Ženy s korunou

Ženy s korunou https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316950/mid_zeny-s-korunou-DMY-316950.jpg 5 72 47

Ženy s korunou série

1. díl >

Kniha je výsledkem autorova dlouholetého zájmu o problematiku evropských panovnických rodů 19. a 20. století. Na více než 240 stranách populárně-vědeckého textu se čtenář formou životopisných medailonů seznámí s nevšedními příběhy předních evropských aristokratek, které se během svého života přiblížily nebo dosedly na knížecí a královské trůny starého kontinentu. Zákulisí evropské politiky a životní peripetie života mocných představuje autor na příkladu belgické královny Astrid, nizozemské královny Juliány, monacké kněžny Grace, řecké princezny Alice a mnoha dalších veřejně činných a slavných žen.... celý text

Přidat komentář

Lydie09
15.05.2021 5 z 5

Tato kniha je poutavě napsaná. Líbí se mi forma vyprávění, mnoho informací bylo pro mě naprosto nových. ,,Zhltla" jsem ji za den. Autor je velmi čtivý, měla jsem možnost slyšet jeho vyprávění a jak zajímavě vypráví, tak i píše. Jeho čeština je pohlazením pro uši a v knize i pro oči. V mé knihovně mám i její ,,sestřičky" Život s korunou a V lesku koruny těším se až přečtu i je.

DreamerX9
31.03.2021 3 z 5

Autor krásně popsal osobní životy velkých vladařek Historie a historické události ale především silné ženy které držela nad vodou víra a jejich rodina člověk zjistí že životy významných osobností se neliší od těch našich. Doporučuji všem koho zajímají osobní příběhy panovnic


Kaja1
18.01.2021 4 z 5

Zajímavá kniha, která líčí životy evropských panovnic. Nebylo jim, co závidět, jenom těch porodů... Musím přiznat, že ke konci se mi ty rody pletly, zvlášť těch německých bylo nějak moc. Uvítala jsem shrnutí na konci. Těším se na další díl.

Jacinda123
21.12.2020 3 z 5

Celkom dobra kniha. Len by som privítala menej medailonov a podrobnejšie.

MarianVeverka
03.09.2020 5 z 5

Po strastiplnej ceste ku knihe "Ženy s korunou" od Kamila Rodana, ktorá je beznádejne vypredaná, som konečne v kľude mohol prečítať a doplniť si zbierku aj o túto prvú knihu z tejto tematiky, ktorá pojednáva o ťažkých osudoch žien na popredných panovníckych dvoroch. Kniha je tak pútavo napísaná, že Vás úplne pohltí čítanie. Tieto knihy "Ženy s korunou", "Život s korunou" a "V lesku koruny" sa stanú nepostrádateľnou súčasťou nie jednej domácej knižnice a kedykoľvek sa dá k nim vrátiť. Vrelo odporúčam tieto tituly.

Coco3
08.07.2020 5 z 5

Moc zajímavá kniha. Měla jsem ji půjčenou z knihovny, ale chci si ji pořídit do knihovny. Vynikající exkurz do světa a osudů žen, které se narodily do kolébek kralovských nebo nejvyšší šlechty. Člověk zjistí, že to ženy neměly jednoduché v žádné společenské vrstvě. Úžasný výlet po dějinách zemí blízkých i vzdálenějších skrze příběhy žen, které měly blízko k moci. Vřele doporučuji!

Sykyna156
06.07.2020 5 z 5

Krásná kniha, poutavé čtení.

MOu598
10.06.2020 5 z 5

Nejde o román, nebo povídky, podáno životopisně, ale super čtivě, zajímavě. Moc pěkná knížka. Zaujalo mne také, kolik královských rodů bylo a je zpřízněno s královnou Viktorií a jejími potomky/následovníky. Také jsem si nikdy neuvědomila, kolik je v Evropě vlastně království.
Super kniha.

