Zom-B

Zom-B https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236575/bmid_zom-b-236575.jpg 3 139 25

Zom-B série

1. díl >

Když se na YouTube objeví první záběry útoků zombií, nikdo jejich pravosti nevěří. I když hrozí, že oživlí mrtví zpustoší celý svět. Avšak pro B je mnohem důležitější, aby přežila na střední škole a vyhnula se svému alkoholickému a tyranskému otci. Když zombie dorazí k nim do školy, B bude muset rychle najít ještě někoho dalšího, kdo přežil, aby se zachránila. Musí vyměnit školní chodby za ulice vymřelého Londýna a hlavně přežít!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Zom-B , 2012


více info...

Přidat komentář

Wyrdaia
23.10.2022 3 z 5

Zombie apokalypsa s "hrdinkou" z prostředí, ve kterém fakt nechceš vyrůstat. Taťka rasista a násilník, mamka oběť domácího násilí a dítě jako míč mezi nimi.
První díl funguje spíš jako předehra a oťukávačka pro něco dalšího, než samostatná kniha. Na odreagování proč ne, přečteno za chvilku.

@knihomolnice
23.09.2022 3 z 5

Úplný úvod sliboval scény plné odporného "shanovského" masakru. Cesta k němu byla na můj vkus poněkud delší skrz každodenní život teanegerky "B", která kromě pokecu s přateli řeší napřiklad svého rasistického násilnickeho otce.
Když se pak střetne svět moralně rozpolcené "B" a opravdu hooodně hladových zombie, tempo knihy zrychlí během stránky z 0 na 100 a po dočtení jsem si jistá, že druhému dílu dám taky šanci.


Annkag
05.11.2020 5 z 5

Přečteno jediným dechem.A musím uznať že Darren znova nesklamali...už sa těším na pokračování.
A úprimne jsem zvědavá jak to bude pokračovat... když se B stalo to či sa jej na konci stalo....srdíčko Bum-Bum-Bum....

JolankaP
05.04.2020 2 z 5

Ach jo. Knížka by byla i dobrá, kdyby se tam neustále nevyskytovalo téma rasizmus. Nemám nic proti takovýmhle tématům, ale knížka má být hlavně o zombíkách, což moc není. Vím, že to tvořilo část hlavní zápletky, ale to neznamená, že se to tam musí pořád řešit. Konec moc rychlý a nevyjasněný. Autor se nejspíš pokouší nalákat čtenáře na další díl, ale to se mu podle mě moc nepodařilo.

devildeny
06.09.2019 3 z 5

Není to žádné vrcholné sci-fi dílo, kdyby mi bylo tak 15, určitě bych to žrala víc. Na druhou stranu se kniha rychle četla, takže jsem neměla čas se nudit. Akorát na tak úzkou knížku, takových gramatických chyb...Výraznou část prvního dílu tvoří pohled na domácí násilí a rasismus, pak až zombie. Zkusím druhý díl, jestli to bude mít nějaký vyšší smysl.

Karelvovsik
14.06.2018 1 z 5

Tak tohle se fakt nepovedlo! Zombie se v knize objeví až na posledních 30-ti stranách, do té doby je čtení dost nuda. Podle mě by knize slušel podtitul: ZOM-B, aneb z deníčku zlobivé holčičky. Dávám jednu hvězdu za snahu.

Nuny
31.05.2018 4 z 5

Rozporuplné pocity.
Téma na pozadí, které nás provází příběhem je naprosto zásadní pro světové dění, jen bych řekla, že ne úplně rozvinuté. Nejspíš to nebyl záměr.
Co se týče zombie, nedošlo k žádnému vysvětlení, takže vlastně nevím.
Doufám, že druhý díl mi objasní vše, co mi tady chybělo.

Wlll
04.11.2017 1 z 5

Otřesný překlad, témeř na každé stránce gramatická chyba. Příběhově kravina přitažená za vlasy, divím se že jsem tu knihu vůbec dočetl.

Viki0
28.03.2017 5 z 5

Darrena Shana mám velmi ráda a všechny jeho knihy mě zatím bavily. Darren zombie pojal trošku jinak. Nejsou to klasické zombie, ale mně to nevadilo. Bylo tam pár detailů a charakteristik, kterými se lišily od klasických zombií, ale jak jsem již napsala, nevadí mi to. Na zombie nejsem žádná odbornice, nikdy mě toto téma nezajímalo, ale tento příběh mě zaujal.

Princezna22
07.08.2016 1 z 5

Taková jednohubka na jedno odpoledne.. Upřímně četla jsem lepší knihy než je toto. Ale dalo se to poměrně mě to i bavilo... Ale něco tomu chybělo. A o tom konci...ten konec byl překvapivě divnej! A ten rasismus a šikana tam..co to proboha je za knihu...

hellena1523
11.06.2016 3 z 5

Docela příjemná jednohubka. Tak není to žádná topka, ale jako oddechovka pro milovníky zombíků dobrý :-) Chystám se i na druhý díl.

