Základy buněčné biologie - Úvod do molekulární biologie buňky

Základy buněčné biologie - Úvod do molekulární biologie buňky https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45040/zaklady-bunecne-biologie-uvod-do-molekularni-biologie-bunky-45040.jpg 4 29 5

Uvedená kniha s podtitulem Úvod do molekulární biologie buňky představuje svého druhu ojedinělou publikaci. Především proto, že je jakýmsi mostem mezi velmi podrobnými obsáhlými monografiemi o molekulární buněčné biologii a praktickými potřebami výuky na vysokých a středních školách.

Žánr:
Literatura naučná , Učebnice a slovníky , Přírodní vědy

Vydáno: , Espero
Originální název:

Essential Cell Biology , 2002


více info...

hu_87
hu_87
06.09.2018 3 z 5

Tato knížka je legendární už jen z toho důvodu, že u nás je to snad jediné dílo, které se věnuje problematice buněčné a mokekulární biologie.
Kniha se mi špatně četla, ta doba, za kterou se prokoušete nějakou kapitolou a doufáte, že si v průběhu z toho i něco zapamatujete, je na můj vkus poměrně náročně strávená. Přijde mi to vše takové nepřehledné: souvislý text něčeho.. ale alespoň, že tam jsou občas i pěkné obrázky.
Ohledně znalostí mi kniha taky nepřijde nějak závratná.

Pro nadšence z tohoto oboru bych raději volila spíše jiné (ale zato mnohem dražší) knihy, které nejsou prozatím dostupné v našem jazyce :-)

Adhara
Adhara
11.12.2017 5 z 5

Či už ste úplný začiatočník a samouk, ktorý chce trochu porozumieť princípom fungovania života, alebo pokročilejší študent s medzerami či bez nich, Základy buňečné biolgie vám majú čo dať. Kniha je totiž vystavaná od najjednoduchších základov a vysvetlenia elementárnych pojmov ako bielkovina či vakuola cez čoraz podrobnejšie vnikanie do problematiky až po hĺbku a úroveň minimálne ukončeného bakalárskeho stupňa vysokej školy. A to všetko veľmi nenáročným, čítavým a na pochopenie vhodným jazykom. Hoci molekulárna biológia, genetika a biochémia sú témy, kde sa to pojmami len tak hemží, Základy buňečné biologie na rozdiel od vysokoškolských skrípt nie sú písané spôsobom čo najviac cudzích slov na stranu. Poznatky sú, naopak, podávané veľmi ľudsky. Až tak ľudsky a pochopiteľne, že som túto knižku žartom prezývala „molekulárka pre blbcov“.


mikina12
mikina12
07.07.2017 5 z 5

Na odbornou knihu je velmi dobře napsaná a do se přečíst+ velké množství kvalitních obrázků

camelopardus
camelopardus
24.09.2013 5 z 5

Kniha je napsaná neskutečně čtivě - tak, že se dá číst na dobrou noc. :-) Pro SŠ mi přijde příliš obsáhlá, ale na přípravu ke zkoušce na VŠ ji beru jako takovou \"lahůdkovou vědu\":-)

kamerus
kamerus
21.08.2013 3 z 5

Pro středoškoláka skvělá, pro vysokoškoláka ne zrovna dostačující... Jsou to vskutku základy, spíše takové povídání se spoustou obrázků. Text vhodný pro porozumění probírané látce, ale pro přípravu ke zkoušce nic moc. Člověku zabere dost času, než se prokouše až nakonec... a tam pak zjistí, že "věcem sice rozumí" ale nějaké "pořádné informace" stejně neví.