Zabijak sa vracia

Zabijak sa vracia https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153717/bmid_zabijak-sa-vracia-153717.jpg 4 80 13

Michael Osbourne série

< 2. díl

Napínavý triler sa odohráva v prvom roku krehkého prímeria v Severnom Írsku, keď počas jedinej noci tri teroristické útoky v Belfaste, Dubline a Londýne otrasú nádejou, že krviprelievanie sa skončilo. Michaela Osbourna, bývalého agenta CIA (a hlavného hrdinu Znamenia zabijaka), znovu povolajú do služby, keď sa jeho svokor Douglas Cannon stane novým americkým veľvyslancom v Londýne. Osbournovi sa podarí zistiť, že na Cannona sa chystá atentát, a vrhne sa do neľútostného zápasu s teroristami. Netuší však, že on sám je len pešiakom v oveľa vyššej, riskantnejšej hre a že znovu bude musieť čeliť svojej nočnej more, najnebezpečnejšiemu zabijakovi na svete...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The marching season , 1999


více info...

Přidat komentář

PitoR
31.01.2024 5 z 5

Zabijak Október je späť!
„Mier škodí obchodu.“

Táto kniha je pokračovaním špionážneho románu Znamenie zabijaka – dvojdielnej série Michael Osbourne, v ktorej má americký agent za súpera najlepšieho z najlepších profesionálnych zabijakov pod slnkom, vystupujúceho pod menom Október.

„Nepokladal sa za vraha, len za žoldniera. Skutočnými vrahmi boli tí, čo si objednávali jeho služby. On fungoval iba ako zbraň.“

V hre je však oveľa viac. Tajná organizácia Spoločnosť, ktorá chráni vlastné záujmy a obchody, potrebuje narušiť mierový vývoj v Severnom Írsku, pretože, čo si budeme klamať – mier škodí obchodu.

„Spoločnosť sa prostredníctvom tajných operácií usilovala podporovať trvalé a kontrolované globálne napätie, na čom jej členovia zarábali obrovské peniaze.“

Záver ma prekvapil, ale prakticky som dostal to, čo od podobného typu literatúry očakávam. Ja som sa bavil, takže som nadmieru spokojný. A teším sa na ďalšie Silvove príbehy, tentokrát s izraelským agentom Gabrielom Allonom.

Meda77
19.11.2021 2 z 5

Ani nevím kde začít, tak jedem na tvrdo. Silvu mám celkem rád jako autor špionážních thrillerů není vůbec špatný, ale tohle bylo docela ukáknutí mimo mísu. Prvních cca 150 stran o historii konfliktu V. Británie a Irska, převážně severního je vcelku moc, to bych čekal více od literatury historické, nebo literatury faktu. Nezáživné a pro beletrii naprosto zbytečné. Příběh se v podstatě ztrácí a k charakterům postav čtenář necítí zhola nic. Čekal jsem, že se mi z napětí budou rozplétat ponožky, což se ve finále stalo, ale pouze vzteky nad tolika chybami, které kvalitě autora neodpovídají. Pokud se má postava přesunout z místa A 20 metrů do místa B, je tu použito tolik názvů ulic, že jsem v agonii čmáral mapu Belfastu po stěně, za což bych mohl dostat po čuni až by mi uletěli brejle. V předmluvě autor děkuje spoustě lidí a expertů, kteří mu radili z technickými věcmi v knize. Pak je pro mě nepochopitelné, že píše takový nesmysl o pistoli Herstal, která tu má prostřelit na 200 metrů 48vrstev kevlaru. Tento údaj vskutku výrobce udává, ale vstahuje se k samopalu P90, který ani není v knize použit. Ve zbraních se aktivně pohybuju od mládí, ale střílet z pistole na 200 metrů jsem viděl jen Chucka Norrise a ten u toho ještě bafal doutníček a dřepoval na jedné noze. Nebudu to natahovat, jako celek a jako špionážní beletrie zcela nevyhovující, těch problémů je tu spousta. Aotor má lepší díla a tak radši sáhněte po nich, eventuálně po jiném autorovi. Tohle chcete zapomenout už při čtení. 2 hvězdy jen z respektu k Danielu Silvovi.


danny_21
27.07.2021 3 z 5

Upřímně, šel jsem do druhého dílu Silvovy špionážní série se zpravodajským důstojníkem Osbournem s nulovým očekáváním a dostal jsem víceméně to samé co v díle prvním. Autor mě rozhodně nepřesvědčil o tom, že by vyčníval z řady kolegů v tomto žánru, hlavní hrdina je dalším z řady Ryanů nebo Bournů. Hvězdu ubírám za mizerné vyústění finální konfrontace agenta s asasínem, které by snad ani Hollywood neosladil jako Silva. Do nekonečné série s Gabriellem Allonem se už nepustím - 55 %

Ptaca
07.03.2021

Co napsat, fakt dobrý.

zdenaR
28.02.2020 4 z 5

Romány od autora jsem četla postupně jeden za druhým v průběhu asi jednoho roku.
Byly velmi čtivé, napínavé, bavily mě jednotlivé zápletky i hlavní hrdina.
Doporučuji kterýkoliv z nich, Silva prostě nezklame :-)))

Ladinek
18.12.2018 3 z 5

Celkem chápu, proč Silva tuto sérii opustil. Zřejmě si uvědomil, že stvořil pouze dalšího Jacka Ryana. Ne že by to bylo špatné, ale těžko to mohlo konkurovat Clancyho zaběhnuté sérii. Takže zřejmě křížením Osborna a Října vznikl velmi vydařený Gabriel Allon, za kterého má Silva mou neskonalou vděčnost.

konicekbily
01.12.2018 4 z 5

Smyšlenka možného pokračování tehdejšího souboje o Irsko. Ještě, že vývoj se ubíral jiným směrem, než nastínil autor v knize.

TeaPeter
08.01.2018 5 z 5

Tak tohle byla zatraceně dobrá kniha a tak mrazivě uvěřitelná... Za sebe musím říct, že se mi kniha s Michaelem Osbournem líbila o hodně více než knihy s Gabrielem Allonem.

ferenc_had
18.11.2017 4 z 5

Kniha volně navazuje na předešlou, děj je zajímavý celou dobu. Mám rád knihy od tohoto autora, dobře se čtou.

derminator
09.07.2017 4 z 5

Kniha jako většina autorových byla opravdu dobrá! I když byla poslední, která mě zbyla přečíst abych měl zvládnutou kompletní sbírku knih autora tak tato kniha mě přišla ještě hodně nedořešená proto za neuzavřený konec a přetrvávání mého napětí dávám knize 70%.

Mako123123
01.08.2013 4 z 5

Dosť dobré... ako vždy u tohto autora- napínavé , zaujímavé... čo viac dodať?

technik1965
04.06.2013 5 z 5

Dobrý dej, výborné čítanie, veľmi rád čítam knihy od Daniela Silvu.

Dandulka
11.05.2012 5 z 5

Mám ráda knihy D. Silvy, tahle byla fakt super.... IRA,CIA.......Špionážní román na úrovni, vážně dobrý.