Kdyby to věděla

Kdyby to věděla https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424673/bmid_kdyby-to-vedela-am9-424673.jpg 3 105 29

Záhady Kate Wise série

1. díl >

55letá žena – a čerstvě vysloužilá agentka FBI – Kate Wise, je vytržena z poklidného života na předměstí poté, co byla zavražděna dcera její kamarádky – a Kate se rozhodne pomoci. Kate si myslela, že po 30 letech nadobro opustila FBI jako jejich nejlepší agentka, respektovaná pro svou bystrou mysl, skvělé pouliční dovednosti a nevšední schopnost pronásledovat sériové vrahy. Jenže Kate, znuděnou životem v poklidném městečku, na křižovatce života, požádá kamarádka o něco, co nemůže odmítnout. Když Kate loví zabijáka, brzy se ocitne v přední linii honu na pachatele, zatímco obětí stále přibývá - všechno předměstské mámy v dokonalém manželství - nyní je zřejmé, že v tomto poklidném městečku začal řádit sériový vrah. Kate postupně odhaluje tajemství, která by raději nikdy neznala a zjišťuje, že nic v tomto vzorovém sousedství není tak, jak se na první pohled zdá. Milostné aféry a lži se vymykají kontrole a Kate musí obrátit město vzhůru nohama, aby zastavila zabijáka dříve, než opět udeří. Ovšem vrah je o krok napřed, a nakonec to může být právě Kate, kdo se ocitne v nebezpečí.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Blake Pierce
Originální název:

If She Knew , 2018


více info...

Přidat komentář

nai.ivka
předevčírem 4 z 5

Řekla bych, že je to detektivka pro starší dámy. Oddychovka na dovolenou, nečekejte nic náročného nebo rafinovaného.

Zdenas5
27.04.2024 2 z 5

Taková průměrná detektivka, i když obě vyšetřovatelky mi byly docela sympatické. Překladateli bych doporučila zopakovat si skloňování přídavných jmen přivlastňovacích.


Jara.v
31.03.2024 3 z 5

Ze začátku jsem se začetla a bavilo mě to. Postupně ale celý děj trochu upadal. Nebylo to špatné, ale další díly už mě nelákají.

witko
28.03.2024 3 z 5

Tenhle příběh včetně hlavní hrdinky mě moc neoslovil. Přišlo mi to takové mdlé.

Atanone
22.03.2024 4 z 5

Není to žádný krvavý akčňák, gaučoví detektivové mezi námi mají vpodstatě stejné informace, jako policie. Ano, pachatel se odhadnout dá, pokud čtete pozorně, jsou tam i nápovědy.
Jelikož se jedná o začátek série, seznamujete se hlavně s Kate Wise, a podle toho buď dáte šanci dalším dílům, nebo ne. Já bych se k této sérii výhledově ráda vrátila, protože mně je Kate v mnohém blízká. Až na tu FBI, pochopitelně :D

Madelisi
15.03.2024 3 z 5

Zaprvé - nevím, proč to má nálepku psychologický thriller. Jednalo se o jednoduchou detektivku.
Pozitivně hodnotím, že vše plynulo velmi rychle.
Vadilo mi používání o místo e v přivlastňovacích zájmenech - např. v Buddovo kanceláři místo Buddově.
Na druhou stranu bylo jistým způsobem osvěžující mít tu nepřechýlená ženská příjmení.
Závěrem - fajn oddychovka.

rumova_kulicka
15.03.2024 3 z 5

No, nebýt to do letošní výzvy, tak knihu odložím. Hlavní hrdinka mě nezaujala. Asi to měl být pokus o to, aby vyšetřovatel nebyl jak podle detektivních tabulek - rozervaný pětatřicátník (žena/muž) se svými démony. Příliš akční čerstvá důchodkyně asi ale není úplně to pravé ořechové. Jestli si někdy přečtu další díl, tak jen kvůli mladé parťačce, která ke Kate byla přidělena. Celkově to byla spíše taková soft detektivka, kterou si může přečíst i někdo, kdo nezvládá hektolitry krve.

