Život skoro bez odpadu

Život skoro bez odpadu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421612/bmid_zivot-skoro-bez-odpadu-bS4-421612.jpg 4 29 6

Jak jej žijí holky z Czech Zero Waste. Je vůbec možné žít bez odpadu? Ano je! Tedy skoro. Jak na to vám představí trojice autorek, které založily známý blog Czech Zero Waste o životním stylu, který snižuje negativní dopad nejen na životní prostředí, ale i na lidi v našem okolí. Poradí vám, jak s životem bez odpadu začít, jak v praxi řešit některá bezodpadová rozhodnutí, jak přistupovat k běžným činnostem po vzoru zero waste – od úklidu, vaření, oblékání, až po cestování a život s dětmi.... celý text

Literatura česká Literatura naučná Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , CPress
Originální název:

Život skoro bez odpadu , 2019


více info...

Přidat komentář

LadyCotton
24.06.2022 3 z 5

Ano, kniha by se asi dala označit jako česká bezodpadová bible. I když si myslím, že to má být hlavně inspirativní/motivační kniha - ne učebnice.
Nicméně spousta věcí mi přišla už dost extrémní (nemít doma ledničku, dětem kupovat všechno oblečení & věci do školy v sekáči. To je tak zralé na šikanu ve škole, hlavně v dnešní době. Ve třídě totiž bude takovéto dítě spíše výjimka). Koncem knihy mne pak už ani nebavilo číst "životní vsuvky" autorek. Knize by neuškodilo, kdyby byla kratší.
Nicméně i přesto všechno: doporučuji knihu si alespoň půjčit v knihovně a přečíst si jí. Pokud si vezmete z knihy byť jednu jedinou věc, která pomůže zmírnit "váš odpad" tak jí autorky nepsaly zbytečně.

ChiaraDeLuca
31.05.2022 5 z 5

Bezodpadová bible!


katarina4591
03.05.2020 4 z 5

Super almanach bezodpadového bytí. Kromě známých tipů a triků tam naleznete i inspiraci kam dál se můžete posunout. Oceňuji že dívky se nezaměřují pouze na zero waste ale celkově na snižování své osobní uhlíkové stopy.

Nikychlupova
02.04.2020 4 z 5

Všechny super rady na jednom místě.

Sandalkar
03.12.2019 5 z 5

Holky sleduji na webu už dlouho a tahle kniha je mi vítaným průvodcem při minimalizaci našeho odpadu. Moc se mi líbí, že holky nabízí různá řešení, ale nikdy nepíší fanaticky. Vyzkoušení, zavedení nebo propagaci daného řešení v rodině nechávají s klidem a láskou na čtenáři.

Díky za tuhle knihu!

Tyet
16.11.2019

Tři autorky Jana, Míša a Helča nám v této knížce vysvětlí, jak minimalizovat odpad, který produkujeme. Dozvíte se vše o recyklaci, kompostování, třídění, sdílení, ale i třeba o zavařování a náhradách kosmetiky, drogerie a hygienických pomůcek. Jak vařit, vést domácnost, jak pečovat o miminko, jak bydlet ve studentském bytě, jak si poradit v nemocnici, při svatbě a cestování, aby vznikalo co nejméně odpadu. Knížka je z pochopitelných důvodů (autorky jsou mladé ženy, krátce po studiích a žijící ve městě) zaměřena především na mladé rodiny ve městech a studenty. Spousta rad a doporučení jsou notoricky známá, ale je hezké mít je všechny pěkně pokupě.