Zabil jsem Adolfa Hitlera

Zabil jsem Adolfa Hitlera https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23580/bmid_zabil-jsem-adolfa-hitlera-1b1-23580.jpg 4 65 11

Nájemný zabiják za peníze zlikviduje kohokoli, kdo vám ublížil, kdo vám brání v kariéře, po kom potřebujete dědit… anebo kdo vám prostě leze na nervy. Najednou dostane podivnou zakázku: vrátit se ve stroji času do minulosti a zabít Adolfa Hitlera. Věc má ale ten háček, že energie stačí stroji na cestu tam a zpět – pak se bude padesát let dobíjet. Takže se nic nesmí zvrtnout… jenže se samozřejmě zvrtne všechno. Následuje honička v čase za Hitlerem, který se dostal do současnosti. Klasická časová smyčka… ale s několika velice netradičními prvky – a navíc podaná nečekaně lidsky a citlivě.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

J’ai tué Adolf Hitler , 2006


více info...

Přidat komentář

Lka
06.11.2022 2 z 5

Tak tento komiks mě neoslovil, ztrácela jsem se v postavách. Naštěstí to byla taková rychlovka.

JointlieKat94
26.02.2022 2 z 5

Co to sakra? :D pětiminutovka.. při vyřazování knihovny jsem na ní narazila. A dlouho tu teda nezůstane.. :)


lencin
02.09.2020 5 z 5

Komiks. Časová smyčka-stroj času funguje dobře,ale každý let vyčerpá jeho zdroje a stroj se musí 50 let dobíjet. Co když se plánovaný atentát nepovede?
Velmi úsporný,ale působivý malířský i vypravěčský styl.
(2008)

triatlet
01.05.2019 1 z 5

Příběh o nájemném zabijákovi, který se strojem času dostane do minulosti a pokusí se zabít Adolfa Hitlera.
Úvod nepochopitelně erotický, větší část nepochopitelně drastická. Zajímavá myšlenka ohledně časové smyčky nevynikla. Ztrácel jsem se i v antropomorfních podobách postav.

JajaCZ
22.06.2018 5 z 5

Skvelé! Milujem Jasonovu tvorbu. Páči sa mi ako s využitím minimálneho počtu obrázkov dokáže vyvolať tak veľa pocitov. Jemne depresívne, jemne úsmevné, k zamysleniu.

Diabel
30.11.2017 3 z 5

Zvláštní dílo. Nic moc jsem od toho nečekal, ale zaujal mě název a má to jen 48 stran. Tak proč si ho nepřečíst.
Kresba je minimalistická. Není třeba se zastavovat u detailů a kochat se, protože tu nic takového není. Hlavní postavy jsou vyobrazeny jako psi.
Když se nad tím zamyslím, tak je to hodně zajímavý svět. Čekali byste, že nájemnou vraždu si objednávají jen gansteři, ale tady to dělá každý... Nechci být s přítelem? Zastřelím ho. Štve mě šéf? Zastřelím ho. Trochu se hrdinové zbavují odpovědnosti a vše si zjednodušují...
Celkově je ten komiks hodně rychlý. Než se nadějete je konec, ale v čtenáři to něco určitě zanechá. Byť si to třeba hned neuvědomuje. Určitý podtext a hlubší význam kniha má. Pokud jste unavení a nechce se vám přemýšlet, tak se dá kniha brát i jako oddechová a občas se při četbě i pousmějete.

Moje hodnocení 5/10

Kapis
24.11.2016 4 z 5

Je to vtipná hříčka. O zabití Hitlera vlastně nejde, děj je trochu moc předvidatelný, ale konec to zachraňuje. Jestli jsem to dobře pochopil, tak je moc zajímavé jak je svět bez Adolfa mnohem agresivnější, že se lidé střílejí na ulici a nikoho to nijak zvlášť neznepokojuje (nemá to být nějaké latentní sdělení?) Přečteno hodně rychle, komiks samozřejmě je hlavně o kresbě, ale když už je kresba tak minimalistická, mohly být panely menší a třeba hustěji nasázené, v tomto případě nejde čučet na stránku deset minut a vychutnávat si kresbu, protože mezi řádky (panely) není co číst a ani z po- za/pře -dí žádná na první pohled skrytá překvapení nevyskočí. Celkově takové "ale jo"

spdb
22.03.2016 5 z 5

Lehké čtení s podtextem. pěkná kresba. Užil jsem sit vskutku.

Daxie L. Jesus
26.01.2013 5 z 5

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...Co to sakra je?...hahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!

evickakyticka
10.03.2011 5 z 5

v jednoduchosti je krása...

Xeelee
30.11.-0001 5 z 5

Minimalistická genialitka. Bravurně vypointovaná. Vtipná. Černohumorná. Lehce morbidní. Se spoustou nepředvídatelnejch zvratů. Ne, o Hitlera tu opravdu nejde. Nakonec vše skončí šťastně. Vlastně je ale závěr dojemnej až smutnej. S takovým hořkosladkým nádechem.

Napodruhý jsem si (jako normálně) říkal, že se víc zaměřím na detaily a trošku zpomalím. To ale dost dobře není možný, protože žádný detaily se tu najít nedají a v pozadí (pokud na obrázku zrovna nějaké je) se taky nic podstatnýho neděje. No a konceptem stránek s jednoduchou snadno čitelnou strukturou, minimalistickou kresbou a minimem stručných dialogů (nejlepší je, že nejvýmluvnější jsou panely bez textu, ze kterých myšlenkový pochody postav přímo sálaj) Jason diktuje opravdu zběsilý tempo čtení. Pomalu se to prostě číst nedá (umřel bych u toho nudou) a když jsem se do příběhu začetl, tak jsem pozadí vnímal jen tak okrajově, občas až jako jakési čmouhy povědomých tvarů. Jasně, je to jednohubka na pár minut, ale mám pocit, že pobaví a nechá mě na stránky čučet v němém úžasu i po sto osmý.

Štítky knihy

Adolf Hitler cestování časem komiksy nájemní vrazi stroj času zabijáci

Autorovy další knížky

Jason (p)
norská, 1965
2008  78%Zabil jsem Adolfa Hitlera
2007  79%Pšššt!

Kniha Zabil jsem Adolfa Hitlera je v

Přečtených85x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených7x
Knihotéce18x
Chystám se číst17x
Chci si koupit3x