Ztracená dcera

Ztracená dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434428/bmid_ztracena-dcera-9FH-434428.jpg 4 212 71

Život se může během chvíle obrátit vzhůru nohama. Jednoho rána se to stane i Ryanovi a Karen Laneovým, když v dětském pokojíčku místo své dcery najdou prázdnou postel a okno otevřené dokořán. Rozbíhá se pátrání. Před nedávnem byl navíc v okolí otevřen dům na půli cesty, který je plný pochybných existencí, a tak podezřelí rychle přibývají. Detektivové ale nakonec obrátí svou pozornost k samotným Laneovým. Ze seznamu podezřelých nelze vyloučit ani jednoho člena rodiny: Karen, která se s dcerou neustále hádala. Ani Ryana s jeho sklony k násilí. A dokonce ani Maddiina třináctiletého bratra Tylera, který z jejího pokoje v noc sestřina zmizení slyšel hlasy. Uplynou dny, týdny, měsíce, a dokonce roky, aniž by se dočkali odpovědí, všichni mají strach, že Maddie zmizela navždy… dokud nepřijde zvrat, který všechny šokuje a vrhne rodinu do víru dávno pohřbených tajemství, jejichž odhalení může zničit jejich životy.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Missing Daughter , 2019


více info...

Přidat komentář

SilvieSisinka
25.02.2024 5 z 5

Napínavé čtení....úplně styl pro mě.

Ava365
23.12.2023 5 z 5

Knížka mě hodně bavila, příběh byl promyšlený a napínavý, svým způsobem i originální, a proto i přes ten "americký happyend" dávám plný počet.


veronika4001
19.11.2023 5 z 5

Udivilo mě, že na jednom případu se podílelo tolik detektivů, policistů a dokonce agentů FBI. Jejich jmény se to na začátku příběhu hemží. Začala jsem si je všechny zapisovat, protože jsem si myslela, že jména Zubik a Asherová stačit nebudou. Jména všech v příběhu ale nepůsobila rušivě.
Je to zajímavé zmizení a spletité cesty k pochopení jeho řešení. Zkrátka je to až do samého konce adrenalin.
Thriller řadím mezi masterpieces.

Kopretinka784
06.08.2023 5 z 5

Přečteno za jeden den. Při čtení jsem měla pocit, že podobnou zápletku už jsem viděla zfilmovanou. Ale už jsem si nevzpomněla, jak to tenkrát dopadlo. Tady jsem měla své podezřelé a jeden to opravdu byl, ALE ! Takový konec jsem nečekala.
Hned jsem si nechala v knihovně "odložit z poličky" další autorovu knihu.

Januli
15.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Při čtení anotace jsem byla trochu zklamaná, protože psali uběhly dny,měsíce roky...kdy vlastně Maddie je k nenalezení. Takže jsem čekala co bude. Jste ve více jak v půlce knihy a stále jsme asi týden od zmizení. Celkem mě zarazilo, že rodice nepoznají falešnou Maddie, ale autor nás chtěl nejspíše zmást, aby jsme si mysleli, že se vlastně kryjí a udělali něco Maddie oni. Kniha se mi četla dobře a běhal mi mráz po zádech ( mám dvě malé děti). Pachatelé ( oba) jsem si tak nějak tipla, takže mě to až nepřekvapilo. Jsem ráda za happy end.

Mona7741
10.05.2023 3 z 5

Vcelku čtivé, napínavé a stále vzbuzující úvahy co za tím vším stojí.... Vadilo mi obrovské množství jmen vyšetřovatelů, detektivů, sousedů a všech zúčastněných, až jsem se v tom ztrácela.

Adriena838772
05.03.2023 5 z 5

Strašně moc dobrá knížka a moc se mi to líbilo

MichaelaS081
06.01.2023 5 z 5

Skvělý příběh. Napínavý od začátku do konce.

Majulle
01.12.2022 5 z 5

Tak tohle byl opravdu můj šálek kávy! Jdu Vám doporučit tento skvělý thriller, od kterého jsem se nemohla ani odtrhnout a před usnutím jsem přemýšlela jak to tedy je Miluju thrillery a detektivky kde hlavní téma je únos, pohřešování atd Mohla bych to číst stále dokola. Zda se člověk najde, nenajde. Zda se najde živý či mrtvý. Vyšetřování a vše okolo.. Je to prostě top! A takhle kniha neměla chybu. Klidně bych si ji přečetla znovu!

