Zámeček

Zámeček https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487807/bmid_zamecek-Vcj-487807.jpeg 4 41 11

Co všechno uděláte pro splnění svého snu? Vzdáte se práce? Peněz? Bydlení? Slibně se rozvíjejícího vztahu s flaškou vína? Nebo byste toho zvládli mnohem víc? Hrdinka udělala všechno z toho, a dokonce i mnohem víc. Pro svůj utopický sen vlastnit zámek. A v něm cukrárnu. Jako z červené knihovny! Až na to, že ten zámek má (na rozdíl od románových předloh) protékající střechu, nezdravě vyboulené stěny a chybí mu okna. Občas se v něm prohání meluzína a jeho věž vypadá, že každou chvíli spadne. Takže ke splnění vlastního snu vlastně zbývá jenom drobnost – bude třeba ho opravit! Kniha je vyprávěna z perspektivy tří postav, z nichž hlavní je Kateřina, která se po nevydařených manželstvích rozhodne od základů změnit svůj dosavadní život a splnit si svůj sen o vybudování cukrárny. Setkává se se svéráznou Blaženou, která sama sebe pasovala do role ochránkyně zámku, a jejím synovcem Tomášem, majitelem stavební firmy. Tyto tři naprosto rozdílné osobnosti se postupně spojí, aby chátrající zámeček zachránily.... celý text

Přidat komentář

Zelený.úval
19.04.2024 5 z 5

Moc hezká a vtipná oddechovka. :-) Líbilo se mi prostředí jihočeského venkova a malý nádech tajemna. A Blažena byla bezkonkurenčně nejlepší postava. :-)

JointlieKat94
16.10.2023 3 z 5

Takovej příjemnej letní příběh.

Taková jednorázovka, od který člověk tak nějak ví, co čekat a jak to dopadne, že to bude prostě hezké. Kniha, kterou si přečtete s chutí, a možná, až budete na prohlídce nějakého zámku si na ní vzpomenete. :)

Takže tak.

P.S. Kniha obsahuje spoustu vykřičníků!


JancaMia
17.09.2023 4 z 5

Když se mladá právnička vzdá své praxe a svého dosavadního života, splní si sen. Odpočinková veselá romance. Půjčeno z knihovny.

cori
13.06.2023 3 z 5

Kateřina od základů změní svůj život a stane se majitelkou zámecké ruiny s duchem. Čiperná důchodkyně Blažena, strážkyně a ochránkyně zámku, dostane znamení, že je Kateřina tou jedinou vyvolenou osobou, která může zámek zachránit, a do rekonstrukce ruiny zainteresuje svého synovce Tomáše, majitele největší stavební firmy v kraji. Karty jsou rozehrány a je jasné, jak to dopadne. Nenáročná jednohubka se situační komikou.

hzd
26.12.2022 4 z 5

Taková milá odpočinková knížka.

Hebrey
01.11.2022 4 z 5

Asi u málo které knihy jsem se tak zasmála jako u Zámečku. Jestli měla autorka v úmyslu napsat bláznivou komedii, pak se jí to skutečně povedo. Asi proto dávám 4 hvězdy. na pátou hvězdu je v knize příliš mnoho nesmyslů a některé zápletky jsou takové dost zvláštní. Nicméně, pobavila jsem se, a jako oddechovka je kniha celkem fajn.

bookcase
16.09.2022 3 z 5

Trochu zklamání, čekala jsem asi něco jiného. Humor příliš na sílu, občas mi přišel nucený, jako by musel být v knize za každou cenu - hlavně jsem ten pocit měla u Blaženy. Kdyby byla z knížky pryč a zůstali jen Kateřina s Tomášem, bylo by to přesně to, co jsem čekala - vztahovka ze života a rekonstrukce.

Ív688
28.08.2022 2 z 5

Knihu jsem dočetla, nejsem tak nadšená, humor jsem moc nenašla...asi mám trochu jiný vkus...

alnahu
19.08.2022 3 z 5

Taková lehčí odpočinková kniha,jak si splnit svůj sen.

Šebestová3
05.08.2022 3 z 5

Tohle je přesně ten typ knížky, kdy člověk od začátku ví, co má čekat a taky to dostane. Takže pro hledače odpočinkového letního románku ideální volba.

LucyA7
10.07.2022 5 z 5

Milá knížka, příjemné čtení. Dění je popisováno z úhlu tří hlavních postav - zvýrazňuje to, jak někdy může každý určitou situaci vnímat úplně jinak. Záviděla jsem hlavní hrdince její odvahu, s jakou se rozhodla uskutečnit svůj sen, který se všem okolo zdál naprosto šílený. Možná bychom se mohli inspirovat a někdy udělat to, po čem toužíme, i když nás okolí zrazuje. Určitě doporučuji k přečtení :-) .