Z Etiopie a odjinud

Z Etiopie a odjinud https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438345/bmid_z-etiopie-a-odjinud-OKI-438345.jpg 4 12 2

ODJINUD: Z ETIOPIE, SARDINIE, MORAVY, BRUSELU. Co tyto čtyři destinace mají společného? Zjištění, že lidé jsou všude na světě v podstatě stejní. Záleží jim na stejných věcech. Lpějí na své zemi, na své kultuře. Především však žijí ve světě, jehož dějiny a příběhy jsou propojeny... Dnes ještě mnohem více než v minulosti. V této knize originálním pohledem autorky.... celý text

Přidat komentář

manka71
21.04.2022 4 z 5

Nebýt začátku knihy, kdy autorka dává do roviny ojedinělé surové chování mužů k ženám v Česku s běžným chováním Arabů k ženám, dala bych plný počet hvězdiček. Zajímavá kniha o Etiopie, kde se dozvíte něco o historii, ale i o současném cestování po této zemi.

kramver
03.05.2021 3 z 5

Pavla Jazairiová mě zaujala už svým životním příběhem. Je to žena s otevřenou myslí a odvážným a bojovným duchem. Ale možná i proto jsem od knížky očekávala trochu víc. Je to první kniha, kterou jsem od autorky četla nedokážu tedy porovnat s jinými knížkami. Já chtěla jít víc do hloubky, víc se ponořit do osudů lidí, cízích kultur a nejspíš se i víc ponořit do naší kultury pohledem autorky. Nejspíš je to jenom můj dojem, ale jako by v knize byla cítit únava ze života na cestách, z poznávání stále něčeho nového a přitom vlastně stejného.