Začátek sezóny

Začátek sezóny https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11727/zacatek-sezony-11727.jpg 4 193 193

Daisy Minorová se nudí. Co hůř, nepřitahuje ničím ani okolí. Knihovnice v zapadlém městečku připomíná šedou myšku, šatník má sexy asi jako lexikon a už řadu let neměla schůzku. Kromě jednoho výstřelku se nikdy nezamilovala. Když se probudí v den svých čtyřiatřicátých narozenin, táhne jí hlavou, že zatímco kamarádky jsou vdané a mají děti, ona tráví život jen ve společnosti ovdovělé matky a staropanenské tety. Dojde k závěru, že s takovým životem musí skoncovat - a také poznat sex. Podle dosavadních zkušeností však ví, že muži se mnohem častěji otočí za prostopášnou holčinou než za výlupkem ctností. Dokáže se celý život slušná dívka změnit ve zpustlíka? Ne, úplně ne. Ale předstírat přece může. Daisy provede zásadní změnu. Dá si odbarvit vlasy, začne navštěvovat kluby, kde se večer tančí, a flirtovat s muži. A nový život znamená i otevření sezony pro lov na muže. Bohužel, když se jednou večer opět vydá tančit, spatří něco, co vidět neměla. Nečekaně se stane terčem zabijáka a nezbývá jí než se lovu na muže vzdát. Právě v tom okamžiku si ovšem uvědomí, že to, po čem vždy toužila, už našla. Jediná smůla je, že dříve než s ní ten pravý začne žít, musí jí zachránit život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Open Season , 2001


více info...

Přidat komentář

petraj30
07.07.2023 4 z 5

Inu, četla jsem mnohem horší knihy. Tady se trochu vlekl začátek, pak to začalo být napínavé, ale konec zas velmi klidný.
Jack jako velitel na policejní stanici byl k zulíbání, stejně jako to štěně (už ani nevím, jaké mu dali jméno), nicméně si myslím, že osoba jako Daisy by se rozhodně nedožila dospělosti, ale celé městečko bylo v jistých směrech jaksi opožděné (s výchovou asi tak o dvě století). Velmi se mi líbila druhá dějová linka, ale na konci byla tak snadno vyřešena, až mi to vadilo. Bylo tam spousta možností, jak ji rozšířit, protože se jednalo o velmi zajímavé téma. Škoda. Ale pobavila jsem se.

dooky
24.05.2023 4 z 5

Knihy od autorky mám moc ráda. Je tam od všeho něco a baví mě. Tato nezklamala. Přiznávám, že pár pasáží se mi to trochu vleklo, ale Jack to vynahradil :-) Nákup prezervativů byl top. Možná škoda, že nedošlo k nějakému většímu napětí, celé to vlastně skončilo až nepřirozeně hladce a předvídatelně. Ale i tak, pro čtenáře, který má tento typ příběhů rád, doporučuji.


sssimkova
28.03.2023 5 z 5

Mně prostě ta kombinace detektivky a trochu slaďáckýho románu přijde dokonalá. Důkazem je to, že jsem se ke knize v životě už mnohokrát vrátila. Z 90% mi chlapi u této autorky prostě sednou, jsou to zásadoví správňáci. Přesto, že jsou knihy od Lindy často třicet let staré, mám při čtení vždy pocit, jako by byly ze současnosti.

aydam
14.02.2021 odpad!

Těšil jsem se na tento příběh, ale končím na sté straně.
Škoda :-(

georginaa
23.01.2021 4 z 5

Ze začátku trochu táhlé a mdlé, ale po změně image Daisy teprve to začíná být zajímavé. Lovení na toho správného muže přejde k zážitku zločinu a ona toho je svědkem. Nejenže uloví chlapa, ale ten ji musí zachránit. Docela na konci předpokládané zakončení.

jinbr
11.07.2020 4 z 5

Mě se kniha líbila, i když měla své chyby - jen nějak netuším, proč se jmenuje Začátek sezóny?

Evaho73
30.04.2020 3 z 5

Príbeh na mňa zapôsobil tak nemastno - neslano...
Zo začiatku strašná nuda, potom začalo byť trochu humoru, ktorý to oživil, ale ako celok to pôsobilo dosť nevyvážene, bez originality, bez šťavy a mala som aj problém stotožniť sa s charakteristikou postáv, ktoré na mňa pôsobili dosť naivne.
Autorka ma určite lepšie žánrovo podobné knihy.

