V podzemí

V podzemí https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275383/bmid_v-podzemi-CmA-275383.jpg 4 81 14

Zom-B série

< 2. díl

Několik měsíců po útoku zombií na školu se Becky probudí ve vojenském komplexu a prakticky na nic si nepamatuje. Jedno ví však určitě – nestala se z ní nemyslící kreatura bažící po lidských mozcích. A vědci, kteří ji zkoumají, jí nechtějí nic prozradit. A tak se Becky snaží přijít na to, proč právě ona je mezi zombiemi výjimečná? Proč dokáže myslet? A co se stalo se světem tam venku? Ovšem brzy jí dojde, že ani ve vojenském komplexu není v bezpečí a zánik je blíže, než by kdokoli čekal.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Underground , 2013


více info...

Přidat komentář

Wyrdaia
04.05.2023 3 z 5

Na pokračování jsem se těšila, jenže asi u mě převážilo očekávání. Děj docela odsýpal, ale vlastně se nic nestalo. A vyvstalo mnohem víc otázek, co se děje, než jsem dostala odpovědí. Na jednu stranu bych pokračováním nepohrdla, protože knihy zatím byly takové jednohubky na dvě odpoledne, ale na druhou stranu pokud se ke mně pokračování nedostane, smutnit dlouho nebudu.

Annkag
08.11.2020 3 z 5

Takže som sa dozvěděla jak to s B dopadlo po tom ako jej Bolo výtvarné srdce z hrudi.
Mnoho otázek nebylo teda zodpovězených a mnoho jich na scénu přišlo.
Proč mezi zmhlavounmi schovávali vědci a vojáci člověka?Co tím sledovali?Kdo je ten tajemný ?????Je to všetko nějaké spiknutí?
Už sa těším na pokračování....jen ho musím někde sehnat.


pavlina6482
18.01.2020 5 z 5

Super :)

devildeny
16.09.2019 3 z 5

O chlup lepší a hororovější, než první díl, ale, že bych se nějak bála, to říct nemůžu. Pořádná akce opět, až v závěru knihy.

Nuny
01.06.2018 4 z 5

V druhém díle jsem se opět nic nedozvěděla, takže nezbývá než si počkat na další.
Darren má jednu úžasnou schopnost, překvapovat na každé stránce. Minimálně šestkrát jsem si řekla, no to ne...
Překlad je s chybami a to mi docela vadí.

Wlll
04.11.2017 3 z 5

Daleko lépe napsané, děj už není páté přes deváté a konec má alespoň zakončení stylu: "Chci si přečíst další díl."

Viky007
03.06.2017 5 z 5

Darren má jednu úžasnou schopnost. Dokáže mě ohromit a zároveň znechutit. Musím říct, že jsem byla ke knize trochu skeptická, ale příjemně mě překvapila. Od prvního dílu je to výrazný posun k lepšímu. Nečekala jsem, že se dá ze zombíků vytřískat tak parádní příběh. Velkou zásluhu má na tom pan Dowling. Tak bizarní, ale přesto geniální! Ke klaunům mám odpor od doby, co jsem četla To, takže tohle mě fakt dorazilo. Děsivý klaun je evidentně prvek, který z hororové scény jen tak nezmizí. Ale proč ne.
Také jsem hrozně ráda, že mi Becky konečně přestala lézt na nervy. Drsná holka. Správně oprsklá. A ve chvíli, kdy skočila po Cathy a uřízla jí vlasy, si získala mé plné sympatie.

Jen doufám, že si Darren pohne s dalším dílem. Protože kdo má to čekání vydržet, no ne?

