Kočičáci Kočičáci diskuze u autorů

☰ menu

Jakub Dušek

Osobní web autora:
https://www.komixville.cz/

11.08.2021


Jan Budař

Jana Budaře znám jako skvělého herce, hudebníka a textaře. Mám ráda jeho osobitý humor a samozřejmě také jeho geniální ztvárnění legendárního Standu Pichlíka. Nějak mi bohužel uniklo, že je i spisovatel. Na to jsem přišla až s objevením jeho knihy Příběh lásky, kterým jsem byla okouzlena. Chystám se i na přečtení knihy Princ Mamánek a už se na ni těším.
Díky za Vaši tvorbu, Jane!

Mimochodem super web: http://www.janbudar.cz/

29.07.2021


Hana Martinková

První knihy, které jsem od autorky četla, byly Heřmánkové údolí a Hlas kukačky. Obě dvě si mě naprosto získaly. Na to, mě nadchla dvoudílná série o sestřičce Sylvii, jejíž děj se odehrává za "totáče" a oba příběhy nemají chybu.
Teď už jsem věděla, že autorka je záruka dobrého počteníčka, tak jsem se pustila do série Kočár do neznáma, která je posazena do období francouzské revoluce, ovšem protáhne nás celou Evropou. Ani si nevzpomínám, kdy naposledy jsem přečetla pět knih od jednoho autora po sobě a s opravdu velkým nadšením.
Naštěstí mě čeká ještě 46 nepřečtených knih, tak se mám alespoň na co těšit.
Kdo od autorky ještě nikdy nic nečetl- najde se vůbec někdo takový? - pokud ano, tak ráda doporučím všemi deseti.

04.07.2021


Hana Švejnohová

Paní Hanka Švejnohová je velmi charismatická žena, jejíž podmanivý hlas mě provází od dětství. Moje maminka si totiž v devadesátých letech pouštěla Frekvenci 1, kde byla paní Hanka jednou z moderátorek Dámského klubu.
Já jsem v dospělosti navázala posloucháním ČR Dvojky, kde moderovala pořad Nezatloukat aneb My dva a čas. No a teď jsem dočetla její prvotinu Mrcha jemně uzená, poslechla si rozhovor moderovaný Janou Rychterovou a mám blažený pocit z toho, že jsem mohla tuto dámu s velkým D trošku blíže poznat.

21.03.2021


Hana Švejnohová

Rozhovor ČR2 - Noční Mirofórum, moderuje Jana Rychterová, 16. 2. 2021

https://dvojka.rozhlas.cz/hanka-svejnohova-vzdycky-jsem-se-citila-silnejsi-v-kramflecich-kdyz-jsem-otazky-8428469#volume

21.03.2021


Hana Švejnohová

Rozhovor s Hankou Švejnohovou z 6. 2. 2021

https://www.literarky.cz/literatura/1734-hana-svejnohova-nabidku-na-hezkou-roli-v-divadle-s-dobrou-partou-bych-neodmitla

21.03.2021


Karin Lednická

O Šikmém kostele, ze šikmého kostela

Paní Karin Lednická v rozhovoru s novinářem a pedagogem Ivem Mludkem o tématech dotýkajících se obou dílů Šikmého kostela.
Ve druhé polovině odpovídá na otázky čtenářů společně s karvinským farářem Przemyslawem Traczykem.

https://m.youtube.com/watch?v=sE0dI5MOWBM

20.02.2021


Karin Lednická

Milá paní Lednická,
skláním Vám hlubokou poklonu za první dva díly Šikmého kostela!
Je obdivuhodné, jak jste dokázala skloubit vyprávění rodinné ságy, aby bylo takto čtivé a reálné (věřte, že celou dobu jsem s Pospíšilovými byla u nich doma, jako další člen domácnosti) a zároveň do děje naprosto přirozeným umem zakomponovala všechny další věci, které dělají Vaše romány naprosto dokonalými. Mluvím samozřejmě o všech historických faktech vztahujících se ke Slezku, které ne všem byly známé. Také o Vašem úžasném nářečí - po našymu, které dodává knihám atmosféru. A také bezesporu o všech informacích týkajících se hornictví a důlní těžby, soudržnosti horníků a lásce k jejich povolání.
Vaše knihy jsou pro mě velkým čtenářským zážitkem a doporučuji je kudy chodím - všem čtenářům i nečtenářům. Přeji Vám hodně úspěchů při tvorbě posledního dílu trilogie, ať je stejně skvělý, jako první dva! Už se nemůžu dočkat...

