Navždy princezna

Navždy princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501206/bmid_navzdy-princezna-K1o-501206.jpg 3 30 9

Ellie Wolfová je vzpurná princezna, která přestala skrývat svou pravou identitu. Lottie Pumpkinová je její dvojnice a přeje si, aby mohla princeznu ochránit před nebezpečím, které jí hrozí od leviatánů. Jamie je Elliin osobní strážce, který přísahal, že bude princeznu vždycky chránit. Teď ale záhadně zmizel a do Rosewood Hall se vrátila pouze Lottie. Podaří se trojici přátel znovu setkat? Jakou cenu za to zaplatí? Koruna je v ohrožení a v sázce toho ještě nikdy nebylo víc...... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Princess Ever After , 2022


více info...

Přidat komentář

knizninadsenec
01.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Lottie se nedaří spojit s El nebo její rodinou. Do školy se vrací se smutkem a zlomeným srdcem. Se svou partou přátel se snaží najít zpusob, jak překazit plány králova bratra nebo varovat rodinu. Jak zachránit princeznu? Jamieho?

Příběh je velmi poutavý, postavy zajímavé a dokonce i překvapí. Je vyprávěn z pohledu více postav. Velmi se mi líbil, byl proměnlivý, někdy překvapivý, plný plánování, intrik, ale také lásky, přátelství, odvahy, dobrodružství. O rodině a její minulosti, křivdách, nápravě a plánování budoucnosti.

Postavy se vrhly do akce s dávkou odvahy, strachu a naděje.

Průběh událostí byl zajímavý a řešení také. Libil se mi, četl se dobře, rozhodně překvapil a epilog je také velmi milý. V knize najdete i LGBTQ téma - páry. Musím říct, že k sobě jednotlivé postavy velmi dobře pasovaly.

Celkově za sebe mohu říct, že příběh tohoto dílu byl nádherný. Celá série je moc hezká a já si jí zamilovala.

Betulefetule
19.04.2023 5 z 5

Možná malý spoiler:



Již dočteno, a i když jsem ze začátku očekávala konec trochu jinak (shipovala jsem Jamieho a Lottie) jsem spokojená. Je to kniha spíš pro mladší věkové skupiny. Doporučuji, pokud hledáte nějakou romantickou oddechovku, knihu jsem měla přečtenou snad do dvou dnů. K poslednímu dílu jsem se dostala dlouho poté, co jsem četla předchozí 4, takže jsem se musela rozpomenout, kdo je jaká postava. Mohlo tam být sice více hetero párů, ale je to jenom maličkost, takže pokud máte výhradu proti LGBT+, tak nedoporučuji. Zde, v posledním dílu, se začaly také objevovat trochu fantasy a kouzelné prvky (viz.: jakmile porazili zlo, vyšlo slunce a všechno rozkvetlo). To by byla také malá výtka, ale jinak dávám 5 hvězdiček.


Pert
26.03.2023 odpad!

