Pšššt!

Pšššt! https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25032/bmid_pssst-w2j-25032.JPG 4 33 33

Životní příběh jednoho kresleného ptáčka. Nový klenot němého černého humoru, který milovníci Maxe Anderssona a Lewise Trondheima určitě ocení.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Mot
Originální název:

Schhh! , 2000


více info...

Přidat komentář

Norri
18.07.2019 3 z 5

Krátké skeče ze života kosáka - některé smutné a jiné smutnější. Skoro se chce napsat, že mi to kromě pocitu marnosti nic nedalo, ale má to i pár vtipných momentů a najde se i závan naděje. Nemůžu říct, že tu knihu přímo doporučuji, ale za tu cenu, za jakou se prodává, se ji vyplatí koupit i kdyby jenom na zkoušku.

Covenant
20.03.2018 4 z 5

Půjčil jsem si to v knihovně, pro svojí dceru. Raději jsem si to, ale projel a udělal jsem dobře. Takový depresárium, by asi nebylo zrovna pro její začínající pubertu, to pravé :-)
Nicméně já se pobavil. Vůbec to zpočátku nevypadalo, ale jak jsem se zakoukal na okýnka, odvíjel se mi před očima jeden tragikomický kraťas, za druhým a neodtrhl jsem se, dokud jsem nebyl na konci. Vskutku vydařený počin!


Kapis
24.11.2016 4 z 5

Je s podivem, jak úderné tohle dílko je, i když to tak zkraje nevypadá. Melancholická dramata, kde není třeba slov, se surrealistickými přechody a nečekanými vyvrcholeními, která občas vlastně žádnými vyvrcholeními nejsou. Minimalistická kresba a nerušící úsporné pozadí člověka neodtahují od zásadních detailů, v jejichž jednoduchosti a přirozenosti je ta opravdová krása. Kdo aspoň některé zde ztvárněné životní útrapy a radosti nezažil už na vlastní kůži a necítil podobné pocity, které se této knížce povedlo výtečně zprostředkovat, tak toho v životě zatím moc neokusil.

Štítky knihy

komiksy melancholie

Autorovy další knížky

Jason (p)
norská, 1965
2008  78%Zabil jsem Adolfa Hitlera
2007  79%Pšššt!