13.02.2021


Hana Oboda Kolaříková

https://blog.martinus.cz/2017/10/report-hana-kolarikova-v-books-calling-clubu

01.06.2020


Kamila Hladká

Rozhovor o knize Hornické vdovy
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1183909575-tyden-v-regionech-ostrava/419231100212043-tyden-v-regionech/obsah/728915-rozhovor-tydne-hornicke-vdovy-kamila-hladka

28.04.2020


Petra Dvořáková

Petra Dvořáková se ke mně dostala až s románem Dědina, ze kterého jsem byla nadšená. Od té doby sleduji její tvorbu, která každou její knihou zraje. Vrány mě naprosto rozsekaly a troufám si říct, že jsou prozatím její nejlepší knihou. Pokud máte rádi povídky, určitě si nenechejte ujít knihu Sítě, její hrdinové i hrdinky lomcovali mou hrudí po celou dobu čtení.
Díky paní Petro za to, že nás obohacujete takto silnými a úžasnými knihami! Přeji hodně nápadů a energie do dalších počinů!

17.03.2020


Marek Herman

https://www.facebook.com/najdetesisvehomartana1/
Facebooková stránka Marka Hermana, která se jmenuje po jeho první knize. Najdete na ní spoustu aktuálních a zajímavých článků.

02.02.2020


Sabina Zelená

Na mladou autorku jsem narazila úplnou náhodou na facebookové knižní stránce, kde mě vybrala, abych napsala recenzi na její knihu Nejdelší cesta domů. Protože jsem paní Sabinu do té doby vůbec neznala, byla jsem plná očekávání. Když mi přišel recenzní výtisk, hned jsem se do něj pustila. Bez mučení přiznávám, že jsem byla naprosto nadšená. Dnes už mám přečteny všechny autorčiny knihy a všechny vřele doporučuji. Už se těším na další román!

24.11.2019


Sabina Zelená

http://www.sabinazelena.cz/

https://www.facebook.com/AutorkaSabinaZelena/

24.11.2019


Jennifer Probst

Četla jsem všechny knihy od Jennifer Probst, které v češtině vyšly. S čistým svědomím můžu říct, že v žánru oddechové milostné literatury jsou do jedné zárukou příjemného čtení. Jednotlivé knihy v sériích jsou postavami propojeny, takže se s oblíbenými hrdiny setkáte několikrát.
Přiznám se, že knihy si nekupuji, ale půjčuji v knihovně, protože se ke čtení v tomto žánru nevracím, ale ráda autorku doporučím všem, kteří si potřebují pročistit hlavu a na chvíli se odpoutat od závažnějších témat - jak čtecích, tak životních.

06.11.2019


Jan Vavřík

Rozhovor s Janem Vavříkem https://bruntalsky.denik.cz/zpravy_region/jan-vavrik-relaxuji-psanim-literatury-20150822.html

04.07.2019


Zdeněk Hanka

Rozhovor na ČR: https://ostrava.rozhlas.cz/setkani-se-zdenkem-hankou-7207847

17.05.2018


Zdeněk Hanka

Facebooková stránka zde: https://www.facebook.com/hankazdenek/

17.05.2018


Patrik Hartl

Patrika Hartla jsem poprvé zaznamenala díky jeho jedinečnému smíchu ve Všechnopárty. Potom mi to seplo, vždyť to je autor toho propagovaného Erotikonu! Tak to si tedy musím udělat vlastní názor...a začala jsem od prvotiny. To mi spadla brada poprvé. U Erotikonu se mi posunula ještě o kousek níž. Jsem zvědavá kde skončí po přečtení Okamžiků štěstí.
Jsem moc ráda, že se u nás objevil takovýto šikovný a charismatický autor.
Hodně úspěchů v další tvorbě!

12.04.2017


Madeleine Wickham

Sophie Kinsella píše skvělé oddychovky, u kterých se pobavíte a vyčistíte si hlavu. Vřele doporučuji V rytmu charlestonu, ta je moje nejoblíbenější. Hned v závěsu jsou Dokážete udržet tajemství? a Vzpomínáš si? Sérii s Becky B. o nakupování jsem nečetla celou, nechytla mě úplně do spárů, ale zase byla velmi vtipná.
Doporučuji když na vás jde splín.

26.01.2017