(SPOILER) Tak tohle byl fakt úlet. Nevím, jestli se změnila překladatelka nebo Glynn neumí psát, ale opakovala se slova, klidně v jedné větě nebo dvou hned na sebe navazujících. Některé věty byly tak špatně vystavěné, že jsem je nepochopila, ani když jsem si je přečetla dvakrát.
Ani dialogy nejde považovat za nějak dobré. Krkolomné a normální lidi snad tak ani nemluví.
A popisy- no to je další hrůza. Taky krkolomné, nedaly se pochopit. Ale nehorší byly ty při "romantických" scénách. To bylo opravdu příšerně napsané. To nestačí prosté "políbili se"?
Další- nezaregistrovala jsem jediný pár muž a žena, co by aktivně vystupoval v ději. Matilda a Alexander, ale kdo další? Tohle není možný, kolik je homosexuálů v populaci? 2-3 procenta. To si Rosewood vybírá do svých řad jenom je? Tam nebyl jediný heterosexuál, to není normální. Kdyby tam byl jeden homosexuální pár, tak nic neřeknu.
Ani obálka se k celé sérii nehodila. Všude byly obrysy vyplněné tmavou noční oblohou a tady dvě postavy. A ještě ke všemu ošklivě nakreslené, Jamie vypadá jak zženštilý nebo napůl holka.
Co bylo neuvěřitelně otravné, bylo pořád jak je Charlotta dokonalá, spojená se školou no a ty kytky, jak reagují na Charlottinu náladu, to byl fakt vrchol absurdnosti. Jsou to kytky, propána.
Charaktery postav nebo dokonce nějaký vývoj se neobjevil ani na sekundu.
Ta akce v paláci, to byla taková blbost. A leviatáni najednou otočí hned, jen tak, vždyť jenom od dětství sloužili Claudeovi to přece nic neznamená.
Stráže neschopný, vždyť je to jenom Zlatá slavnost, nikdo se přece neopováží ublížit král. rodině. Jako fakt? Oni neodhalí zbraně? Co to má být? Co si to tam najímají? To na svou práci totálně kašlou?
Nepřiměřené reakce. To je v hodně knížkách. Někdo řekne něco, co ani vtipné není a všem tečou slzy smíchu a mají záchvaty. Ne, ne a ještě jednou ne. To nestačí se jen pousmát nebo krátce zasmát?
Hamelnskou formuli ( snad je to napsané správně) zlomí láska. Aha, tak proč je tak nebezpečná? Další pěkná blbost. A najednou se přemění v naprosto bezpečnou anestézii bez vedlejších účinků.
Claude- jaké má osobnostní rysy? Žádné. No jo vlastně, je krutý. A dál? Nic. On se dokonce strojí do jen do černé, jako typický "temný pán".
A Jamie po něm nezdědí nic, vůbec nic. Jeho oči jsou laskavější a tolik se liší od Claudeových.
Jen tak se nabourají do kamerového systému v královském paláci.
Celkově mi ta slavnost přijde strašně nezabezpečena. Propána, je to výroční ples, princezna se poprvé představí a stráže neodhalí zbraně? Jako fakt? A kamerový systém hackne průměrný středoškoláķ? Tak to se divím, že je ještě kral. rodina naživu.
Leviatáni totálně neschopný. Opravdu, týmu z Rosewoodu se vše podaří na první pokus, jsou to středoškoláci s nulovými zkušenostmi a Leviatáni, co jsou vycvičení, nezvládnou vůbec nic.
A jak může Alexander vonět jako Jamie? Ono totiž, Eleanor, to, že dva lidé používají stejnou voňavku neznamená, že jsou příbuzní. Fakt ne.
A na konec- všichni jsou spokojení, leviatáni jsou jako sluníčka, co na tom, že se pokoušeli zabít přívržence Charlotty a Eleanor?
A všichni absolventi Rosewoodu jsou spokojení, dosáhli úplně všeho, vzali si lásku ze školy? Jako fakt.

Katy003
26.02.2023 1 z 5

(SPOILER) Tak nějak jsem celou dobu tušila, že Ellie a Lottie skončí spolu, ale .... pořád jsem doufala, že by mohla Lottie skončit s Jamiem. No nic :(
Moc pěkná série, ale tenhle poslední díl....očekávala jsem větší drama? Lepší konec? Nemám nic proti LGBT+, ale zrovna u téhle knihy to mohlo dopadnout trochu jinak...

Kaila146
26.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Okay, tohle sice nebylo ani z poloviny takové drama, jak jsem doufala, ale stále super!
Ellie a Lottie jsem shipovala už od druhého dílu, takže jsem ráda, že spolu skončily. A i když je kinda weird, že většina postav jsou homosexuálové, tak mi to nevadí. Autorka to hezky napsala.

BooK_Loover
03.02.2023

Knihu jsem zatím nepřečetla ale OPRAVDU doufám že se Lottie a Jamie dají dohromady! Ty jejich okamžiky kdy mezi nimi proběhne elektřina nemůže přijít v niveč.

mnohoknih
01.02.2023 odpad!

Věděla jsem, že to nemám číst, ale chtěla jsem sérii dotáhnout do konce. Jako fakt se všichni zlí najednou stanou hodnými? A sexuální preference pouze na stejné pohlaví jinak jedině kámoši? A najednou si všichni všechno vysvětlí? Proč to neudělali dřív? Protože by autorka nemohla tak dlouho blábolit.

Betulefetule
30.01.2023 5 z 5

Knihu se teprve chystám přečíst, a celkem doufám, že se Jamie a Lottie dají dohromady. Jenom mi trochu matou ty štítky LGBT+. No, tak uvidím až ji přečtu...

marketa2671
14.12.2022 odpad!

Ten konec…….…Co to jako?!!!!
Všechny díly se mi moc líbily, ale tenhle poslední díl (aspoň mě osobně) všechno zničil.
Nic proti nikomu a ničemu nemám, ale čeho je moc, toho je příliš.

Štítky knihy

pro děti od 13 let LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Connie Glynn
anglická, 1994
2018  82%Princezna v utajení
2019  83%Princezna v nesnázích
2020  85%Ztracená princezna
2021  81%Princezna celým srdcem
2022  64%Navždy princezna

Kniha Navždy princezna je v

Právě čtených1x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce69x
Chystám se číst31x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x