XOXO

XOXO https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491263/bmid_xoxo-vbX-491263.jpg 4 191 35

Láska v rytmu k-popu! Cellistka Jenny se chce dostat na prestižní konzervatoř – a to je její jediný sen. Pak v karaoke baru v L.A. pozná záhadného kluka jménem Če-u a prožije s ním večer plný dobrodružství – než Če-u beze stopy zmizí. O tři měsíce později Jenny s matkou odjíždí do Jižní Korey, aby se postaraly o nemocnou babičku. Jaké je její překvapení, když zjistí, že Če-u je její nový spolužák – a navíc člen jedné z největších k-popových skupin na světě. A má velmi přísný zákaz randění. Co se vyplatí riskovat pro lásku?... celý text

Přidat komentář

Wajny
12.04.2024 4 z 5

Na XOXO jsem se těšila hlavně kvůli tomu, že ujíždím na všem korejském (teď tedy už v menším měřítku). Už nejsem cílová skupina, takže mám nějaké výtky, ale umím si představit, že přesně takové knihy bude číst moje dcera až ji bude 12-14 let.

Příběh je milý, dobře se čte a není zde žádné velké drama, což je na poměry korejské tvorby zvláštní. Jasně, nějaké scény jsou hodně ztreštěné a ujeté, ale oproti seriálům je to jen slabý odvar. Postavy jsem si oblíbila a s nikým jsem neměla žádný problém. Jen autorka nešla moc do hloubky a některé důležité věci, prostě přešla a už dál neřešila - třeba vztah Jenny a babičky, který by se mohl lépe rozvést a nebo i vztah s její matkou, kde se vlastně vše vyřešilo během půl stránky.

Romantická linka je pomalá, hezky se rozvíjí a momenty, které spolu Jenny a Če-u zažili byla hezky zpracované a ty dva spolu byli neuvěřitelně roztomilí. Některé věci byli, ale až moc předvídatelné a tak moc naivní. Konec se mi líbil a měla jsem z něj hrozně dobrý pocit!

Nejvíce se mi líbilo prostředí korey - jídlo, památky, fungování a kulturní rozdíly, které zde byly velmi zřetelné. Některé věci nebyly moc dobře popsané - např. fungování fanklubů. Myslím, kdo nezná nějak blíže Koreu, tak mohl být trochu ztracený.

Pokud si chcete přečíst milý (a předvídatelný) příběh, tak určitě XOXO doporučuji! Přirovnala bych to ke Kasie West či Jenn Bennet, jen tohle bylo o hodně více pro mladší.

janca6129
10.04.2024 4 z 5

Pokud milujete zakázané a zároveň sladké teen romance, propadli jste trendům young adult literatury a k-popu, líbil se vám netflixový seriál XO, Kitty (který mi připadá atmosférou velmi podobný) či si jen chcete odpočinout u nenáročné knížky, tuhle určitě doporučuji. :)


paja0903
30.03.2024 5 z 5

Knížku mám doma od minulého roku. Nebudu lhát ta obálka.Ty ulička s domečky. OMG...naivný jsem, jak ta kniha.

ANO... kniha je naivný a námět je z Hollywoodských per a fanynek K-popu co by randěli s JK od BTS, po kterém touží snad celý svět. (ano bylo hodně lehké poznat, že on má být trochu Jaewoo)

Jenny a Jaewoo. Láska na první pohled. Strašně se mi líbilo jak do sebe zapadlo všechno, co dělali, jako dva puzzle. Jaewoo nejprve bral pravidla v kpopu dost vážně (samozdřejmě, vždyt vám mohou taky jedním lousknutím prstu vše zničít a svět se vám zhroutí jako domeček z karet), ale láska byla silnější než všechna pravidla. Pro obyčejnou dívku by udělal vše. A tak to má být. V lásce a Kpopu je dovole vše.

People do strange things to protect their hearts. But when youre afraid, your heart is closed, and its never the right time, but when your heart is open, and youre willing to be brave enough to take a chance, the time is always right.


Nathaniel a Sori byli sami osobě další postvy, který měli co nabídnou. Ráda bych si přečetla jejich přívěh. Těžký rozhod. Odlouččení od sebe, protože v kpopu nesmí IDOLs mít dívku dává smysl proč moc nemusela ona Jenny. Ona se musela s Nathaniel rozejít. Kpop jí vzal vše co kdy chtěla.


People who live for tomorrow should fear the people who live for today. Because the people who live for tomorrow don't take risks. They're afraid of the consequences. While the people who live for today have nothing to lose, so they fight tooth and nail.

