Zvonkohra

Zvonkohra https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507847/bmid_zvonkohra-PfS-507847.jpg 4 181 57

Kniha psaná pozpátku, od zvonů k zvonkům, od vyústění k prvotnímu impulsu. Devět navzájem propletených příběhů, v nichž jednotliví hrdinové a hrdinky střídavě obsazují hlavní a vedlejší role. Poetické vyprávění ne vždy poetických osudů, které autorka doprovodila vlastními hudebními skladbami. Vydejte se na dobrodružnou výpravu do města soch a zjistěte, který příběh vám přiroste k srdci nejvíc.... celý text

Přidat komentář

makoush
10.04.2024 odpad!

Kniha povídek, ve kterých se hrdinové sem tam o sobe otřou a má to na konci zapadnout jako puzzle. Nic nového, v tomto stylu najdete mnoho jiných knih a filmů. Na knihu jsem narazila zde, ve výběru Top 100..což, popravdě, nechápu jak se tam mohla vůbec dostat. Je to taková červená knihovna napsaná dívkou co by ještě potřebovala víc načíst, víc napsat, víc zažít a víc dospět. Klišé, opakující se fráze, sladkost, srdcebol, patos.. pokud máte už něco za život načteno z klasické literatury, líbit se vám to nebude. Knihu jsem musela odložit, nedalo se to vydržet až do konce.. holt, takhle kniha není pro starý.

Kiikuus
06.04.2024 4 z 5

To bylo tak milé a zajímavé čtení. Propletenec vztahů v jednom neobyčejném městě. Příběhy neobyčejně obyčejných lidí.
Já si odnáším jednu obrovskou pravdu o tom, že bychom se všichni měli občas zastavit a všímat si věcí kolem sebe dětskýma očima, protože i malý skutek může někomu změnit život. A třeba i nám samotným.


uzivatel9575
19.03.2024 4 z 5

Naprosto nádherná kniha. U povídek jsem se buď smála nebo zatlačovala slzy. Každá povídka je navíc doplněná skladbou, kterou si přehrajete pomocí QR kódu, takže tím i kniha získává na originalitě. Možná to bylo trochu najivní, jak se tady píše, ale čemu to vadí? Příběh o tom, jak bezelstně předat dobrý skutek a tím rozjet eskapádu činů, které vám mohou v budoucnu i zachránit život. Těším se na další knihu autorky.

MollyCornelia
02.03.2024 5 z 5

4,5*/5*
Zvonkohra mi sedla a zlepšila mi náladu. Dala mi hodně inspirace k psaní a probudila ve mě touhu po šťastných koncích. Bavila mě různorodost postav, věkové rozdíly mezi nimi. Moje nejoblíbenější povídky jsou Sádrový tuleň a Dvacet šestka (Julián je prostě charakter :D).
Upřímně obdivuji autorku, jak se jí podařilo příběhy proplést do komplexního vyprávění, a jak byly v jednotlivých povídkách narážky na další události.
Některé situace byly trochu přitažené za vlasy.
Čteno na doporučení od Fortuny7.
Doporučuji hlavně teenagerům.

Veromika
28.02.2024 5 z 5

Zprvu jsem se trochu knihy obávala, protože je to young adult, v závěru si myslím, že by se hodila svojí filozofií i do beletrie. Jeden drobný skutek dokáže rozeznít sérii drobných skutků. I když je v knize taková ta dětská naivita, věřím, že je něco takového možné. Kolikrát můžeme vidět, slyšet něco, co nám dá impuls a nyní si kladu otázku, měla snad i ta osoba od někoho předchozí impuls, kde se poprvé rozezněly zvonky. Za mě krásně sepsaný soubor povídek.

kafeknizkualet
18.02.2024 5 z 5

Kdyby mi někdo řekl, ať si přečtu povídkovou knihu, tak mu řeknu, že povídky moc nemusím... Ale tady? To je tak krásná knížka, která je napsaná hladce a citlivě, jedná se o povídky, které se ale všechny propojují a do toho jsou doplněny hudbou, která je jako pohlazení na duši. Miluju. *–*