PnRychvald
08.06.2020 5 z 5

Osudy evropských královen budou pro mnoho čtenářů překvapením. Poutavě, na základě velkého množství historického materiálu, popsané životní dráhy jsou víc jak zajímavým čtením a určitě obohatí znalosti z historie evropských dějin. Pn

Dan800
23.02.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetl jedním dechem, nebo jak se to říká?Zajímavé příběhy žen,skvěle napsáno. Historická fakta v kombinaci s lidskými životy a city. Díky

mdan
15.01.2020 5 z 5

Zákulisní informace i překvapivé věci, které vám o ženách panovnických rodů v dějepise neřekli.

Aluška3
14.10.2019 5 z 5

Výborná kniha. Čtivá a poučná. Přeji hodně úspěchů s psaním i dalších. Děkujeme

michaela.zajmi
12.06.2019 5 z 5

Kniha Kamila Rodana ŽENY S KORUNOU je velice poutavé čtení, které musí zasáhnout celou plejadu čtenářů. Je neuvěřitelné kolik zajímavosti nám pan spisovatel řekne, moc se těším na jeho druhou knihu.

Ivča654
20.03.2019

Autor se v této publikaci (stejně jako v knize Život s korunou) zabývá panovnickými rody Evropy se zaměřením na jejich ženskou populaci. Osobitý, mimořádně zasvěcený výklad vzbuzuje obdivný respekt. Před čtenářem defiluje řada identických panovnic včetně těch, kterým osud upřel nárok a právo na toto poslání. Se zaujetím sledujeme peripetie jejich životů a jen sporadicky i tu radostnější stránku.
Pan K. Rodan je nejen zevrubným znalcem svého oboru, ale rovněž přesvědčivým vypravěčem. Lze si jen přát, aby tato specifická literatura našla i nadále prostor v nakladatelství Naše vojsko. Mgr. Věra Žílová

Aluška3
12.02.2019 5 z 5

poutavě napsané

maryzka
26.01.2019 4 z 5

Zajímavé a poutavé čtení

Seidlerovi
31.12.2018 5 z 5

Vážení,

dostaly se mi k přečtení dvě knihy K.Rodana ŽENY S KORUNOU a HISTORIE NOVOVESKÝCH HOSTINCŮ VE SVĚTLE DOBOVÝCH DOKUMENTŮ.

Jelikož mám vztah k historii,první kniha se mi líbila,protože mnohá fakta o ženách významných v dějinách jsem sice znala,ale mnohá nikoliv,takže mi jednak osvěžila paměť,jednak obohatila
mé vědomosti o zajímavé detaily z jejich života.
Druhá kniha je pro mne zajímavá z jiného důvodu.Jsem totiž novoveská rodačka.Mnohé obyvatele jsem znala osobně,mnohé jen z vyprávění svých rodičů či prarodičů,někteří byli dokonce
moji více nebo méně vzdálení příbuzní.Stejně tak mě zaujalo,jak autor uvádí fakta o novoveských budovách hostinců.O existenci některých jsem vůbec nevěděla,jiné jsou pro mne známé
z různých důvodů (např.rodinné akce).

Obě knihy jsou nejen pro mne,alespoň doufám,velkým přínosem.Jsou také zajímavé jak z důvodů výše uvedených,tak i pro autorovo přitažlivé a poutavé vyprávění. A to je veliký dar!!

Obdobné pocity tlumočím i za svého manžela.



Jarmila a Ladislav Seidlerovi

norys
29.04.2018 5 z 5

Je vždy potěšující,když se na našem knižním trhu objeví nový titul s tématikou aristokracie. Knihu K.Rodana si s chutí přečtou nejen monarchisté. Popisované osudy dam s predikátem mnohým dovolí více pochopit propojení obecné historie s osudy osob s modrou krví a jejich vzájemné ovlivňování. Téma,které je v našich končinách,na rozdíl od jiných zemí Evropy, už z dob první republiky poněkud upozaděno. Bohužel tento stav přetrvává i v době polistopadové.

sib
30.03.2018

Kniha je napsána čtivou formou. Míra informací nijak nepřehltí čtenáře, a tak si může užívat četbu neobyčejných životních osudů žen s "modrou krví". Přitom si ale nebude připadat jako v červené knihovně. Knihu mohu jen doporučit.

dašenka74
18.02.2018 4 z 5

Velmi zajímavě napsané životopisy žen z aristokratických rodin. Velké plus autorovi za popis příbuzenských poměru v rodině.