Život a cesta hrocha Obludvíka

Život a cesta hrocha Obludvíka https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183996/bmid_zivot-a-cesta-hrocha-obludvika-MM7-183996.jpg 5 10 5

Pohádková kniha, jejímž hrdinou je tentokrát plyšový hroch Obludvík a jeho přátelé: Prachzkříd, Složsitričko a Vařihouska. Tato podivuhodná čtveřice putuje českými městy od Chlípníku nad Bečvou až po Železnou Nudu a prožívá jedno šílené dobrodružství za druhým, za třetím a za čtvrtým. Ačkoli celá hrochova cesta může na první pohled působit náhodně, ba chaoticky, Obludvík má před sebou jasný cíl – touží projít automyčkou a nechat se v ní vykartáčovat. Proto také každá kapitola končí písní „Ach mamičko, ach má myčko…“... celý text

Přidat komentář

LukasB.453
14.07.2023

Obludvík předstihl v mém osobním žebříčku i Malého Alenáše - a to je co říci!

broskev28
15.05.2017 5 z 5

Přidávám se k obdivovatelům - kniha mě nadchla natolik, že jsem si ji přála k narozeninám. A jelikož miluju písně J. Dědečka, přála jsem si též CD s jeho písničkami - bylo mi jasné, že píseň Ach mamičko (a nejen ona) budou zakrátko patřit mezi rodinné hity. Vřele doporučuju, ale jak již bylo řečeno výše, asi spíše rodičům - koneckonců, proč ne? Při cestě do Chlípníku nad Bečvou zapomenete na temnou severskou krimi a po celou dobu četby vám nezmizí úsměv ze rtů!


hlina
05.08.2016 5 z 5

Tohle já můžu, tohle mě baví. Slovní hříčky, které mě dokáží rozesmát.
Ale zamýšlím se stejně jako Taťka pode mnou, pro koho je knížka určena. Nejsem si jista, jestli děti použité slovní hříčky dokáží ocenit. Nic to ale nemění na tom, že knížku zařazuji do knihovny mezi své oblíbené.

Taťka Hraboš
02.05.2016 5 z 5

Mně osobně se kniha hodně líbila a u některých kapitol jsem se vysloveně chechtal. Je to knížka plná důmyslných slovních hříček a i děj a postavičky autor vymyslel moc hezky. Trochu jsem ale na vážkách, pro jakou věkovou kategorii je knížka vlastně určena - podle hlavní postavy a tématu bych soudil na menší děti, podle jazykových prostředků už na ty větší - ale ty si ji zase stěží půjčí k přečtení. Takže je nejspíš hlavně pro rodiče :-).

Hanka_Bohmova
02.02.2016 4 z 5

Miluju slovní humor a jazykové hříčky, od Dědečka jsem zatím četla jen poezii. U Obludvíka (půjčeno samozřejmě kvůli dceři) jsem se doslova rozplývala blahem. Ach mamičko, ach má myčko, to jsou dialogy! :o)