují. On prostě nemohl reálně dospět. Musel si buď projít děsným úskalím nebo brutální šikanou. Jinak to nedokážu pochopit. Necítí se být svobodný a tak chce tu svobodu upírat i nám ostatním.

17.03.2018


Markéta Šichtařová

Šichtařová se bere jako expertka na ekonomii, ale na internetu a potažmo i v knihách, se spíše "proslavila" jako lidová antiunijní manipulátorka a překrucovatelka pravd, co si neumí jednoduše spočítat, jak zdrcující ekonomický dopad by měl odchod ČR z EU. Některé její výroky jsou tak nesmyslné, že bych i já hned z fleku mohl začít psát o biochemii.

23.02.2018


Jiří Vokáč Čmolík

Tento rádoby kouč a guru si letos odnesl Zlatý Bludný balvan za své neúnavné snahy v matení veřejnosti svojí pseudovědou a znalostmi v oboru lidské manipulace. Na seminářích lidi nutí, aby cucali mince, což jim má dle kouče vyplavit hormon oxytocin, což napomůže vytvoření programu k vydělávání peněz. :-D

30.03.2017


Jevgenij Nikolajevič Prilepin

Argo: "Asi poprvé, a doufáme, že i naposledy, ruší nakladatelství Argo vydání knihy z důvodu rozdílnosti ideových názorů. Prilepinův román Tábor u nás bohužel nevyjde. Omlouváme se všem, kteří se na něj těšili."

Důvody jsou ty, že po anexi Krymu uzavřel s Putinem "příměří" a stal se u proruských separatistů v Donbasu na východě Ukrajiny zástupcem velitele praporu speciálních sil a poradcem vůdce neuznávané Doněcké lidové republiky Alexandra Zacharčenka, který mu udělil hodnost majora.

03.03.2017


Klára A. Samková

Klára Samková je přesně ten případ rádoby vzdělance s plejádou univerzitních titulů, avšak s inteligencí muflona a selským rozumem na úrovni slunečnice, která se také natáčí jen za sluncem. Tímto se omlouvám všem muflonům. Podobně jako docent Konvička, známý broukolog, si přihodila tu svoji za boj proti islámu. Co k tomu říct? Je aspoň vidět a tak se může ucházet o nějakou veřejnou funkci. O to jde především.

Vůbec tristní na celém jejím počínání je naprostá neznalost hloubky problému. Ohánět se šaríou, salafismem, smyšlenou "halal" porážkou (ve skutečnosti se nazývá jinak a není moc rozdílná oproti té naší "lidské" na jatkách) a podobnými slovy umí každý diskutolog na Facebooku. Předně bych chtěl upozornit, že salafismus, který je takto označován za radikální, je ve své podstatě neškodný, protože ač je ve svých postojích a názorech tvrdý, odmítá násilí a žije si ve své uzavřenosti. Nicméně ze salafistického islámu se velmi často rekrutují právě džihádisté a to je ten problém. V celém islámu zajímá asi takové procento jako radikální křesťané, kteří by nás nejradši přikovali v kostele k Bibli. A proč se o nich nemluví? Protože nejsou in a nejsou ani nijak sdružení, narozdíl od ISIS.

Jako největším příkladem své naprosté ignorace a nezájmu ověřovat si fakta a informace, která následně Samková používá a sdílí, může být dnes už známý recesistický hoax, původně sdílený falešným profilem mluvčího Ovčáčka, s citací o muslimech od pana Wericha. Tento post prolítl sociálními sítěmi jako kulový blesk a zvedl ze židle nejednoho fanouška tohoto komika, jenž pohrdal právě lidmi, jako je tady paní Samková. Jednalo se o "fakt opřený o autoritu", kdy falešnou informaci zaštíte známou a respektovanou persónou. Ostatně Klára Samková se pak sama vyjádřila k tématu, že v 99% případů informace nelze ověřovat, protože média sledují jen vlastní zájmy a tudíž je to ztráta času. Wtf? Co je tohle za bojovníka? Jaká média? Tohle bylo součástí veřejné sociální sítě a to není žádné oficiální/tiskové médium. Za pravdu a svobodu se necháme unášet člověkem, který naprosto rezignuje na základní rozpoznávání věcí okolo nás? Teď už jen chybí ona parafráze o tom, že pravda to sice nebyla, a Jan Werich to asi vlastně neřekl, ale mohl by.

Dnes je móda být skálopevným zastáncem té naší židovsko-křesťanské kultury. Když mi bylo 15, byl silně sílící trend zas být zastáncem proti křesťanství, protože jsme vzešli všichni z pohanského zázemí a kultury okolo boha Radegasta. No a co se dělo za 2. sv. války je asi už jasné všem. Co přijde příště? Být hrdý na to, že jsme v tom svém středu cajk, páč nás neohrozí globální oteplování a tudíž se nás rostoucí hladina moří a oceánů netýká? A vlastně globální oteplování ani neexistuje. Nikde nic netaje, nic nevymírá, komíny nekouří.... To už razil náš pan bývalý prezident narcis Klaus.