Budeme upřímý. Občas je něco takového krásné si přečíst. Už jen proto, že každý měl v pokoje plakáty nějaké skupiny a toužil být po jeho boku. Jako toužím ted být po boku JK z BTS.

veronikaJ36e
17.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Je mi to líto, vážně. Tuhle knihu všichni v mém okolí vychvalují. A ona vlastně celkem není až tak špatná, jen v porovnání s předchozí korejskou romancí, kterou jsem četla, rozhodně není dobrá. Včera jsem četla recenzi, že je uvěřitelná, že čtenářka věřila postavám každý nádech i vývoj jejich vztahu... Omlouvám se, ale já ne.
Nějak mi to nesedlo. Příběh sám o sobě vlastně v pohodě, ale hrozně mi neseděl Če-u. Mně to celé mezi ním a Jenny přišlo takové podivné. Chvíli ji nezná, chvíli zná, chvíli se k ní má, pak zdrhne, pak ji zatáhne někam za roh, pak spolu děsně moc chodí, pak... Já nevím. Pokud bych někomu věřila tu lásku k Jenn, tak to bude Nathaniel... Ale jako všechno kromě toho mě bavilo, ta škola, rodinné vztahy, hudba, přátelství... Fakt to není špatná kniha, jen je to prostě hlavně romantika a ta tam za mě úplně nefungovala.

Kolem a kolem... Dobrý, ale četla jsem lepší.

piskotjanicka
15.01.2024 4 z 5

Tato kniha mě bavila. Chvilku mi trvalo než jsem si zvykla číst ty korejské názvy, určitě jsem je četla špatně. Přiběh byl ale super. Krásně vše navazovalo nic se nevleklo. Ikdyž je určeno pro mladší ročníky, byla jsem spokojená.

juni
29.12.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Přečetla jsme ji za jedno odpoledne (a noc). Jen se mi na ni nelíbily přepisy korejských slov do češtiny. Znělo to strašně kostrbatě a nevěděla jsme, co co znamená. Lepší by bylo, kdyby tam nechaly původní korejský slova.

Adele02
05.10.2023 4 z 5

Velmi příjemné překvapení. Trochu jsem se bála, aby to nebyla naivní romantická pohádka, ale na to vůbec nedošlo. Jenny je svá, uvědomuje si svou hodnotu i hodnotu ostatních, stojí si za tím, za čím má, a když chybuje, jedná. Kreativní, vtipné i s nějakým tím poselstvím. Prostě mě to strašně bavilo a neskutečně jsem si to užila.

lenka0347
30.07.2023 5 z 5

Když jsem knížku uviděla poprvé, zaujala mě obálka. Je hrozně nádherná a do teď se kochám. A děj? Miluju. Všechny postavy jsem si zamilovala. Jsem ráda, že se Jenny a So-ri skamarádily. Če-u a Jenny jsou spolu moc roztomilý. Jong-min a Nathaniel jsou taky super a líbilo se mi, že na Jenny byli všichni hodní (až na pár výjimek). Korejská jména mi ze začátku dělala problém, ale rychle jsem si zvykla. Ke konci mi i ukápla slza. Určitě si knížku přečtu znovu a už se ní těším.

LuiSummer_
16.07.2023 3 z 5

Roztomilá oddechovka, která mi zpříjemnila letní dny. Postavy v knize jsem si rychle oblíbila, až mě i zamrzelo, že většina z nich nedostala víc prostoru, příběhu by to vůbec neuškodilo. Nejvíce jsem se mi líbila So-ri.

*Pájuše*
15.05.2023 3 z 5

Jsem mile překvapená, že se něco takového dostalo na pulty českých knihkupectví. Možná předně proto, že asijská kultura je velmi upozaděna, přitom je to jedna z nejkrásnějších a nejobdivuhodnějších kultur, které znám. (Ano, jsem touto kulturou políbená nejen jako samouk, ale také díky značnému množství filmů a seriálů a knih o jejich historii a samozřejmě k-pop, k-rock atd.).
Kniha nenadchne, ale ani neurazí. Občas mi přišlo, že by si kniha zasloužila jít více do hloubky, co se postav týče. Zdály se mi ploché a některé tak nějak do počtu, aby tam dělaly "křoví". Děj byl rozvláčný, žádná "dramata" se zde neodehrála, takže člověk nebyl na konci překvapený. Určitým klišé se kniha také nevyhnula - typické pro YA knihy - ovšem nebylo to tak znatelné, jak bych očekávala. I když na ni mám spíš samá negativa, tak nějak to bylo milé čtení a sedla mi prostě do nálady.

petulkapeta
15.05.2023 3 z 5

,,Nemůžeš odstrkovat ty, které máš ráda, Su-džong-a. Musíš je milovat. A věřit v ně celým svým srdcem. Nic jiného dělat nejde."

,,Jsi stejná jako oba tvoji rodiče, Jenny. Tvrdohlavá, věrná a hodná, a když miluješ, tak celým svým srdcem."

Krásný příběh pro mě z prostředí méně známého. Příběh hlavně o přátelství a rodině,hudbě a lasce.