I.Zi...
12.03.2024 2 z 5

Četla jsem jako e-knihu a KDYBY to nebylo do výzvy, asi bych ani nedočetla. Působilo to na mě dost odfláknutě a ten kostrbatý překlad tomu moc nepřidal, spíše tedy hvězdu ubral. A obálka s obsahem také nemá nic společného.

david5746
22.02.2024 3 z 5

Kniha není vyloženě špatná, ale také to není žádné objevné veledílo. A já teda nějak podle některých komentářů to veledílo čekal. Prostě se vysloužilá agentka zase pustí do práce a radostně vyřeší případ. Hlavní případové wow také není úplně původní - pravidelný čtenář detektivek ví prostě svoje.

Ale jinak je to docela čtivé a jako oddychovku další díl ze série nejspíš někdy vytáhnu.

Jája92
11.02.2024 3 z 5

Knihu jsem měla již nějakou dobu ve své čtečce, ale jak jinak letošní výzva mě přiměla si toto ne příliš obsáhle dílko konečně přečíst...
Po přečtení musím zkonstatovat mírné zklamání. Detektivka nebyla zcela špatná, ale čekala jsem o trochu víc.
Hl. hrdinka je ve svých 55! letech v důchodu, protože odešla ze služby u FBI do odpočinku a jak jinak se zcela nudí a chybí ji náboj a vzrušení, které u své práce měla. Tudíž, když se ji naskytne příležitost vpravit se znovu do své role agentky, neváhá a chopí se příležitosti.
Do toho se stává poprvé babičkou. A hodně vzpomíná na své úspěchy u chytání zločinců a přemítá nad svými dosavadními úspěchy.
Přidělí ji mladičkou agentku a samozřejmě se to neobejde bez různých peripetií.
Musím se přiznat, že mi hl. hrdinka příliš sympatická nebyla. V mnoha částech mi přišla arogantní a povýšená nad ostatními lidmi. Jakože ona byla/je znovu agentkou FBI a na ní nikdo nemá..
Do toho samozřejmě čtenář přemítá, kdo je oním vrahem.
Rozuzlení v podstatě přichází lusknutím prstů. Abych se přiznala, tato kniha mě nenavnadila, abych prahla po dalších příbězích o agentce Wise.
Plus teda by mě opravdu zajímalo, jestli je autorem knihy žena či muž, protože na internetu je obojí...záměr? Nebo něčí chyba?

mataj
07.02.2024 3 z 5

Agentka v důchodu Kate Wise při svých 55 letech jistě nepatří do starého železa a její poklidný život jí začíná nudit. Když ji tedy přítelkyně, které zavraždili dceru, požádá, aby se pokusila zjistit podrobnosti z vyšetřování, vůbec se tomu nebrání a dokonce se samá vrhá do vyšetřování. Jelikož obětí přibývá, její bývalý šéf ji požádá o dočasnou spolupráci a přidělí ji mladou agentku DeMarco.
Nebylo to špatné, ale za mě taková průměrná detektivka.

hanzmb
25.01.2024 3 z 5

Díky výzvě jsem se odhodlal zabrousit do této černé díry jménem Blake Pierce. Nevím, kdo vložil k němu foto, ale např. podle Amazonu to je žena. Já bych spíš použil slova klasika: ...To je zámek plný spisovatelů... Do thrilleru to má daleko, spíš docela solidní detektivka. 2/3 knihy to bylo i zajímavé čtení minimálně na 4*. Pak ale přišel příšerně odfláknutý závěr.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Kniha mi nesadla v podstate od začiatku, hlavne kvôli Kate. Tá sa vôbec nespráva ako vyzretá žena, ktorá má po 50. Taktiež mala plno protichodných názorov, napríklad raz si myslí, že Teddy je pre jej dcéru nie je dosť dobrý muž, o pár kapitol neskôr je vďačná, že jej dcéra má za muža práve Teddyho. A nesedela mi ani jej kariéra u FBI, kde vraj bola legenda (s telom barbie) a mala za sebou veľmi veľa úspešných prípadov, pričom u tohto konkrétneho prípadu mi jej vyšetrovanie prišlo veľmi slabé a dosť v úzadí, ale tak zas je to celkom krátka kniha. To vyšetrovanie mi tam ale celkom chýbalo, nejaké poriadne výsluchy a podobne, nič také tam nebolo. Vraha som ale netipovala, na druhú stranu mi tam ani nesedel, hlavne keď sa človek zamyslí nad tým, ako sa správala jeho posledná obeť. Celkovo som veľa krát mala pocit, že autor to nejak nedomyslel, bolo tam veľmi veľa nelogických vecí. Ani obálka nesedí k príbehu, žiadny les alebo niečo podobné tam nie je a z názvu série som tiež očakávala nejaký mysterióznejší príbeh. Alebo aspoň napínavejší, lebo aj napätie mi dosť chýbalo. Ale aspoň sa to čítalo dobre, kapitoly boli krátke a je to jednohubka na jeden večer. V sérii určite pokračovať nebudem a ani na ďalšiu z (mnohých) autorových kníh sa nechystám, nesadlo mi to.