Kudík
20.03.2020 4 z 5

Naivní Dacinda Ann Minorová alias Daisy se ve svých 34 letech nejen nudí, ale je i sama nudná, alespoň do její proměny. Předtím stojí za zmínku snad jen její špičkování s policejním náčelníkem. Naštěstí následně ožije, i když ten věk vs. chování mi trošku nesedělo. Její pokus o malování (hlavně řasenka), výstup v klubu, nákup v místní lékárně a pořízení Midase to rozjede. Zápletka je zajímavá, i když vč. prologu smutná.

laura
24.12.2019 5 z 5

Tuhle knihu miluju :) Jednou za pár let neodolám a znovu se k ní vracím, protože je silně návyková...

Je vtipná, je neotřelá, je v ní troška toho napětí, je zkrátka skvělá. Jack Russo je úžasná postava a scéna s nákupem prezervativů? Ta nemá chybu :)

Co napsat o knize, kterou už jsem četla třikrát a stejně je mi líto, že se s ní opět loučím? Ti dva mě prostě baví a příběh si užívám stejně, jako bych ho četla poprvé.

ladyKristyn
13.10.2019 3 z 5

Tuhle spisovatelku mám ráda. A jako u všeho někomu se to může moc líbit a někomu méně. Já vybírám takový střed. Trochu naivní Daisy , která ještě ve svých letech neměla sex je trochu přitažené. Buď ji autorka měla dát méně roků, nebo to uhrát jinak. Trochu detektivní zápletka nebyla na škodu.

lifeoptimist
23.09.2018 3 z 5

Tak osobně bych hodnotila mezi 3* a 4*.....protože čtu hodně Noru Roberts, tak chtě nechtě musím uznat, že mi její knihy přijdou lepší. Zvlášť tady je škoda toho nemastného a neslaného konce, myslím, že autorka nevyužila potenciál dobře rozjeté zápletky, ale i tak jsem se v celku pobavila a Midas je prostě zlatíčko ;-)

haWranka
11.03.2018 3 z 5

První půlka mě hodně bavila. Hlavní hrdinové byli sympaťáci, detektivní zápletky mám ráda a i jsem se zasmála. Ale druhá půlka už mi nějak neutíkala, ani vlastně nevím proč.

bekule
25.12.2017 3 z 5

Moje sedmá kniha od autorky a zatím nejslabší. Naiviní Daisy je těžko uvěřitelná, konec knihy mi přišel uspěchaný, případ se uzavřel tak nějak sám ,bez většího napětí. Škoda, kniha mohla být mnohem lepší protože postava Jacka Russo je skvělá. Velké plus za velmi povedené vtipné scény.

bedkniha
26.11.2017 3 z 5

Knihu jsem sháněla velmi dlouho, ale zklamala :(( jako detektivka na mne kniha vůbec nepůsobila, kriminální část byla pouze na začátku a na konci, tři hvězdy za to, že se dobře četla....

Litocha
28.10.2017

Moje nejoblíbenější kniha této autorky (asi si ji brzy budu muset zase přečíst). Nanejvýš sympatická hrdinka, chlapácký hrdina a vztah, kde to jiskří. A samozřejmě humor. Za mě palec nahoru.

Liduka
29.05.2017 4 z 5

Skvělá kniha, u které jsem se dost zasmála. Jacka si nešlo nezamilovat. To jeho špičkování s Daisy a objevování se na místech, kde ho nejméně chtěla mít, bylo dokonalé. Jen mě trochu mrzelo, že případ se na konci vyřešil tak nějak díky náhodě. Ale rozhodně doporučuji přečíst

alnahu
23.11.2016 5 z 5

Přeměna Daisy ze šedé myšky na sexy kočku, se mě líbila .V knize nechybělo milostné vzplanutí, napětí i humor. Kniha se dobře četla.

milamarus
27.10.2015 4 z 5

Zločinecká zápletka na začátku mě rušila a měla jsem snahu jí přeskočit. Byla jsem totiž zvědavá víc na to, kdo bude Daisyin zachránce, než na toho bídáka, kterému se připletla do cesty. Pro děj je však prvních pár stránek důležitých, takže budete-li mít stejný problém jako já, buďte trpěliví….Náčelník Russo dostane dost prostoru. Bude hrubý, neústupný, avšak upřímný, prozíravý a především vtipný. Už to jeho první vykací setkání s Daisy mě pobavilo :-D Četla jsem prakticky na jeden zátah.

zatylka
16.08.2015 5 z 5

Knihu jsem četla již podruhé-detektivní zápletka, romantika, humor,vše co mám u této autorky ráda.Akorát knihy z nadpřirozenem od ní nemusím.Četla jsem od této autorky skoro všechny knihy a tato patří mezi moje oblíbené pro svůj vtip.

Ivetaa
10.06.2015 5 z 5

Hezké počteníčko - od všeho něco - detektivní, romantické, dobrodružné.