Struny osudu

Struny osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353728/bmid_struny-osudu-I36-353728.jpg 4 18 4

Zpívající věže série

< 2. díl >

Jejich osud určuje někdo jiný. Leží v rukou bohů, kteří si s nimi hrají. Rozladěný nástroj ale nikdy nevydá pěkný tón. Dokáží se vzepřít vlastnímu údělu? Deset českých a slovenských povídek. Deset hrdinů, kteří se rozhodli říct bohům ne. Jeden fantasy svět.

Přidat komentář

Skallarix
12.11.2023 4 z 5

Druhý sborník povídek ze Světa Nejmocnějších, který stvořila Jitka Ládrová a nabídla jeho kulisy pro tvorbu ostatním autorům. A pokud mohu upřímně porovnat kvalitu první a druhé antologie, pokud tyto sborníky můžeme tak nazvat, druhá nese v sobě zajímavější i kvalitnější literární práce a dílka. Jakožto čtenář fantasy jsem byl spokojený a některé povídky se mi velmi líbily...
Těším se na další díly, které na mě koukají z knihovny a říkají si o přečtení už nějaký ten pátek.

Malarkey
14.12.2021 4 z 5

Když jsem tenkrát rozečetl sbírku Lovci lidí, byl jsem příjemně překvapený civilností povídek. Díky tomu se četly opravdu s lehkostí a stejně tak tomu bylo i v sbírce této s názvem Struny osudu. Je to takové Dungeons and No Dragons fantasy prostředí, o kterém tušíte, že se v něm skrývají čáry a kouzla, ale nikdo o nich moc nemluví. Jitka Ládrová to pěkně vymyslela a kamarádi kolem ní to hezky sepisují. Byla by škoda v případě této knihy mluvit o jednotlivých povídkách, protože každá má něco do sebe. Nicméně když bych si měl vybrat ty, které se mi líbily nejvíc, tak by to byly určitě Děti ze země nikoho právě od Jitky Ládrové, Hráč od Věry Mertlíkové a Loutna hrála teskně od Terezy Holubové.


NextOne
17.09.2021 3 z 5

Jedná se o sbírku vítězných prací ze soutěže Zpívající věže za rok 2016. Sbírka se skládá z deseti povídek od deseti různých autorů, 8 českých a 2 slovenských. Všechny příběhy pochází z jednoho světa, světa Nejmocnějších, konkrétně ale z Království devatera divů. K lepšímu přehledu slouží mapa v úvodu knihy. Povídky ve sborníku jsou rozděleny do třech kategorií - Příběhy Starého a Nového kontinentu a Mýty a lidová slovesnost.

V hodnocení povídek se budu dosti rozcházet s porotci soutěže, neboť ani jedna z vítězných povídek v mém TOP 3 nefiguruje. Mé pořadí:
1. místo - Cena slobody, autor Roman Ušák
2. místo - Každá mince má dvě strany, autorka Barbora Novotná
3. místo - Děti ze země nikoho, autorka Jitka Ládrová

Uvedu i dvě, které mě ničím nezaujaly, a to Éterická a Tóny nenávisti.

Vítězné povídky jsem opravdu hltal. Bavilo mě to napětí jak to vlastně celé skončí. Velmi výborně zakončená povídka byla od Jitky Ládrové, napínavý děj měla povídka Romana Ušáka a krásný příběh byl u Barbory Novotné.

Co mě na sbírce skutečně mrzí je to, že mi ty jednotlivé krátké příběhy prostě nestačí. Chtěl bych se o těch postavách dozvědět víc a prožívat s nimi životní události.

Sbírku hodnotím kladně 3 z 5. Ačkoliv bych některým povídkám dal nejraději pět hvězd, byly mezi nimi i takové, kterým bych dal 1 nebo 2.

instagram: next_fantasy_one

gergelak
23.11.2017 5 z 5

Kniha mne velmi zaujala. Musím konstatovat, že sborník má ty správné koule! Jasně, najdou se tam jedna nebo dvě slabší povídky, nicméně vůbec nesrážejí kvalitu s jakou je kniha běžnému čtenáři podána. Dávám 5 hvězdiček z pěti. Rozhodně knihu doporučuji k přečtení! :-)