Zúčtování

Zúčtování https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248870/bmid_zuctovani-HXl-248870.jpg 5 94 26

Tory Brennanová série

< 5. díl >

Viráti bojují s dalším supervirem. Viráti jsou zpět, jenomže už nejsou jedinou smečkou ve městě. V posledním pokračování úspěšné série musí Tory se svou smečkou z Morrisu vypátrat Trojici – skupinu zákeřných protivníků, kteří se nakazili supervirem díky Chancei Claybourneovi. Rudoocí viráti vyhlásili Toryině smečce otevřenou válku a pro konečné vítězství udělají cokoli. Navíc se o tajemství superschopností začala zajímat tajná organizace vybavená nejmodernější technikou. Jak to všechno přežít? Tory, Ben, Hiram i Shelton si budou muset tentokrát sáhnout až na samé dno.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Terminal , 2015


více info...

Přidat komentář

Luigi1
23.03.2023 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila a měla vše co má taková kniha mít

Bekynóza
09.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Upřímně, pro mne byl tento poslední díl naprostá pecka! Dostala jsem se do fáze, kdy jsem knihu dočíst chtěla, ale zároveň nechtěla, protože jsem o ni nechtěla přijít. Tak teď tedy smutním nad tím, že už je po konci této série. I když jsem objevila, že je i šestý díl! Takže ho půjdu hned sehnat.

Zaprvé celá série je naprosto dokonalá, musím ještě shrnout, jak moc se mi líbila. Děje jsou pokaždé velmi originální a líbí se mi, že je to vždy něco nového. Před Tory a její smečkou se prostě nikdo neschová!

Poslední díl jsem četla bez dechu. Noví rudoocí byli zajímaví a první půlku knihy mne vyloženě štvali tím, co vymýšleli. Navíc se tam přidalo ještě jiné nebezpečí, pro smečku a jejich existenci mnohem větší, než dříve. Akce byla tím pádem skoro všude a konec byl opravdu napínavý, jak to dopadne. Konečně se taky pořádně rozjela romantická linka, i když jsem čekala, že po tom, jak skončil minulý díl to bude trochu dříve.

SPOILER - NEČTĚTE POKUD JSTE KNIHU NEČETLI!
Po pravdě, to že třetí členkou bude Ella mi došlo už od předchozího dílu, což sice zní divně, ale od začátku mi to bylo divné jak je skvělá a perfektní. Takže jsem si říkala, že se něco bude muset stát a potom na roli třetí členky i seděla.
Trošku mne mrzel milostný trojúhelník, protože jsem docela dost začala shippovat Tory s Chancem...takže teď mne dost mrzí, že spolu neskončili. I přes to, že si myslím, že se Tory k Benovi hodí mnohem více, zdál se mi jejich vztah tak zvláštně vystavený, že jsem z jejich vztahu necítila zas tak velké charisma, jako z jejího vztahu s Chancem. Ale zase s Benem má mnohem větší šanci vydržet, takže je to asi dobře.
Konec mne dostal, stopka superschopnostem? Lék? Myslela jsem, že budu brečet, když lék vypili. Prostě konec superschopnostem? Konec příběhů? Po těch pěti knížkách mě to opravdu mrzí.
To, že se nakonec dostali z područí tajných agentů je trošku zvláštní, ale byla jsem za to samozřejmě ráda.
A konec byl docela zajímavý cliff hanger. Sice to mělo být ukončení celé série, ale co to mělo znamenat s modrým ohněm v jejích očích? To budu muset zjistit v 6. díle.
KONEC SPOILERŮ.


EleanorJane
17.06.2018 5 z 5

Případy Tempe? Skvělé. Ale Tory? Prostě boží!!! Okamžitě jsem se zamilovala. Kniha má děj, zápletku a hlavně humor! Jediná chyba je, že je tak krátká...

Misa25
15.09.2017 5 z 5

Zakonceni cele serie se mi moc libilo. Myslim, zr agenti byly trochu moc...ale vzhledem k psimu viru si myslim, ze neco takoveho proste muselo prijit, a kdo jiny by je mohl vysetrovat, nez vlada. Cela smecka mi bude moc chybet.