Pokud se chce člověk něco dozvědět o islámu s tím, jak to doopravdy stojí a leží, měl by číst knihy od arabisty Bronislava Ostřanského nebo slovenské velvyslaňkyně Emíre Khidayer.

05.09.2016


Aleš Michl

Nějak mi v tom životopise chybí, že je také poradce ministra financí Andreje Babiše, protože nevěřím, že Babiš má některé své nápady jak odírat a sledovat živnostníky ze své hlavy.

09.01.2016


Patrick Modiano

Nobelista, o kterém se píše, že není moc známý... To vysvětluje ledacos. I to, proč tu o něm nic není.

09.10.2014


Josef Hausmann

Zajímavý rozhovor: http://instinkt.tyden.cz/rubriky/rozhovor/josef-hausmann-zeny-dcery-bezohlednych-pramati_24945.html

23.09.2014


Richard Matheson

Super spisovatel a po Bradburym další veliká ztráta pro mě. "Já, legenda" zná každý, ale Matheson mě osobně hlavně ovlivnil knihou "Jak přicházejí sny", která vás prostě přinutí nebát se smrti. Z jeho povídek, které u nás nevyšly bych vyzdvihl "Button, Button", což do filmové podoby přenesl Richard Kelly, autor slavného Donnieho Darka. Uměl skvěle vyprávět a své postavy hnal do úzkých, až na pokraj šílenství, aby je nechal zvolit mezi sobeckostí a lidskostí. King by bez něj určitě nebyl takový, jakého dnes známe.

02.09.2014


Eric Arthur Blair

Eric Arthur Blair musel zemřít, aby se mohl narodit George Orwell. Tohoto autora mám dnes ve své top, což je zajímavé, protože je asi jediný, který mě tolika ovlivnil jen jednou knihou. 1984 je pro mě dnes klasika a kniha knih, která formulovala mé myšlení v dospívání, s jehož trváním se potýkám doteď a zároveň i mohutně nastartovala chuť číst fantastické příběhy všemožných hrdinů. Tenkrát pro mě sci-fi byly jen vesmírné lodě, mimozemšťani a roboti. Pro případné rýpaly musím podotknout, že Orwell se nikdy netajil tím, že Zamjatinovo "My" jeho nejslavnější román inspirovalo, páč zrovna tuto knihu v oné době jako novinář a literární kritik recenzoval. Hodně to rozebírá i Burgess ve své knize "1985".

Kvůli fašismu a hrozbě 2. světové války přiklonil k nefunkčnímu socialismu, který nakonec díky komunistům vedl stejně k takové totalitě a hromadné cenzuře o kterou právě on nestál, což je takový paradox jeho života. Mít Wellsův stroj času, rád bych si s ním pohovořil, pokud bychom vynechali politiku a zaměřili se na lidskost a svobodu, protože věřím, že o těchto tématech by měl určitě co říci.

07.08.2014


Josif Vissarionovič Džugašvili

O Stalinovi jsem před pár měsíci viděl dokument a sám Lenin o něm tehdy prohlásil, že je to tichý muž v pozadí s dřímající nenávistí v sobě, který by se k moci nikdy neměl dostat! To už o něčem svědčí. Jinak nechápu tuto diskuzi, spíše to patří na nějaký historický web. Každopádně všichni co uctívají takovéto "vůdce" jsou naprosto omezenými jedinci, kteří si nepřipouští doložitelnou historii a jejich myšlení odpovídá velikosti mozku - vlašský ořech... To mě přitom docela udivuje. Měl jsem za to, že lidé, co chodí na Databázi knih, jsou pravidelnými čtenáři a ti se všeoběcně považují za rozumné lidi s určitým přehledem. Inu, asi jsem se mýlil...

26.10.2012


Osho

Nedůvěryhodný, samozvaný guru a rádoby učenec. Sám kázal proti odbourávání ega, lpění na já a přitom se sám oddával neskutečnému egoistickému kultu, který si vedle sebe pěstoval. Dary ve formě drahých aut či žen na jednu noc nebyly pro Osho problém. Vrcholem byl už jen fakt, že svým stoupencům dával trička se svým portrétem. Vedle něj lama Ole Nydahl, jemuž se často vyčítá kult osobnosti, je jen ušmudlaný začátečník. Osho to dotáhl přesně tam, kam on sám chtěl. Četl jsem jen jednu jeho knihu a u toho už i zůstanu. Více naleznete v mém obsáhlém komentáři u knihy "Diamantová sútra".

27.09.2012


Paul Tournier

Autor, jehož psychologické myšlenky zastaraly a dnes nemají téměř žádné uplatnění ani hodnotu. Natožpak aby někomu pomohly. Viz. můj koment ke knize Osamělost mezi lidmi.

30.07.2012