Zálesácká kuchyně

Zálesácká kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109720/bmid_zalesacka-kuchyne-I8g-109720.png 5 20 20

Kniha přináší plno užitečných rad, jak náležitě upravit tábornické prostředí, zejména místo pro vaření, a mnoho receptů zálesácké kuchyně.

Přidat komentář

Česneksmedem
17.05.2024 5 z 5

Stejně jako vlkodlaq jsem hrdým majitelem druhého vydání z roku 1991. Naštěstí ta moje kniha prozatím drží pohromadě. Taky jsem za ni tehdy dal srdcervoucích 10 Kč.
Je to sice už taková nostalgie, ale mnohé recepty stále používáme. Nedávno třeba Živáňskou pečínku. Moc se mi také líbí názvy některých kapitol – například „Maminka není doma“ nebo „Máte rádi divočinu?“. My, co se neustále touláme po stále řídnoucích lesích, si v knize listujeme a oživujeme znalosti. Prostě paráda!

jan0223
19.12.2021 5 z 5

Já mám ještě tu starou malou zelenou knížečku, ze které se stal salát jen se na ni člověk podíval. Přečetl jsem si ji jen tak a i tak mě jako kluka bavila a baví do dneška. Líbí se mi zpracování a je to skvělý pomocník do kapsy. Postupně z ní zasvěcuji moje děti a učím je nejen vaření, ale i k lásce přírodě a správným a férovým zásadám.


janelka2
09.05.2021 5 z 5

Super kniha pro trempy. Pěkné ilustrované obrázky.

MilanCFC
11.08.2019 5 z 5

Velice naučné, a ne jen z hlediska kuchyně! :-)

Alezi76
20.04.2018 5 z 5

Super knížka s monha povedenými recepty a užitečnými návody, které člověk dnes v pohodě využije v přírodě.

vlkodlaq
22.01.2016 5 z 5

Vynikající kniha. I dnes má význam pro všechny bushcraftery a preppery. Dřív jsem býval zálesák, dnes jsem holt bushcrafter :-). Jsem hrdým majitelem (ručně sešitého, jinak už by se rozpadla) druhého zeleného vydání z r. 91

veronika5179
16.09.2014 5 z 5

Fajn kniha, která na chatě zachránila nejeden problém. A nejen v kuchyni ;)

Ikkju
30.11.2012 5 z 5

Moje čundrácká bible! Vlatním v salátovém vydání v zelených deskách, na zadní straně knihy uhlíkem sepsaný seznam věcí které nesmím zapomenout vzít sebou na čundr. S její pomocí se mi podařilo uvařit i buřtguláš bez buřtu a brambor či jsem se naučil zahušťovat improvizovanou omáčku rozdrcenou rýží... Ale není to jenom kniha o vaření, ale i o lásce k přírodě, a věcech, které se (nejen) ven hodí vědět...

Marabu
20.11.2012

Zajímavé informace a podněty, možná dávno zapomenutých triků při vaření v přírodě :-)