Terkamonterka
15.02.2024 4 z 5

Na knížku jsem se moc těšila, čekala jsem však více ucelený příběh. Podle popisu knihy jsem čekala možná trochu víc, ale skladby příběh vyvážily na 4 hvězdy. Jestli autorka napíše další knížku ráda si ji přečtu :)

kopeceli
09.02.2024 3 z 5

Nejprve vyzdvihnu hudbu - ta byla opravdu moc krásná, vynikající nápad, originální. Díky ní dávám o hvězdu víc.
Příběhy Zvonkohry jsou naivní, místy opakující se větná spojení, motiv prachu, lásky... Trochu to rušilo. Talent tady je, a není malý. Ale chce to ještě psát, číst a znovu psát.
Uvidíme.

dana_vrana
08.02.2024 4 z 5

Pohlazení po duši. Knížka je milá, možná až naivní, ale co... Je o dobru, o tom, že každý dobrý skutek, laskavost nebo pouhý úsměv může někomu pomoci a všechno dobré se k nám v nějaké podobě vrátí, i když si to mnohdy vůbec neuvědomujeme.
Bavila mě právě ta provázanost jednotlivých příběhů, překvapením byla bonusová kapitola. A doplnění příběhů hudebním doprovodem pomocí QR kódů, to je skutečně třešnička na dortu. Skvělý nápad!

Renike
06.02.2024 4 z 5

Hudba krásná ( QR kódy při každé kapitole). Povídky se mi líbily míň. Kniha mě ničím extra nezaujala ani nezasáhla. Za krásné klavírní hry dám o hvězdicku víc.

Elion
19.12.2023 4 z 5

Tohle je tak krásně jemně a citlivě napsané dílko. Autorka nám tu předkládá povídky, které na sebe navazují, ale jinak, než bychom čekali. Každý z jednotlivých příběhů nám má předat nějakou jinou myšlenku. Každý je sám o sobě krásný a jedinečný a na samém konci se všechno spojí a zapadne do sebe jako poslední dílek v puzzle a zanechá to jen ten příjemný pocit.
Po dlouhé době se mi stalo, že jsem četla knihu u které jsem si mohla v klidu vychutnávat příběh, který nebyl moc složitý a přeplácaný. Děj byl klidný a i když se v každé povídce něco dělo, cítila jsem se na konci uvolněná a zrelaxovaná =)
Určitě všem doporučuji si knihu přečíst protože vím, že s ní nesáhnete vedle.

Dela90
19.12.2023 3 z 5

Na knížku jsem se moc těšila, protože jsem četla spoustu kladných recenzí. První povídky byly moc fajn. Zvony se mi moc líbily. A hlavně u Odchylky jsem se dost nasmála. Některé povídky byly zase hezké, ale na mě moc smutné viz Ester.

Je pravda, že povídky jsou vždy ke konci tak navzájem hezky propojené. Ale já asi čekala takový více harmonický příběh. Bohužel nemůžu říct, že by mě kniha zasáhla, upřímně už jsem se těšila až dočtu.

Možná tím, že je kniha psaná pozpátku, tak to na mě nepůsobilo, tak jak by mělo. Je to zajímavý nápad, ale já ho asi nedocením.

Ale i tak moc děkuju za štafetu

Nicméně zkuste si ji přečíst a uvidíte, zda Vám padne do noty .

bajulda
11.12.2023 5 z 5

Milé pohlazení po duši. Přečteno jedním dechem.

sabi_z_knihy
19.11.2023 4 z 5

Vlastně jsem ani moc nevěděla, co od knihy čekat. Ale od okamžiku, kdy jsem byla na besedě s autorkou na Světě knih, jsem věděla, že její knihu musím číst. A tak jsem si ji koupila a po čase se k ní i dostala.
A teda... wow. Říkám ale rovnou, že jsem podle mě nepochopila ani polovinu z toho, co tam autorka ukryla. Byl to ale krásně psaný příběh a celá ta myšlenka knihy psané pozpátku mě moc nadchla. Líbilo se mi, jak s každou přečtenou kapitolou do sebe dílky skládačky zapadaly víc a víc. Ale i tak u mě nenapadly všechny. O důvod víc, si dát někdy rereading!
Líbilo se mi i to, jak je celý příběh neskutečně poetický a ukrývají se v něm náznaky nadpřirozena/fantasy. Ale budu upřímná, té poetiky na mě občas bylo až moc. Nemyslím si, že by tam toho jakoby celkově bylo moc, ale jak na to já nejsem vůbec zvykla, tak mi to tak připadalo.
Postavy jsem měla moc ráda a fascinovalo mě, jak se jejich příběhy zcela přirozeně protínají.
To, že bylo na konci celé knihy shrnutí, které vám mělo pomoc, aby vám to celé víc docvaklo - to moc oceňuju. To, že u mě k tomu cvaknuti nedošlo, je vedlejší!

