Neúprosný

Neúprosný https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133076/bmid_neuprosny-Ggd-133076.jpg 4 60 7

Ztracená flotila série

< 5. díl >

Ve sluneční soustavě Heradao se nachází pracovní tábor, ve kterém jsou drženi alianční váleční zajatci. A také se zde soustředila většina zbývajících syndických lodí. Black Jack Geary je odhodlaný neopustit žádného člena Aliance a tak přikáže své flotile, aby rychle a tvrdě udeřila a zachránila zajatce s minimálními ztrátami na životech. Útok je úspěšný, ale flotila si své vítězství dlouho neužije. Geary zjistí, že se Syndikové chystají chytit jeho lodě do pasti pomocí své mocné rezervní flotily a zničit tak alianční lodě jednou provždy. Geary však neví, kde se nepřátelská rezervní flotila nachází. A zatímco Geary přikazuje flotile skákat z jedné sluneční soustavy do druhé a doufá, že snad nějak unikne nevyhnutelné konfrontaci, sabotéři ve flotile se chystají znovu udeřit…... celý text

Romány Válečné Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Relentless , 2009


více info...

Přidat komentář

Kamba
25.08.2021 3 z 5

Série směřuje k vrcholu, flotila se blíží k domovu a boj s vnějším i vnitřním nepřítelem se přiostřuje, celé to hezky graduje.
Bohužel kvalitu bitev (jádro celé knihy) za mě hodně snižuje strach autora z velkých ztrát alianční flotily těsně před koncem a proto se potlučené lodě bez paliva jako zázrakem vyhýbají poškození, ale nepřátelé vybuchují jako rachejtle na Silvestra. Z mého pohledu to kvalitu o jednu hvězdu snižuje.

Sakulnikov
08.03.2017 3 z 5

Lepší než předchozí díly, ale pořád se autor zbytečně opakuje. Neustále předává základní informace, používá stejné slovní formulace. Aspoń více zapojil politiku.


pejty
14.01.2017 4 z 5

Zatím nejlepší díl série, který jsem přečetl jedním dechem. Konečně tu už na každé stránce nevidím věty obsahující spojení slov "čest a Geary" (i když je jich pořád v knize až moc), autor taky už konečně pochopil, že čtenářům nemusí neustále vysvětlovat všechny principy bitev ve vesmíru a byla zde dotažena do konce vedlejší dějová linka, kterou v předchozích dílech jen neustále naťukával, což taky nijak neuškodilo. A tyto nepatrné změny v autorově stylu psaní zapříčinili, že je děj mnohem přímější, rychlejší a hlavně zajímavější, což tuto knihu činí v celkovém důsledku taky mnohem čitelnější.

lukas2815
16.05.2015 5 z 5

Jeden z nejlepších dílů této série, který jsem četl. Opět nechybělo napětí a akce- tentokrát zde bylo několik úkolů, které Geary musel vyřešit což dodalo tomuto dílů ten správný spád.

Mmikado
12.04.2015 odpad!

Asi nejhorší série sci-fi knih, kterou jsem četl. Myslím, že by to bylo čitelné snad jen kdyby to autor zredukoval do jedné knihy. Nudné, neskutečně dlouhé a hlavně nic neříkající popisy bitev, kde na několika stránkách autor popisuje vesmírné manévry. Před každou bitvou se pak nezapomene zmínit kde je v soustavě nahoře, kde dole, proč nevidíte lodě hned, ale až poté co k vám dorazí jejich obraz. Přečestný hrdina, který se nikdy nezapomene zhrozit, když si ho někdo nahlas idealizuje atd. A celé to rozuzlení, pane bože..... Díky bohu, že mám ten mentální klystýr za sebou.

witko
09.03.2014 4 z 5

Pro mne zatím nejlepší díl. Musel jsem to dočíst. Chytilo a nepustilo. Doufám že se dozvím pravdu o Cizincích.

Ládja
06.03.2013 4 z 5

Jeden z lepších dílů. Dokonce jsem si už i vesmírné bitvy dokázal více představit než v předchozích dílech. I když konec je jasný už ze začátku. Jen jsem zvědavý jestli vyjde i další díl.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

Jack Campbell (p)
americká, 1956
2009  77%Neochvějný
2014  79%Bitevník
2016  84%Leviatan
2015  82%Tanečník
2012  81%Neúprosný