Scharks
17.08.2017 5 z 5

Skvěle napsané, stejně jako všechny předešlé knihy. Něco mi tam trošku scházelo, sama nevím přesně co, ale i tak to bylo velice příjemné a místy i dost napínavé čtení na jehož konci jsem se poměrně těžko loučila s viráty, kteří mi všichni přirostli k srdci... Celkově se mi celá série moc líbila a mohu vřele doporučit :)

Calla2002
05.07.2017 5 z 5

Docela mě naštvalo že to skončilo s otevřeným koncem... Ale jsem ráda že je konečně Tory s Benem a taky si myslím že se Ella a Chance k sobě dokonale hoděj :-D Taky by mě zajímalo jaký bude mít Tory schopnosti a jestli to budou mít i ostatní.....taky je docela záhada že měla ty oči modrý.... Povedená série nepochybuju že se k ní později vrátím... ;-) rozhodně si zaslouží 5*

bbara155
29.04.2017 3 z 5

Mírné zklamání. Asi nejslabší knížka, kterou jsem od této autorky četla. Několik nesrovnalostí, nepochopitelné reakce lidí a samé nesmyslné honičky.

Karoli282
07.03.2017 5 z 5

Opět zajímavá zápletka, při které jste přemýšleli, jak to vlastně dopadne. Neskutečně jsem si oblíbila Chancea... Pěkný závěr, jsem velice spokojená s celou sérií.

Layss
07.12.2016 5 z 5

Poslední dva díly jsem četla skoro jedním dechem, i když se přiznám, že jsem cítila s postupem času trochu klesající úroveň. Najednou tam bylo těch nadaných nějak moc a v té druhé partě jsem se vůbec neorientovala. Závěr byl velice napínavý a také mě výsledek trochu mrzel - i když ne na dlouho. Otevřený konec dával naději a ta se v knize Stopa i vyplnila. Třeba ještě není všem dnům konec.

Shinju
07.12.2016 5 z 5

Tak už konec. Škoda no :( Virátí smečku jsem si hodně oblíbila.
Pozor! Další text by mohl vyznít jako SPOILER!
Moc krásné zakončení, ale škoda toho jak to dopadlo, ale zase na druhou stranu všechno krásné musí jednou skončit, aby mohlo začít něco nového, možná hezčího. :)
Knížka končí s trochu otevřeným koncem takže není zatím nikde přesně dáno, že další díl někdy v budoucnu nebude.

Hanca111
07.11.2016 5 z 5

Nemohla jsem se od čtení odtrhnout, chvílema jsem měla i husí kůži. Ten konec ne´mohl skončit lépe... jupíí Ben vyhrál. :D a jsou spolu. :D

Peslik
06.10.2016 4 z 5

Kathy Reichs patří mezi moje velmi oblíbené spisovatele a tak jsem nepohrdla i knihami pro mládež. Za mě palec nahoru. Kniha je čtivá, děj jako vždy napínavý a náznak lásky tomu dodá pěknou tečku. Být puboš, jsem z knih max nadšená.
Jen ti agenti byli trochu tak nějak divně začlenění do děje, ale asi se na to dívám moc dospělým názorem.
Doufám, že bude nějaké pokračování.

Litocha
06.08.2016 4 z 5

Na rozdíl od velké části zdejších čtenářů se mi tenhle díl líbil více než předchozí (minimálně než Únos, ostatní si musím oživit). Mám tenhle virátí svět ráda, nejspíš i více než romány s Temperance. Tyhle knížky pro děti jsou totiž přece jen míň popisné, co se týká vědeckých faktů a postupů, ale o to akčnější. Tory sice taky do všeho strká nos stejně jao její teta, ale u puberťačky se superschopnostmi mi to připadá nějak přirozenější. Jen vyvrcholení dějové linky s agenty mi přišlo přece jen příliš přitažené za vlasy. Líbí se mi popsané vztyhy mezi morissovskou partou - jak jsou sehraní a jak se vzájemně škádlí a provokují. Líbí se mi, že Tory prodělává nějaký vývoj, dospívá. A tak jen doufám (i kvůli otevřenému konci), že tahle knížka nebyla poslední a že oba autoři pracují na další (přece jen, hlavní postavy ještě nematurovaly, takže prostor by tady byl).

