Začarovaný Hvozd - Příběh dětí z Končiny

Začarovaný Hvozd - Příběh dětí z Končiny https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423556/bmid_zacarovany-hvozd-pribeh-deti-z-konc-cZP-423556.jpg 4 30 11

Slyšeli jste někdy o Končině, kde všechny cesty končí a dál pokračuje jen Hvozd obývaný lesními duchy? Ne? Tak to si musíte poslechnout příběh o Luně a Bolechovi, kamarádech z tohoto odlehlého kraje, kteří se jako jediní začarovaného lesa nebojí. Najdou tam nové přátele, zažijí legraci a prožijí jedno opravdu velké dobrodružství. Kouzelný fantasy příběh je určen pro děti od 8 let.... celý text

Přidat komentář

simca9342
13.06.2023 5 z 5

Přečtená před lety
Krátký příběh pro začínající čtenáře s prvky fantasy o putování dvou malých dětí do začarovaného lesa. Jaké dobrodružství tam zažívají a jaké "živočichy" tam potkají to mi spíše připomíná přeplácanou pohádku plnou nesmyslného chování kluka a děj celkově také jen ušel.
+ seznámení malých čtenářů s fantasy žánrem
+ napínavý děj
+ krásné ilustrace
- totální nesamostatnost jedné z hlavních postav
- děj by mohl pro dospívající čtenáře být lehce nezáživný

RadkaV.
16.02.2022 5 z 5

(SPOILER) "Kniha je o dětech z vesnice Končina. Poblíž vesnice roste velký hvozd, ve kterém žijí různé kouzelné bytosti. Děti v lese v bažině našly medailonek, ze kterého osvobodily jelena Vichra. Tím začalo jejich dobrodružství." Toto si zapsala do čtenářského deníku devítiletá dcera. Vypravovala mi o dalších bytostech a příhodách, ale to se nám už do zápisu nevešlo a mně nezbývá, než si příběh přečíst sama, protože mě vyprávění dcery zaujalo.
Děkujeme za krásné první fantasy pro naši třeťačku.


Souteska
09.02.2022 5 z 5

Fantasy pro prcky, četla jsem dětem 4 a 6 let, bavilo je to a mě taky. Příběh má spád, tajemno, je hezky napsaný. Vřele doporučuji všem, co mají rádi akci, přírodu a pohádky.

Knihomolka506
03.10.2021 4 z 5

"víkendovka"
Kniha by se jiným způsobem dala pojmenovat : Moderní zpracování pohádky Jeníček a Mařenka . Se šťastným koncem :)

mamzila
07.03.2021 4 z 5

Tato kniha je velmi dobrý způsob, jak seznámit malého čtenáře se žánrem fantasy. Jelikož je určena dětem od 8 let, je příběh poněkud jednodušší a méně propracovaný. To však není úplně na škodu, protože mladšího čtenáře alespoň neodradí. Skvělým doplňkem příběhu jsou úžasné ilustrace.

kolacky
02.01.2021 4 z 5

První počin do Výzvy 2021. Pěkné počtení pro mládež, ale i pro jiné zájemce. A nejen obrázky, ale i mapa!
Příjemná jednohubka na zimní odpoledne...

PaniWiga
25.05.2020 3 z 5

Pěkná kniha pro děti. Zajímavý nápad na příběh a krásné ilustrace. Moc mě bavili jednotliví lesní duchové. Ale bohužel některé linie příběhu byly moc osekané. Asi by klidně mohl být příběh trochu delší, ale zato o maličko propracovanější. Nicméně dcerám se kniha líbila, takže dětskému čtenáři to asi nevadí.

martinakraus
18.05.2020 3 z 5

Příjemné čtení, magická atmosféra a zatraceně krásné ilustrace! Ke čtení jsem se ale musela trochu nutit, pravděpodobně kvůli stylu psaní - pro mne osobně nebyla knížka úplně čtivě napsána a tak ačkoliv mne i zajímalo, co bude dál, dala jsem si s jejím dočtením na čas a ostatní knížky si získávaly mou pozornost snáze.

annes
17.01.2020 4 z 5

Na začátku mi text připadal trochu suchý a opravdu jednoduše napsaný. Nicméně přidáním lesních duchů (vážně super postavy - trochu mi kresba připomíná Mononoke a spol.) a celého hlavního příběhu se můj názor změnil. Možná bych děj nedělila do kapitol, ale chápu že je zde cíleno na dětské čtenáře, kterému se text rozdělený do menších dílů zdá jako snadněji uchopitelný než celek. Za mě tedy moc pěkné a doufám, že se do Hvozdu ještě vrátíme ;-)

Mooneylan
09.12.2019 5 z 5

Čarokrásný příběh o neobyčejných dětech z Končiny. Skvěle prokreslená, dobrodružná a tajemná kniha, která si nezadá se světovým formátem žánru fantasy. Za zmínku zde stojí i perfektní kresba Ester Kuchynkové, která dokázala postavám vdechnout až pohanský vzhled, který doplňuje již tak magický příběh.
Velice doporučuji číst dětem před spaním, nebo manželovi před spaním, nebo si to čtěte jen tak, kde bude potřeba trochu toho kouzla z Hvozdu :)

danielosbourne
30.11.2019 5 z 5

Nečekané překvapení. Tuhle knihu jsem vzal do ruky jen tak, abych si oddychl od všech těch složitějších knih a tahle kniha mě mile překvapila. Ne jen, že jsem si u ní hezky odpočinul, ale dokonce jsem dostal i zajímavý příběh, který byl plný magie, odvahy a síly přátelství. Kniha je navíc doplněna nádhernými ilustracemi Ester Kuchynkové a ty se mi snad líbily ještě o trochu více, než samotný příběh. Za mě mohu určitě doporučit :).