Sančez
13.10.2022 5 z 5

Tak tenhle spisovatel je úžasný. Napínavé vyšetřování a pátrání to miluji. A ty zvraty byly boží, konec excelentní. Za mne naprostá spokojenost.

escapelle
18.08.2022 2 z 5

Tohle je za mě thriller pro začátečníky. Já už jsem jich pár přečetla a i když nejsem úplně náročný čtenář thrillerů,s tímhle spokojená nejsem. O to více hvězd musím strhnout, když tady to ,,vidím i já"
Začátek byl dobrý, fajn rozjezd. První zádrhel přišel s výslechy. To jsem si řekla poprvé , že to policisté, potažmo autor teda pěkně odflákli.
Detektivové mi byli nesympatičtí, vadilo mi jak se to za každou cenu snaží hodit na rodinu Maddie. Stejně tak mi vadilo, že se ve mně autor mermocí snažil vzbudit dojem, že s tím rodiče mají vzhledem ke svým výčitkám svědomí skutečně něco společného.
Nejvíc mě vytočilo, že uprostřed vyšetřování bum střih, kniha dvě, o čtyři roky později.
A pak už jen překombinovaná zápletka kdy se spojily všechny náhody světa a vylezlo z toho to, co vylezlo
Slabota, nedoporučuju.

Hvězdinka
12.06.2022 3 z 5

Za mě průměrný thriller, 200 stran se vleklo, následujících 100 se zrychlilo a byl konec. Knih o ztracených dětech je spoustu a věřím, že je těžké vymyslet něco originálního. Zde autor originální nebyl.

Micha-Él
01.05.2022

Nedočteno... Nalákala mě anotace, protože zápletky týkající se zmizení dětí mám opravdu ráda. Absolutně mi však nesedl styl psaní, čímž jsem ztratila zájem dozvědět se, co se s Maddie stalo. Škoda, byla jsem na ni zvědavá.

xena2711
18.03.2022 5 z 5

Tak to je přesně můj styl, co mám ráda. Čtivé, napínavé od začátku do konce. Super thriller. Doporučuji.

Pavlina50
16.02.2022 5 z 5

Když jsem si knihu nesla z knihovny, byla jsem moc zvědavá, jak se s tímto často opakujícím se tématem ztracených dětí popasoval tento, pro mě absolutně neznámý autor.
Zda byl schopen najít ještě nějakou novou, originální a strhující zápletku, nebo knihu zařadil do kategorie standardních a průměrných i když často velice čtivých rodinných thrillerů.

Zmizelá Maddie a dobrovolný útěk, únos nebo zakamuflovaný nešťastný čin blízkých?
Takové otázky si kladou vyšetřovatelé po jejím zmizení. Potencionálním pachatelem je postupně snad každá postava v knize.
Já osobně jsem svůj intuitivní tip měla docela brzy. Sice jsem v průběhu čtení byla často nalomena novými skutečnostmi a začala se přiklánět i k osobám, které autor cíleně servíroval přímo pod nos a snažil se tak čtenáře zmást – ale to ostatně patří mezi základní pravidla správných thrillerů, a to mě právě na nich taky baví. Myslet si, že všechno vím, ale přitom vůbec nic nevím.
A autor mě napínal dál a dál. Konce kapitol byly často napsané tak, že vzbuzovaly tolik otázek, aby čtenář nechtěl knihu odložit a chtěl číst pořád dál, aby dostal svoje odpovědi. A autor si dál s čtenářem pohrával a dával si na čas. Nestačilo totiž přečíst kapitolu následnou, odpovědi se čtenář dočkal až o několik kapitol později. To mě hodně bavilo.
K mému překvapení dokonce mi vyšel i ten tip na pachatele. To mě potěšilo, protože jako Sherlock obvykle velice selhávám a nebývám vůbec úspěšná. Většina autorů mě dokáže utáhnout na vařené nudli. Ale i přes můj správný odhad byla pointa přece jen složitější, taková trochu „doubble“, takže o určité překvapení jsem vůbec nebyla ochuzena.
Čtení této knihy jsem si užila, nápad i rozuzlení mi nakonec připadalo přece jenom něčím nové a neotřelé. Spokojenost.