Lynka
30.03.2016 3 z 5

Musím říct, že se jedná o nejslabší dílo pana Shana. A jak zde už bylo zmíněno, vidím také spoustu nevyužitého potenciálu v jinde nepříliš používané psychologicko sociální lince (rasismus, tyranizovaná domácnost, determinace samotné B, šikana, manipulace, ...), která by více vymazlená mohla knize dodat úplně jiný (troufám si říct, že i lepší) rozměr, ale to už by asi nebyl Shan. Ke konci děj už nabral typický spád, a samotný závěr, jenž může působit zmatečně, mě akorát navnadil na další díl. Co ale musím vyzdvihnout je humor hlavní hrdinky a jejích kamarádů, který mi připomněl Dervishe s Grubbsem z Demonat. Čirá nostalgie:-))

FallenAngelCZ
07.01.2016 4 z 5

Myslím že se v tom masakru mohl Darren mnohem víc vyžít. Chtělo to více napětí. Ale knížka se mi líbila a určitě si koupím další jako všechny od Darrena :D.

JamieWiliams
02.01.2016 5 z 5

Moje první knížka od Darrena a jsem nadšená. Kniha mě zaujala hned od začátku i když byl velice dlouhý začátek ale nakonec mě překvapila a dokázala jsem se do ní vžít. I když hlavní postava byla celkem zlá ale i tak poukazuje to na dnešní problém rasismu a taky na problém se šikanou.
Ale i tak jsem si knížku přečetla ráda a velice se mi líbila a těším se na další díl a určitě si ho ráda přečtu.

Viky007
26.10.2015 2 z 5

Bohužel mě toto dílo těžce zklamalo, a to je Darren jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Hlavní postava je extrémně nesympatická, ale celkově mě skoro žádná postava neoslovila - až na Sovího muže, ten jediný ušel.
Děj se zbytečně vleče, parta je nezajímavá a zobmie... jako vážně? Nejenže se objevily až skoro na konci, ale místo děsu budily spíš... no... jakési pobavení. Tohle Darren přehnal, vůbec mi to k němu nesedí.
Místo rádoby fantasy knihy se měl raději zaměřit na tu psychologii, která se zde objevovala. To byla asi jediná věc, která mě zaujala - rasismus, otec alkoholik a manipulátor, B. a její výchova,... to jsou všechno úžasné náměty, které se dají skvěle zpracovat. Jenže vážený pane Shane, tohle jste bohužel podělal. Další díly si asi přečtu, ale už od toho neočekávám tolik.

chanahd
22.09.2015 1 z 5

Hlavní hrdinkou je sprostá rasistka s oblibou šikanující a okrádající některé spolužáky. Prostě si ji neoblíbíte. Alespoň já jí nefandila. A nějak mi bylo tedy jedno, zda si ji dá k svačině nějaká zombie, srazí jí autobus nebo cokoliv jiného. Rozhodně nenadchlo, natož aby mě to navnadilo k přečtení dalšího dílu.

Hels
24.08.2015 3 z 5

Těšila jsem se na skvělou zombi knihu, ale nakonec jsem byla zklamaná. Hlavní hrdinka mi vyloženě vadila. Její drzost a rádoby cool povaha mi byly proti srsti. A ta část s rasismem mi přišla zvláštní. Podle mě se tam nijak zvlášť nehodila a vadilo mi to o to víc.
Další věc... Těšila jsem se na horor, ale zombie se objevili až na posledních stránkách. Prostě moc dlouhý začátek.
Ale velký plus dávám za konec knihy, ten mě navnadil na další čtení. A moc se mi líbilo vyobrazení zombie a jejich vůdců. Jsem zvědavá jak to s nima bude dál

misazemanka
23.06.2015 1 z 5

Zombie tématiku sice miluju,ale tato kniha se mi moc nelíbila.Asi to bylo kvůli hlavní hrdince,která se mi nezamlouvala.Přišla mi drzá a absolutně se mi nelíbily narážky na rasismus.Zvláštní mi také přišla přeměna zombie,kterým vyrůstaly kosti z prstů.

fluy
09.06.2015 4 z 5

Líbilo se mi, že je v příběhu zařazen i problém s rasismem. A konec? ten je naprosto bombovej. Rozhodně mě navnadil na další díl! Jinak v celku mě to trošku zklamalo. Shana mám moc ráda a asi jsem od něj čekala něco víc, tohle bylo oproti Demonatě nebo Darenu Shanovi trošku slabší. Proto o hvězdičku méně. Ale určitě si sérii přečtu, abych ji mohla hodnotit jako takovou. Přeci jen, tohle je tprve 1. díl.

Želvička94
19.05.2015 5 z 5

Úplně mne překvapil děj knihy. Nečekala jsem, že to bude až tak detailně popsané! Kniha mne naprosto natchla! Ale jsem bojácná, takže film bych asi nezkousla :D ale kniha se četla báječně... Jen mne opět, jako u Parfém - příběh varah, překvapil závěr této knihy. Když jsem ji dočetla, řekla jsme si, jak to asi bude pokračovat dál, když už tam nebude hlavní hrdinka? Těším se na další pokračování!! :)