andrii24 andrii24 diskuze u autorů

☰ menu

Albert Camus

..., co ho kafkovské múzy braly. Po bergmanovsku, na literárním poli.

20.01.2022


Stephen King

S apetitem architekta přítmí, klinkajících temných sil, dávivých slin div(n)ých smyslů, rudých pavučin.

24.09.2021


Miroslav Horníček

Český "Philippe Noiret." Z hrdla do pera se line. Pocitový intelekt. Plno živých životních mouder. Pro čtenáře - gurmány. Poctivý kaviár a šampaňské "na papíře."

03.07.2019


Edgar Allan Poe

Zavál černý flór. Zaskřípal strachu tón. Zatřepotal perutěmi fantom. Brachu, poeta piet, až za hrob. Na sladce expresivní, mystické tlení. Za zdi hřbitovní. Smrt láká kvítek nesmrtelný.

14.06.2019


Agatha Christie

Báječná dáma s perem v ruce. Když jej smočí do kalamáře, písmenka, věty, odstavce se zarývají, dle rafinovaného vzorce, do sněhobílého papíru tak silně, tak hluboce, že vzápětí se po něm krev rozteče. "Hitchcock" v kruzích literárních zaměstná naši mysl po čase, po částech, neboť trochu je té "pavučiny," černoty a spiklenecké fantazie v duši každého jedince.

05.05.2019


Filip Topol

Ukazuje se, jak důležité je míti Filipa. Volného ptáčka - zpěváčka, básníka - rebela, s eroticky zalknutýma očima... Vzrostlý strom, který ovíval vítr bohémy, gen geniality, tak trochu z jiné planety. Řezal do toho od rána do večera, až vypálil všem "svým nevěstám" ráj poetův za závoj, do hlavy. Celou svou bytostí nesl úžas extáze časem nirvány.

20.04.2019


Jan Werich

Když slovo má... myšlenky velikán. Já I., Král, který svého času se "Ženou" vedl vydatnou při v peřinách. Mudrc - Harlekýn. Osobnost osobitého přednesu, s přesahem. Nositel intelektu. Šiřitel charakteru pravd, v metaforách.

15.04.2019