Ale nemůžu si odpustit takovou perličku na závěr (myslím, že se nejedná o spoiler, ohledně prozrazení děje nebo pointy totiž tato epizodka není vůbec podstatná):
Ryan (otec Maddie) je v knize vykreslen jako člověk se sklony k násilí. Jedním z důkazů pro toto tvrzení je i ten „neodpustitelný“ prohřešek, kdy dal svému dvanáctiletému dítěti facku, když o své matce řekla, že je čubka (odpusťte mi toto neslušné slovo, ale to cituju z knihy).
Nu což… Pojetí výchovy u nás a v Americe je asi opravdu velice rozdílné. Někdy mi nad benevolencí pod rouškou správné morálky prostě jen zůstává opravdu rozum stát a vyvolává hořký úsměv.

Ale to opravdu jen tak pro zpestření…možná jako moment, který zaujal mě osobně. Možná si podle něho tuto knihu i po nějakém časem dokážu aspoň trochu blíže vybavit. Protože, i přesto, že se četla velice dobře, jsem si jistá, že mi po krátké době splyne s ostatními stejného žánru.

Sallka
15.02.2022 3 z 5

Celkem průměrné rodinné drama, za mě zbytečně překombinované. Výslechy jsou vedeny dost do hloubky a některá obvinění mi přišla i trapná. Celá kniha je, až na pár stránek, pouze přímá řeč, takže ji máte přečtenou za chvíli. Konec je překvapivý, ale žádný velký šokr.

Naďa2411
08.12.2021 5 z 5

Je vyhlášeno pátrání po 12-tileté dceři, která v noci zmizela z rodinného domu. Detektivům pomáhá hledat celá rodina, jejich přátelé, lidi z okolí, kolegové z práce. Začíná důkladné vyšetřování nejdříve rodičů a jejich syna. Kniha se čte jedním dechem, spisovatel používá hodně přímou řeč a drží nás v šachovém napětí. Autor této knihy je bývalý novinář, který zpovídal odsouzené vrahy k trestu smrti, obsahově je to v této knize znát. Jsme svědky výslechu pod detektorem lži, spisovatel umí čtenáře dokonale "vtáhnout" do myšlenek a pocitů vyšetřované osoby, jakoby právě čtenář byl sám, kdo je vyšetřován. Děj druhé části knihy se odehrává po čtyřech letech, vystupují zde nové osoby, díky nimž se znovu začíná důkladněji vyšetřovat nedořešený příběh zmizelé dcery.

čef
08.12.2021 4 z 5

Autor se vyžívá ve vyšetřovacích postupech policie a utrpením rodiny pronásledované kromě ztráty i medii. Dokumentuje tedy i tlak, který se na každého z nás valí z našeho matrix světa přes maily, videa, sociální sítě atd. Příběh samotný je jen trochu opepřený vztahy v rodině a závěr překotný. S trochou trpělivosti se kniha může i líbit.

Adriassa
29.10.2021 5 z 5

Knihu jsem precetla za dva dny. Moc se mi libila a zaver byl prekvapivy. Urcite doporucuji.

micha-ella
02.09.2021 3 z 5

Odpočinkové čtení psané tak trochu novinářským stylem, První část mě moc nebavila, podrobné vyšetřování a výslechy bych nejradši přeskočila, ale abych si nezkazila napínavost děje, "vydržela" jsem je. Druhá část už se mi líbila, i když nevím, nevím, jestli by to takto mohlo probíhat.

Štítky knihy

thrillery únosy dětí zmizení dětí

Autorovy další knížky

Rick Mofina
kanadská, 1959
2020  84%Ztracená dcera
2022  73%Hledejte ji

Kniha Ztracená dcera je v

Právě čtených6x
Přečtených264x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených15x
Knihotéce169x
Chystám se číst196x
Chci si koupit64x
dalších seznamech4x