Nuttelka
11.01.2024 4 z 5

Trošku jsem se bála, zda mě děj bude bavit a překvapivě mě to chytlo :-) Četlo se to samo a i postava Kate je zajímavá.. Velmi čtivě napsaná detektivka, kde jsem vraha tedy neodhadla.. Určitě si časem přečtu i další díly.

ArwenAragorn
15.12.2022 3 z 5

60%

V tu chvíli zjistila, že nemůže dýchat, že má něco s hrudí.
A pak uviděla nůž, který z ní vytáhl.
Znovu ho sledovala máchnout a ucítila, jak ostří proniká jejím tělem, ale téměř ho už neregistrovala.
Hleděla nahoru na strop, kde se shromažďovala pára vycházející ze sprchy, a modlila se, aby to měla co nejrychleji za sebou. Obrys muže, který stál nad ní, se pomalu začínal rozmazávat, dokud nezůstala jen černočerná tma.
____________________________________________________________________________________________________________
Dobrá detektivka, ve které agentka FBI v důchodu Kate dostane povolení pátrat po vrahovi tzv. Stepfordských paniček. Je ve dvojici s mladičkou agentkou DeMarco.
Tento čtivý a nenáročný příběh doporučím.

VeruMalfoy
24.06.2022 4 z 5

Četla jsem při nemoci a musím říct, že skvělá volba. Knížka ubíhala a byla opravdu čtivě napsaná. Agentka Wise v důchodovém věku byla skvělá zajímavá postava. Jen škoda, že odhalení vraha nebylo napsáno trošičku zajímavější formou.

Duchoslp
08.11.2021 4 z 5

Takové rychlé čtení. Kate jako agentka v důchodu je znovu povolána do služby, aby rozlouskla případ zavražděných kamarádek. Spolu s agentkou DeMarco tvoří dobrou dvojku

Lenama18
03.06.2021 3 z 5

Tuto knihu jsem si stáhla na Googlu, a moc jsem od ní neočekávala, ale ve finále byla docela fajn. Hlavní vyšetřovatelka byla sympatická a děj ubíhal rychle, jen ten konec byl takový slabší. Pro mě to byla taková trochu oddechovka než na jaké detektivky jsem zvyklá.

Bax9
01.06.2021 3 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou v e-knihách na Google, kde byla zadarmo. :-) Tak jsem to vyzkoušela. Možná kvůli srovnání s knihami, které jsem četla bezprostředně před touto (Chris Carter, Linda Castillo), mi tato kniha přišla taková mdlá, nepropracovaná, jednoduchá, bez jiskry. Hlavní agentka je sympatická, fandila jsem jí, ale příběh by stál za trochu práce navíc. Úplně špatné to nebylo, ale žádná extra pecka, která by lákala v sérii pokračovat, to nebyla. Taková nenáročná oddechovka na prázdniny. Nic od toho nečekejte.

Owain
27.05.2021 3 z 5

Taková oddechová detektivka.

Štítky knihy

thrillery kamarádky

Autorovy další knížky

Blake Pierce
americká
2019  74%Dokonalá manželka
2016  76%Navždy pryč
2018  82%Ještě než zabije
2019  69%Kdyby to věděla
2018  81%Hlídaná

Kniha Kdyby to věděla je v

Právě čtených6x
Přečtených139x
Čtenářské výzvě66x
Doporučených3x
Knihotéce184x
Chystám se číst97x
Chci si koupit14x
dalších seznamech6x