Ztracený v povětří

Ztracený v povětří https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514395/bmid_ztraceny-v-povetri-H0g-514395.jpg 4 10 10

Když se z nudného léta u prarodičů stane dobrodružství… Jsou prázdniny a Mikuláš má úplně volno. Žádná škola, žádné cvičení na kytaru, žádné plavání. Žádné vstávání v sedm ráno. Ale místo aby si doopravdy mohl dělat, co chce, tak ho rodiče jako každý rok naložili do auta a odvezli k babičce a dědovi, kam za ním z Prahy jezdí jen na víkend. A on teď musí trávit čas potloukáním se po zahradě nebo stále dokola sbírá letní jablka a jen tak šťourá kusem drátu v pletivu králíkárny. Babička pořád vaří a děda na něco ustavičně brblá. S dětmi z vesnice si Mikuláš do oka příliš nepadl, a tak mu nezbývá než si číst a odpočítávat dny do víkendu, kdy přijedou rodiče. Jednoho dne si ale všimne podivného chování souseda Čurdy, kterého děda nemá z nějakého neznámého důvodu rád. Mikuláš se rozhodne zjistit proč a sleduje Čurdu až do opuštěných kasáren za vesnicí. Tam vleze do staré plechové skříně a ocitne se v Irkutsku! Moment! Jak se to stalo?... celý text

Přidat komentář

Rozari
06.05.2024 5 z 5

Půjčila jsem knihu v knihovně pro syna, a protože on ještě dočítal jinou, přečetla jsem si ji nejdřív sama.
A musím moc pochválit, ten příběh se mi fakt líbil, pomalu letně líně plyne, přitom se ale člověk nenudí, byla jsem moc zvědavá, kam to celé vyústí.
Každý den jsem se těšila, až se večer začtu. Z mého pohledu velmi povedené.

Při čtení jsem se chtě nechtě vracela k vlastním prázdninám u babičky a dědy na moravské vesnici, kam jsme se sestrou jezdily na celé prázdniny. Taky nás místní děti moc nebraly, byly jsme pro ně holky čecháčkovský.
U příběhu jsem jen celou dobu přemýšlela, kolik let je Mikulášovi. Deset? Víc?
Moc doporučuji.

Karolína18
05.03.2024 5 z 5

To bylo tak strašně pěkné. Moc se mi líbil příběh i vybrané historické události. Trochu mě zklamalo, že necestovali více. Kniha je určitě super záležitost, hlavně pro zvědavé kluky.