Jo, pokud vám trochu té poetiky a tajemného vypravování v knihách nevadí, myslím, že byste po Zvonkohře rozhodně měli sáhnout!

4/5

instagram: sabi_z_knihy

sidonka
16.11.2023 4 z 5

Povídková kniha, kde se jednotlivé postavy prolínají různými povídkami, moc milé čtení a úžasný nápad s QR kódy s hudbou pro každou kapitolu, za mě to jen umocňuje zážitek z čtených příběhů

recenzienika657
11.11.2023 5 z 5

#zvonkohra @eliska_vac @cooboo_redakce @cooboo.sk

V prvom rade sa chcem poďakovať @knizna.pivnicka že vybrala do #mesacnyklub práve knihu Zvonkohra. Dnes som ju začala čítať a ja som sa nevedela odtrhnúť. Tento príbeh je iný, než som čítala doteraz. Mám z neho podobné pocity ako z Chatrče. Je to silný príbeh, plný porozumenia, pomoci a viery.

Ja, ani neviem čo k nemu napísať. V hlave mám toľko vecí. V srdci teplo. Malá láskavosť, úsmev či kvet, môže spustiť rad iných vecí. Či už dobrých alebo zlých. Malý dobrý skutok sa vráti, aj keď neskôr, ale o to z väčšou intenzitou.

Veľmi silný príbeh, plný dobrodružstva. Vlastne 9 menších príbehov, ktoré sú prepojené a tak skutočné, že naozaj som verila, že čítam o skutočnych ľuďoch a skutočný príbeh. Začneme koncom, aby sme sa dostali na začiatok. Na začiatok...kedy to všetko začalo, čo spustilo sled udalostí...čo spustilo zvonkohru...

Nedá mi inak ako
5/5

#recenzianika #knihy #knihomolka #knihomoli #tipnaknihu #tipnaknihu #tipnaknihu #book #booklover #laskakuknihám #laskakukniham #mamacita #mamacita #books #bookstagram #recenzienika

e-fox_slow
09.11.2023 5 z 5

Zajímavý hudebně-literární zážitek. Dle mého názoru jsou v příběhu krásné slovní hříčky pomocí kterých autorka dokázala pobavit i vyjádřit hloubku. Je pravda, jak zaznívá v některých recenzích, že se slovní spojení občas opakují, ale podle mě tím měla být vyjádřena gradace nebo propojení dějových linií. Myslím, že autorka nepředkládá nic víc a nic míň než laskavé příběhy, kterými chce k laskavosti inspirovat i své čtenáře. Určitě stojí za to nechat se naladit :)

Librorumistka
17.10.2023 5 z 5

Tady prostě není o čem! Tato kniha mě dostala. Od povídkové sbírky jsem nic hlubšího nečekala, ale tohle zkrátka a jednoduše není obyčejná povídková sbírka. Jednotlivé povídky jsou propletené a byť kniha začíná od konce, čtenář vše pochopí až na samotném konci a pravděpodobně ukápne i slzička. Tohle je totální must have knižní jednohubka s velmi charakteristickými postavami, krásným stylem psaní a úžasným dějem. Za mě je tohle skvělá kniha, kterou byste si rozhodně měli přečíst!

Bettinka
30.09.2023 1 z 5

Někdy mě až překvapí, co všechno u nás může vyjít. Z úcty k tomu, kdo mi tohle dílko doporučoval jako nejlepší knihu roku, jsem se protrpěla ke konci 3. kapitoly. Asi jakž takž chápu nadšení náctiletých, no, možná i dvacátníků, ale pro generace 30+, 40+ a dál bude tohle, vesměs kvůli své klišovitosti, plytkosti a trapnosti, asi dost nestravitelné.

Alethea_k
29.09.2023 4 z 5

Zvonkohra je opravdu atypická sbírka povídek, kde cením především nápad. Ne všechny povídky se mi však líbily a rozhodně bych knihu neoznačila jako nejlepší knihu roku (takto jsem na ni byla nalákána). Pokud chce ale člověk trošku experimentovat, proč ne. Přečetla jsem téměř na jeden zátah.