Žena za dverami

Žena za dverami https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386364/bmid_zena-za-dverami-4xp-386364.jpg 3 215 68

Melissa a Hester žijú roky vedľa seba v dobrej štvrti v severnom Londýne. Atraktívna Melissa je vydatá za úspešného lekára s televíznou kariérou, má dospievajúcu dcéru Tilly a navonok vedie spokojný život. Keď bola Tilly malá, bezdetná vdova Hester sa o ňu často starala a s Melissou boli priateľky. Lenže časom ich vzťah ochladol a osamelá Hester zúfalo túži opäť sa stať súčasťou Melissinho života. Keď sa jej naskytne príležitosť susedke pomôcť, okamžite sa jej chopí. No rozhodnutie prijať pomoc od Hester zavedie obidve ženy na desivú a nebezpečnú cestu, ktorá odhalí temné tajomstvá a trhliny v ich starostlivo udržiavanom imidži.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Woman Next Door , 2016


více info...

Přidat komentář

KerliDepp
10.03.2024 3 z 5

Dvě hrdinky a obě dvě zvláštního charakteru, pro mě nesympatické. Hester touží po pozornosti a všemožně se snaží být potřebná pro druhé lidi. Melissa je typická žena v domácnosti, která nemá nouzi o peníze. Obě ženy si nesou na bedrech tajemství z minulosti. Melissina povaha mi přišla nezvyklá především ve vzpomínkách na minulost. Podivná událost opět proplete vztahy těchto dvou sousedek. Lehce napínavé a místy i překvapivé.
SPOILER!
Konec mohl být lépe dotažený například - při prodeji domu, mohli nový majitelé objevit ukrytou paličku v šachtě. To by se Hester divila, kdyby ji dali na pokoj "staronovou sousedku" - chudáček Bertie.

lucie8407
09.01.2024 5 z 5

Velmi poutavě vyprávěný příběh dvou sousedek. Napínavý od začátku do konce, s velmi nečekaným závěrem.


Kira747
20.07.2023 2 z 5

To byla priserna baba! Urcite vite, o kom mluvim. Ty jeji poznamky mi strasne lezly na nervy. Melissa nebyla tak desna ale tak me stvala.
Jinak to ale bylo napsany dobre, jen me to proste stvalo :D

Leena
29.03.2023 3 z 5

Hester byla opuštěná bláznivá ženská, která by udělala vše, jen aby se zavděčila "nevděčné" sousedce Melisse.
Dostane k tomu příležitost a náležitě ji využije, aby se k sousedce zase vetřela.
Chvílemi mi to připadalo jak tragikomedie, nicméně obě aktérky byly ujeté, každá svým způsobem:-)
Konec se mi moc nelíbil, moc přehnaný.

Littlemonday
03.02.2023 3 z 5

Sousedky - Cass Greenová

Anotace:

Melissa a Hester jsou léta sousedky. Už si však nejsou blízké jako dřív a to chce Hester změnit. Ale pro ženu jako Melissa, která toho spoustu skrývá, může být takové přátelství velmi nebezpečné. Melissa se nechtěně do intrik své sousedky zaplete a neví, jak z toho ven. Ať se jí to líbí nebo ne, sdílí spolu mrazivé tajemství, které jí nedá spát. Zbaví se Melissa své nechtěné přítelkyně? Zničí ji výčitky svědomí nebo vše nakonec překoná? Pro fanoušky Ruth Ware a Clare Mackintosh.

Recenze:

Zajímavý thriller o dvou ženách, které žijí vedle sebe.
Kniha se pěkně dělí na pohled Melissy a Hester a obě postupně poznáváte.
Za sebe musím říct, že mě teda štvaly obě.

Hester působila trochu jako bláznivka a trochu jako taková ta zapšklá sousedka, kterou nechcete mít, protože vás bude neustále pozorovat a na všechny vaše “prohřešky” vás bude upozorňovat takovým tím rádoby milým a nevinným způsobem. Být jí dobrou sousedkou znamená chovat se přesně tak, jak si ona představuje. A ani pak nedá pokoj, protože můžete být kámošky. Nemá děti a už ani muže…

Melissa je trošku snob, chtěla by mít dokonalou rodinku, dům z katalogu a život jako ze škatulky. Zjevně chce přesný opak svého mládí a dětství.
Hester jí do tohoto dokonalého života ale nezapadá a snaží se jí vyhýbat.

Co ale osud nechtěl - tyhle dvě spojí jedno odpoledne už navždy. Co se stane a budou z nich přítelkyně na život a na smrt? To už si přečtěte sami…

Kniha je dělená přehledně, celkem dobře se čte, ale ten příběh mě úplně do kolen nedostal. Řekla bych, že je to takový průměr. Přečíst tenhle příběh nebyl ztracený čas, ale vracet se k němu už nebudu…

3/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday ️️️

hey123
25.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Dala bych nejspíše 3,5 hvězdičky.
Příběh se mi nejdříve docela táhl, ale stále se četl dobře. Posledních cca 100 stran bylo, dle meho nazoru, nejlepších. Byla jsem napjata, zda Hester přizná i vraždu Jamieho nebo zda to svede na Melissu.
Jsem rada, ze nakonec rodina pohromadě.

