Chrabrý

Chrabrý https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122381/ztracena-flotila-chr-122381.jpg 4 62 5

Ztracená flotila série

< 4. díl >

Hluboko na území Syndikovaných světů pokračuje alianční flotila na své nebezpečné cestě domů pod velením kapitána Johna Gearyho, oživeného po století stráveném v hibernaci. Gearyho vítězství nad nepřáteli mu získala respekt, ale i závist ostatních důstojníků… „Black Jack“ Geary udělal mnoho riskantních rozhodnutí, ale když přikázal alianční flotile návrat zpět do sluneční soustavy Lakota, kde byla jeho flotila téměř zničena Syndiky, pochybovali mnozí důstojníci o jeho zdravém rozumu. Je to zoufalý gambit, který může Gearymu získat dost času, aby se připravil na nevyhnutelný návrat Syndiků – a dal flotile šanci na přežití. Ale i když se Geary snaží být před nepřáteli stále o krok napřed, musí se také postavit spiklencům ze své vlastní flotily, jelikož neznámý počet kapitánů touží po změně velení. A Geary ví, že se flotila musí držet pohromadě, nebo ji Syndikové rozervou na kusy… -- 1. vydání.... celý text

Romány Válečné Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Valiant , 2008


více info...

Přidat komentář

Sakulnikov
27.02.2017 3 z 5

To co u předchozích dílů - je to vlastně dobré, ale natažené a ploché. Aspoň už se začíná dít i něco jiného než jen popis bitev.

pejty
12.01.2017 4 z 5

Cambell tu bohužel zase ukázal světu, že jeho knihy nemají nijak pestrý děj a tento čtvrtý díl této série je toho opět živoucím důkazem, neboť celá kniha řeší prakticky jen dvě situace. Tou první je velká bitva a tou druhou jsou sabotéři ve flotile. Takže po dějové stránce si toho moc neužijeme. Ale konečně se sem dostavilo nějaké to větší množství napětí a i ta akce mě tentokrát přišla mnohem více záživná, než v předchozích dílech série. Vím, že Ztracená flotila nikdy nebude patřit ke kulturnímu dědictví, nebo k literárním klenotům, ale musím říct, že mě čtení těch knih svým způsobem opravdu baví a rád se pustím do dalšího dílu.


Mmikado
12.04.2015 odpad!

Asi nejhorší série sci-fi knih, kterou jsem četl. Myslím, že by to bylo čitelné snad jen kdyby to autor zredukoval do jedné knihy. Nudné, neskutečně dlouhé a hlavně nic neříkající popisy bitev, kde na několika stránkách autor popisuje vesmírné manévry. Před každou bitvou se pak nezapomene zmínit kde je v soustavě nahoře, kde dole, proč nevidíte lodě hned, ale až poté co k vám dorazí jejich obraz. Přečestný hrdina, který se nikdy nezapomene zhrozit, když si ho někdo nahlas idealizuje atd. A celé to rozuzlení, pane bože..... Díky bohu, že mám ten mentální klystýr za sebou.

witko
08.03.2014 4 z 5

Čím víc se Geary se svou flotilou blíží domovskému vesmíru, tím víc se musí obávat útoků i ze s vých lodí. Dále se odhaluje i možný vliv neznámé inteligence, která se v mněšuje do konfliktu a která jej dokonce mohla rozpoutat. Dočkám se odpovědí? Řekl bych že tento díl mne pohltil víc než předchozí a nutí mne pokračovat další knihou v serii. Tak doufám že to bude i nadále gradovat.

Pernak
19.11.2012 5 z 5

Tato série je naprosto perfektní. Sotva jsem začal číst tak jsem velmi brzo zjistil, že jsem na konci. Vřele doporučuji.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

Jack Campbell (p)
americká, 1956
2009  77%Neochvějný
2014  79%Bitevník
2016  84%Leviatan
2015  82%Tanečník
2012  81%Neúprosný

Kniha Chrabrý je v

Právě čtených1x
Přečtených125x
Doporučených7x
Knihotéce80x
Chystám se číst6x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x