Noshelfcontrol
31.05.2017 5 z 5

Bacha na spoilery :D Na pokračování Zom-B jsem čekala taaak dlouho, bože. Pamatuji si, jak jsem každý týden kontrolovala Databázi knih, jestli nevyšel druhý díl, furt nic. A jednou jsi jdu takhle do knihovny, projdu kolem police s Darrenem Shanem a vidím nějakou zelenou obálku a vedle ní červenou. "To nene" řekla jsem si :D tak jsem ji popadla a doma hned začala číst :D Nicméně, Darren nezklamal, opět pořádná dávka brutality jako v prvním díle, dokonce musím říct, že 10x brutálnější. Hlavně scény s panem Downlingem (nebo jak se to píše) a mutanty - brrr. Měla jsem z nich hrozně divný pocit. Bylo mi až nepříjemně při představě těch pavouků nebo škorpiona v puse. Také tu opět musel někdo zemřít, že? Chudáček Mark :'( Nezasloužil si takovou smrt :( Naše hrdinka B se změnila, ale i tak se k ní všichni chovali hnusně a byla vždy ta nejhorší. Obdivuji její sílu a odvahu. Obdivuji, že to nevzdává.
Uvědomuji si, že další díl bude opět za dlouho :D "pokračování příště" ... eh -,- No nic, jde se na další knihu :P

Maitter
04.05.2017 4 z 5

„Víc hlav víc ví,“ řekl jednou Dervish Grady.
Divný příběh, říkáte? Ten oficiální popis knížky je divný. Já tu naopak cítím demonatovskou atmosféru, což mi přináší velké potěšení, a konečně vystrkují ďábelské růžky i shanovské motivy (pan Dowling rozhodně vypadá jako bizarnost z vesmíru demonat!). Je fakt, že jsem nad tímhle dílem dlouho váhala, protože první Zom-B žádný zázrak nebyl, ale nakonec stálo za to, obětovat mu ty dvě hodinky času.
B Smithová se rozvíjí zase o kousek dál, staví novou morálku, protože předešlé zkušenosti jí pěkně zamávaly se životem. Doslova. Beckyiným „handicapem“, pozůstatkem z útoku zombií, se Darren postaral o pár příjemných černohumorných vtípků. V příběhu se dál setkáváme s dalšími extra zombíky jako B, těmi, co si z nějakého důvodu rovněž uvědomují své já.
Sem tam kusům předvídatelnosti neutečeme, ale v téhle věkové kategorii to nijak zvlášť neřeším. Čtivá je knížečka stejně jako předešlý díl. Prospělo by jí menší písmo, nicméně pak by nebylo moc co prodávat. Darren je pro děti a ty potřebují přerostlá písmenka. (Pro děti jako Peckův bratr Art.)
Nu, rozhodně jsem připravená na pokračování. A ne že bude každá knížka ještě tenčí než ta předešlá, Darrene!

Viki0
28.03.2017 5 z 5

Opět dobrá kniha od Darrena. Mě tento díl zaujal více než první. Doufám, že brzy bude přeložen další díl.

hellena1523
30.01.2017 3 z 5

No...no...co říct...Pozitivní je, že je to čtivá, celkem útlá kniha, kterou člověk může proložit hutnější tituly. Na druhou stranu si nejsem jistá, kudy se autor hodlá dál ubírat. Otevřený konec mi zvlášť nevadí, protože se tak nějak podvědomě stejně chystám, že budu ve čtení série pokračovat, ale jsem skutečně zvědavá, jak z toho Darren vybruslí.
Tak žádné velké umění to není, i ten příběh sám o sobě je tak nějak podivný, ale nějaké kouzlo to zřejmě mít bude...

Attia
22.09.2016 3 z 5

Hlava mi to nebere. Vskutku prapodivný příběh, co jím autor sleduje, to by mě opravdu zajímalo.
Ale kniha se čte jinak dobře a rychle.

Domča666
11.08.2016 5 z 5

Tento díl byl stejně skvělý jako první díl série. Velmi poutavý s nečekanými zápletkami. Těším se na další a další díly této série!

Princezna22
08.08.2016 1 z 5

Tak jsem si myslela že druhý díl bude v poho..ale nebyl..byl ještě horší :-(.... Tohle je opravdu divný příběh...a ten konec zase nebyl dokončen... Chjo....zklamání...

Autorovy další knížky

Darren Shan (p)
irská, 1972
2002  89%Madame Okta
2003  89%Upírův pomocník
2003  88%Krvavé chodby
2011  84%Procesí mrtvých
2013  86%Zrození zabijáka