Život plný koní

Život plný koní https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177651/bmid_zivot-plny-koni-10y-177651.jpg 4 10 5

Šedesát let Františka Vítka ve třiceti kapitolách. Pozoruhodný příběh muže, pro kterého se stal dostihový sport vším. 13. října tomu bude 50 let, co poprvé zvítězil ve Velké pardubické. Čtenáři se zde odkryje nezaměnitelně silné kouzlo dostihového světa. Je to svět dramatický, tvrdý, soutěživý, ale také plný přátelství. Přátelství mezi lidmi navzájem i mezi lidmi a koňmi. Náročný trénink a taktické pokyny udílené trenérem žokejovi v paddocku se střídají s dramatickými okamžiky na překážkách steeplechase nebo v rozhodujících momentech rovinových dostihů, chvíle neuvěřitelných úspěchů se střetávají s okamžiky někdy až tragickými. „Lidé od koní“ nemohou svůj profesní život žít jenom napůl.... celý text

Přidat komentář

Jessybelle
17.07.2023 4 z 5

Pěkná kniha hlavně pro milovníky koní a dostihů o jednom z žokejů a později trenérovi. Je psána čtivě. Leccos mi připomněla, i já měla kdysi tu čest jezdit pár těchto leteckých koní, i když až po jejich dostihové kariéře. Na Františku Vítkovi si cením nejen jeho citlivého přístupu, ale že zdraví koní u něj bylo na prvním místě.

Opatov
30.04.2022 5 z 5

Krásná obálka. Knížka především pro milovníky koni a dostihů. Příběh známého jezdce a milovníka koní, protože bez lásky ke koním tenhle sport není možný.


Tebby
27.03.2021 4 z 5

Krásný životní příběh milovníka koní. Kniha je nabitá jmény a daty. Pokud člověk není blázen do koní, tak ho to pravděpodobně bavit nebude. Bohužel ale posledních asi 60 stran se do té doby nabitá kniha pomalu zastavuje a oproti předchozím stránkám se stává méně čtivou. Krásné 4*

Zmitko.m
01.01.2021 4 z 5

Úžasné vyprávění života Františka Vítka, našeho slavného a známého dostihového jezdce. Zvláště jeho vítězství s Koranem v roce 1963 a s Mocnou v roce 1965 ve Velké pardubické, jsou dostihové veřejnosti velmi známá.
Prakticky povinná kniha pro milovníky dostihů. Jak psal kolega púředemnou, velmi ji ocení pamětníci těchto dob..

nelac
29.06.2014 4 z 5

Kniha pro zasvěcené do dostihů, kdo neholduje dostihům, bude se chvílemi trošku nudit. Životopis Františka Vítka, spousta příběhů o jeho svěřencích a lidech kolem koní. Určitě skvělá kniha pro dostihové nadšence vyššího věku, kteří pamatují tuto dobu.