jaroslaf2941 jaroslaf2941 diskuze u autorů

☰ menu

Charles Bukowski

geniálně prostý autor, který podstatně určil a definoval formu mého dospívání. Když mi bylo 14, přistoupil ke mně otec se slovy: "Už máš na to věk, tak čti," a daroval mi knihu Všechny řitě světa i ta má. Zpočátku jsem byl zaskočen, ale pak se v surrealistické perverznosti Bukowského díla začal neskutečně vyžívat. Jeho nejsilnější momenty dle mě patří k tomu, když se pustí do žánru sci.fi. "Nitroždímačka," "Tudy se nejde do ráje," a koneckonců i "Láska za 17,50," jasně překročily Bukowského stín, převážně pornografického autora. "Tak mám spíchnout rychlovku za litr nebo vyrazit na dostihy? Zas budu psát o orgiích, které skončí mordem všech zúčastněných....Ale jak chtějí, mně to radost nedělá..."

15.12.2015


Garth Ennis

tento člověk dal světu Preachera. Jeden z nejfilozofičtějších a přitom nejsrozumitelnějších komiksů vůbec. Preacher je natolik geniální dílo, že mne dokonce donutil se více zajímat o náboženství a víru vůbec. A to jsem stejně jako autor ateista. Jedno je ale jisté - pokud nějaký bůh skutečně existuje, Garth Ennis se bude smažit v pekle jako první .)

15.12.2015


Alan Moore

ačkoliv některá jeho díla mne zcela míjí, v jiných je mi naprosto jasné, že je to totální a neoddiskutovatelný génius.

15.12.2015


Mark Millar

že neznáte tohoto pána? Ale určitě znáte, jen o tom nevíte .) Momentálně nejpopulárnější scénárista komiksových knih, na kterých si filmoví producenti pokaždé smlsli a zatím z toho nebyl ani jednou průšvih! Wanted, Kick-Ass a nejnověji Kingsman: Secret Service. Sáhněte po jednom z těchto filmů a zkrátka nešlápnete vedle .)

15.12.2015