lucie2371
24.07.2016 5 z 5

Opět musím dát 5 hvězdiček! Jelikož opět byl příběh neuvěřitelně krásný a napínavý! A já doufám,že se dočkám i dalšího pokračování Virátů! :)

irena0595
13.07.2016 4 z 5

Kniha je myslim oproti predeslym dilum uplne na nizsi urovni, prijde mi, ze ostatni dily byly lepsi.. Zuctovani me chytlo az po dvouste strance, kde dej zacal byt ctivy. Asi budu muset dat 4 hvezdy :/

Acinore
01.04.2016 4 z 5

Skoda ze uz posledni :)

Patapuf
11.02.2016 4 z 5

Je to pořád spíše pro děti, ale baví mě to čím dál tím víc :) konec byl trochu na vážkách, ale Tory to zvládla a já se můžu těšit na další pokračování....

Attia
28.01.2016 5 z 5

Po třech stech stranách brilantního vyprávění plného napětí, což je jedna z nejvýraznějších složek knihy a je ho tam v hojné míře, můžu říct jen, že Kathy Reichs se převedla v tom nejlepším světle a sérii dotáhla do zdařilého konce.

kuceju
26.01.2016 5 z 5

Taky jste se hystericky řehtali po přečtení posledních vět epilogu? :DD

Mozkovna
26.01.2016 5 z 5

Pamatuju si, jak mi bylo, když jsem dočetla první díl. Hned se mi série dostala pod kůži a věděla jsem, že bude patřit k mým nejoblíbenějším. Tory a její partu jsem si zamilovala, stejně tak i vedlejší postavy, místo, kde žili, věci, které prováděli... Můžu s rukou na srdci říct, že se Viráti stali příjemnou součástí mého života. Když jsem měla za sebou i druhý a třetí díl (za dva dny oba přečtené), dokonce jsem byla natolik fanatická, že když jsem si v životě nevěděla rady, ptala jsem se sama sebe: „Co by teď udělala Tory?” V roce 2014 jsem taky začala psát povídku, tak trochu fanfiction (kterou jsem sice ještě nedopsala, ale jsem s ní dost daleko), která můj citový vztah k Virátům ještě posílila. Dokonce i samotné Kathy Reichs jsem psala a ptala se jí, zda mohu její postavy použít.
Nicméně, když jsem se dozvěděla, že má čtvrtý díl vyjít na podzim 2014, nevydržela jsem to a přečetla si Exposure (Únos) anglicky. No a pak přišla ta novina, že bude pátý díl. A bohužel poslední.
Zúčtování jsem dostala k Vánocům od kamarádky. Jelikož jsem ale měla půjčené knihy z knihovny, pořád jsem čtení finálního dílu odkládala. Včera jsem ovšem byla u sebe v pokoji a asi třikrát jsem kolem Zúčtování prošla a hladově se na knihu koukala. A pak... jsem to prostě nevydržela a sáhla po ní.
Bylo tak úžasné znovu se do toho začíst. Vrátit se k Tory, Benovi, Sheltonovi, Hiovi, Coopovi a dalším. Znovu se přenést na ostrov Morris, na Loggerhead, do Boltonovy přípravky. Znovu zažít záblesky... :')
I když nebyl poslední díl tak akční, hrozně se mi líbil. Hltala jsem každé slovo, dokonce jsem ani nevnímala, u jaké kapitoly jsem. Nápad s rudookými Viráty byl hodně dobrý, i když jsem si občas říkala, že mohli být Morrisáci trochu chytřejší x)
Každopádně... konec byl jako orgasmus. !! POZOR, NÁSLEDUJÍCÍ ODSTAVEC OBSAHUJE SPOILERY!! Samozřejmě mi bylo hned na začátku jasné, že Tory skončí s Benem... ale že na to budu muset čekat pět knížek? Pff, dost mě to vyždímalo :D A co to do háje bylo za epilog? Modroocí viráti? To snad už není možný. Vždyť... vždyť... vypili protilék :O a krevní testy nic neukázaly... Grr, někdo by měl autorům (a nejen téhle série) říct, že tohle se čtenářům prostě nedělá. Konce typu „domysli si” nemá myslím rád nikdo :D
Na konec bych chtěla říct, že si Viráty určitě ještě někdy ráda přečtu. Jak jsem řekla, stali se součástí mého života a nedopustím, aby knihy na poličce jen chytaly prach. Rozhodně doporučuji!