Karola050716
14.05.2023 3 z 5

Pro mě příjemné čtení z prostředí, které vůbec neznám. K-pop jde totálně mimo mě a korejská kultura taky, takže tím to bylo zajímavé. Taková cudná romantika a konec se mi líbil moc. Pro mě všeho (kromě názvů jidel) tak akorát, očekávání jsem neměla, hype okolo vydání mě minul a jsem spokojená, i když znovu číst neplanuju.

Lauralex
12.05.2023 3 z 5

XOXO ke mně přišlo úplnou náhodou, asi když jsem googlovala nějaký další korejský seriál nebo svého oblíbeného herce. Byl to pro mě výstup z komfortní zóny, protože YA literaturu už pár let nečtu, maximálně, když se objeví nějaká výjimka. Ne že bych proti ní něco měla, jen mi už příběhově a myšlenkově nestačí, a to ani na ten oddech, možná už jsem na to jen stará, nicméně moje korejské srdíčko si řeklo, že to vyzkouší. Paradoxem je, že K-pop neposlouchám (když, tak K-rock) a tento kult ječících a omdlévajících fanynek je mi vlastně úplně proti srsti, ale korejskou kulturu znám velice dobře a mám ji ráda, stejně jako japonskou. Možná jsem se trochu styděla, že čtu zrovna tohle, ale tak jednou, dvakrát, mimořádně, proč ne.

Ačkoliv je to young adult, není to hloupé a trapné, což mi u většiny příběhů vadí, a autorce se autenticky a záživně podařilo vykreslit atmosféru i problematiku tohoto fenoménu.
Bylo to čtení přesně na léto, kdy si chce člověk odpočinout, ale nechce, aby mu úplně odumřely mozkové buňky. Kdybych se nezajímala o Koreu, asi bych tuto knihu nechala bez povšimnutí, už jen proto, že je to YA, a kdybych se v této kultuře a problematice neorientovala, možná by mě to ani nezajímalo, ačkoliv je to zajímavé nahlédnutí do jiné země a kultury i pro neznalé a v dnešní době k nám asijská kultura proniká stále víc a víc (však jen já píšu tenhle příspěvek na Samsungu, což je přední korejská společnost). Kdyby mi bylo 14, budu z toho asi poprděná, ale i takhle jako necílové skupině se mi to dobře četlo.
Daebak.

Etule
08.04.2023 3 z 5

Příjemná oddechovka. V K-popové scéně se absolutně nevyznám, neznám ani jednu kapelu či písničku, takže to bylo opravdu zajímavé se o tom něco dozvědět. Dost mě překvapilo, že v Korei lidé hned od narození počítají, že jim je jeden rok. To jsem tedy rozhodně nevěděla a dost mě to překvapilo. :)
Jen ta korejská jména mi dělala trochu problém. :D

zsykorova
11.02.2023 3 z 5

Bylo to hezké nahlédnutí do světa k-popu, ale pro mě ty romantické knížky zkrátka nejsou.

miruska810
07.02.2023 4 z 5

Autorka podľa mňa nedokázala dosť vykresliť postavy. Príbeh utekal, ale postavy tak nejak zaostávali. Veľmi veľa náhod, ku koncu už som ani nebola prekvapená, že bol koncert zrovna tam, kde mala Jenny prijímačky :D kniha bola inak príjemná, ľahko sa čítala, taká oddychovka. Veľmi som sa na ňu tešila, keďže som podľahla kúzlu K-dramy. :D Určite sa však hodí pre mladšie publikum, než pre mňa :-)

Medasek
22.12.2022 3 z 5

Zajímavý příběh, neotřelé prostředí. Bohužel, na můj vkus, příliš ploché postavy.

ivetka8266
19.09.2022 5 z 5

Zajímavý příběh o k-popu...trochu nereálný, ale i tak pěkný.

knihomolkaL
10.09.2022 5 z 5

Nejsem už dávno cílová skupina - román pro dospívající mládež - ale pustila jsem se do toho, jelikož ujíždím na všem korejském, hlavně na korejských seriálech.
Bylo to pěkné, takové milé a vcelku nenáročné čtení o lásce, přátelství, hudbě a no ovšem - Koreji.
Jediným mínusem opět velikánské množství překlepů.

Rosse
30.08.2022 5 z 5

Kniha představuje dokonalou kopii klasického k-dorama. Kdo na podobný typ příběhů není zvyklí, můžou mu některé pasáže v knize přijít nelogické, jenže na tom je postavený princip těchto příběhů. Pokud už se čtenář do nějaké knihy pustí, musí počítat s tím, že některé scény budou nelogické a přitažené za vlasy. Stačí se podívat na jeden seriál a hned pochopíte, co tím myslím.

Suma sumárum, kniha se mi velmi líbila. Jedinou výtku bych měla k pravopisným chybám/chybějícím slovům. V poslední době je tohle velký kámen úrazu ve většině knih... a to je velká škoda.

Pokud máte rádi vtipné YA romance a ještě k tomu sexy korejce, věřím, že vás kniha osloví.