Darja.8
21.01.2023 3 z 5

Ze začátku mě kniha vůbec nebavila ale asi od půlky se to velmi zlepšilo. Nejvíc se mi líbil konec

Adriena838772
05.11.2022 5 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila a moc dobře se četla. A jeto moc napínavé

adabraz
04.10.2022 3 z 5

Tato knížka se maličko zbytečně táhla, řekla bych.. Každopádně od půlky dál to bylo zajímavé čtení, plné napínavých okamžiků. Obě hrdinky mě trošku štvaly ale nakonec jsem si na ně zvykla :).

dzzarka
27.07.2022 4 z 5

Po této knize jsem sáhla, abych zjistila, proč má tak špatné hodnocení (když už jsem jí měla v knihovně). Říkala jsem, že tomu dám šanci a zkusím dvě kapitoly, ale nakonec jsem jí přečetla celou. Jako neříkám, že tato kniha bude skvost světové literatury, ale nakonec jsem se začetla. Ano forma, kterou je kniha napsána, je zvláštní, ale byla jsem zvědavá, jak to nakonec s hrdinkami dopadne a přiznám se, že konec je celkem osekaný, chtělo by to více. Knize uděluji 6 z 10

Youn@n
15.07.2022 1 z 5

Nudná kniha....

Emma27
03.07.2022 2 z 5

Zaujal mě nazev,ale kniha mě moc nezaujala.Čekala jsem něco více.

Lexie321
13.06.2022 3 z 5

Nebolo to uplne najlepší thriller. Hoci téma bola ako stvorená pre tento žáner, štýl písania ma veľmi nezaujal. Najviac na knihe sa mi páčil Hesterin koniec.

maličkán
02.06.2022 5 z 5

Pro nízké hodnocení tady, jsem moc neočekávala, opak byl pravdou. Kniha mě lapila hned od první stránky a četla se jedním dechem. Za mě maximální spokojenost.

Knihomolka97
15.04.2022 3 z 5

Sousedky. Co k nim jen říct? Jedna lepší než druhá, fakt že jo.
Dobře, teď vážně.. kniha nebyla úplně špatná, ale čekala jsem o trochu víc. Vadilo mi, že se chvilama strašně táhla. Skoro nic se nedělo a obě hlavní aktérky mě štvaly. :D
Ze začátku jsem si taky zvykala na styl vyprávění. Ich-forma se totiž střídala s er-formou.
Ke konci příběh ale pěkně vygradoval, něco mě dokázalo překvapit a dočkala jsem se i mírného napětí.

sarkaditt
21.02.2022 5 z 5

Vzhledem k nízkému hodnocení jsem nic moc neočekávala, ale nakonec jsem byla velmi mile překvapená. Děj byl psaný zajímavým a čtivým stylem, navíc jsem vůbec neodhadla, kam se asi bude ubírat. Nevěděla jsem, které ze sousedek "fandit", chvíli mi byla protivná jedna, pak zas druhá a ta první získala pár bodů sympatií zpět. Fajn počtení :)

JointlieKat94
20.02.2022 3 z 5

Nic moc. Četlo se to sice dobře, krátké kapitoly, ale sousedky mi byly nesympatické, obě dvě. Občas děj nesmyslně protahován.

Né, nelíbilo se mi to. Myslím, že 3* by mohly stačit.

kackahracka
08.02.2022 4 z 5

Příjemné překvapení, zajímavě pojatý pschothriller. Vtipný, svižný, sarkastický humor a příběh, který vás nutí obracet stránky. Jen mi snad trochu vadilo, že jedna z postav byla pojata v "ich" formě, zatímco druhá v "er". Nějak se mi nedařilo přeorientovat po každé kapitole. Jinak fajn, doporučuju.

bupilla
24.01.2022 4 z 5

Tak mňa táto kniha náhodne kúpená vo výpredaji naozaj príjemne prekvapila.
Oceňujem hlavne jej nezvyčajnosť - zmes žánrov, ktorú podľa mňa autorka namiešala výborne.
Realistické až na dreň sa strieda s bizarným, miestami s nádychom čiernej komédie.
Psychológia postáv výborná - síce som zo začiatku knihy bola v rozpakoch z toľkých monológov susediek, ale rýchlo som si na ne zvykla a nakoniec bola za ne rada.
Dostala som veľa podnetov k zamysleniu...a to mám rada.
Môžem len odporučiť, ale nečakajte klasickú detektívku, je to oveľa viacej (alebo menej, závisí od uhla pohľadu :D Pre mňa určite viacej. :))
Chystám sa na ďalšiu knihu od autorky a som veľmi zvedavá :)

TVer
23.12.2021 4 z 5

Postava Hester mě neskutečně štvala už od začátku a štvala mě až do konce. Kniha se ze začátku trochu vlekla, ale pak se rozběhla a bylo lehčí se do ní začíst. Celkově se mi líbila i když konečné odhalení bylo jasné už tak v půlce knihy, možná i dřív.