Wim Hof: Cesta Ledového muže

Wim Hof: Cesta Ledového muže https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480116/bmid_wim-hof-cesta-ledoveho-muze-reF-480116.jpg 3 50 10

Současná věda již prokázala, že legendární metoda Wima Hofa založená na práci s dechem, myslí a chladem může opravdu výrazně napomoci k celkovému fyzickému i psychickému zdraví. Dodá nám tolik potřebnou energii, zlepší krevní oběh a odolnost proti stresu, podpoří imunitní systém, posílí celkovou tělesnou kondici a díky ní se naše tělo dokáže snáze vypořádat s nemocemi. Wim svou metodu vyvíjel několik desítek let a vše má odzkoušené přímo na sobě. Uběhl půlmaraton v -30 °C jenom v šortkách, uplaval stovky metrů pod ledem, vydržel 90 minut v ledu, aniž by se změnila vnitřní teplota jeho těla, a zrychlil svůj metabolismus o více než 300 procent. Tato kniha dokumentuje, jak kdokoli, kdo si osvojí Wimovu metodu, může rychle a bezpečně zlepšit své zdraví a sílu. Praktická kniha s konkrétními návody pro všechny, kteří chtějí praktikovat metodu Wima Hofa. Včetně 30denní výzvy pro ty, kteří s metodou teprve začínají.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Zdraví
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Way of the Iceman , 2018


více info...

Přidat komentář

Georgine
26.02.2024 2 z 5

Také se mi líbila víc jeho první kniha. Tady už nic nového a přínosného,co bychom nevěděli z první knížky....

ma_Run_ka
13.02.2024 3 z 5

Druhá kniha o ledovém muži...
Popisuje WH metodu, opírá se o některé vědecké studie. V závěru čtenář najde 30denní program: Ledová sprcha - Dechové cvičení - Čas se zadrženým dechem.
Za mě - první kniha lepší.


Kluvo
15.01.2024 2 z 5

Budovanie kultu osobnosti Wim Hofa. Realne pouzitelnych informacii je tam na par stran (aj to su len zrecyklovane davno zname veci) a potom su tam vsuvky, ako Wim zobral nejaku partiu ceprov na Kilimandzaro, co je podla autora strasna horolezecka tura a oni tam sli len tak nalahko, akurat dychali hlbsie a vydychovali dlhsie. Alebo ako si Wim ovlada svoj parasympaticky system a dokonca svoju imunitu a ako su z toho vsetci vedci hotovi. Zvlast pri tom imunitnom systeme je to dost zvlastne tvrdenie, lebo autor nehovori, co to vlastne znamena a zda sa, akoby Wim riadil imunitnu reakciu svojho tela - teraz, lymfocity moje, hor sa do laveho pleca bojovat proti bakteriam, ktore mi tam budu za 5 min vpichnute,... A on ma jednoducho lepsiu imunitu a tym padom zareaguje ucinnejsie a rychlejsie na pripadnu infekciu. A Wim tiez takmer neje, len tak trochu 5 h denne po 17:00. A Wim vydrzal tolko v sude s ladom a hentolko plaval v oceane a bezal, resp. skor kracal, ten maraton za polarnym kruhom a pod. Wim je urcite borec a sam viem, ako dobre funguje a otuzovanie pri podpore imunity, ale toto je zbytocna kniha rozsahu jedneho priemerneho hesla na wikipedii.

parxel
27.03.2023 3 z 5

Cesta ledového muže je kniha o tzv. Wim Hofově metodě. Podle mého názoru nepřichází Wim Hof v podstatě s ničím novým. O příznivém účinku otužování věděla už moje prababička a práci s dechem se věnovali jogíni dávno předtím, než praotec Čech vylezl na Říp. Wim Hof pouze dodává třetí složku a tou je kabaretní představení v podobě různých eskamotérských kousků.

Někomu to třeba nesedne, ale doba je prostě taková, že na to spousta lidí slyší. Když jim budete říkat, dělej něco pro své zdraví, otužuj se, pracuj s dechem, je to zadarmo, tak to s nimi ani nehne. Za to když si jako Wim Hof lehnete na dvě hodiny do ledu, vylezete na nejvyšší horu Afriky nahoře i dole bez a uděláte z toho pořádný záznam na youtube, tak se lidi můžou přetrhat. Na to se pak nabalí pořádný marketing, drahé semináře, literatura a je to.

Za mne Cesta ledového muže neříká nic nového a převratného, ale pouze opakuje a připomíná staré známé a léty prověřené pravdy. Jenom v trochu novém kabátě. Nakonec je to na každém z nás, zda se budeme válet doma u televize, necháme si narůst pupky a vypěstujeme si všechny možné i nemožné civilizační choroby a nebo zvedneme zadky a uděláme něco pro sebe a svoje zdraví. Takhle jednoduše to vidím a nic složitého v tom nehledám. A pokud někoho nakopne tahle kniha, tak proč ne.

pajaroh
22.03.2022 1 z 5

Tohle je zbytečná kniha, která jen papouškuje knihu Wim Hof - Ledový muž s přidanými sebestřednými vsuvkami úvodu a "druhého" autora K. de Jonga. Opět opakuji, že nehodnotím ani Wima Hofa ani jeho metodu, následovníky či milovníky otužování, pouze tuto jednu knihu. A hodnotím ji nízce.

jana5868
27.01.2022 1 z 5

Knihu jsem dostala. Otužování mě zajímá, ale asi ji ani nedočtu. Pár informací obalených chvalozpěvy. Jak kdyby to psal textař teleshopingu. Wim Hof a jeho technika - zajímavé, kniha bohužel nikoli.

zeros
26.01.2022 2 z 5

Jak tu psali jiní, tohle nepůsobí zrovna jako knížka, která by vás nalákala do toho hned vlítnout a skočit do ledu. Pokud tedy nejste ochotni spolknout každé slovo, co se píše. Nejprve to působí jako příručka televizního léčitele, kterému stačí zavolat a všechno bude skvělé. Pak to zase sklouzne do až moc odborných medicínských detailů, které vám stejně nic moc neřeknou, pokud nejste doktor. K dobru dávám, že ke konci výslovně říkají, že tato metoda nevyléčí všechny neduhy světa, neodbourá rakovinu. Ale prostě z první poloviny knihy ten pocit dostanete a je to to, co odrazuje. I tak to zkusím, protože otužovat se a meditovat určitě může jen pomoct. Ale na tento návod v knize stačí dvě stránky a zbytek je jen vata, která je svým podáním spíš kontraproduktivní.

medialstar
22.01.2022 5 z 5

Stržena proudem všeobecného zájmu o Hofa jsem i já podlehla zvědavosti a opatřila si jeho knihu. A i když se jedná o kombinaci metod, které nepřínáší v jádru nic nového, tak je nám zde servírován přehledný balíček, který je podaný tak, že máte fakt chuť hned vlítnout pod studenou sprchu. Dostupné pro všechny, pozitivní účinky zaručeny! V jednoduchosti je síla a někdy prostě asi lidstvo potřebuje příběh bláznivého chlapíka (myšleno v dobrém), aby si připomněli, jak banální věc nám může zlepšit život. Kdyby vám řekl doktor otužujte se, tak o dopadu jeho prosby by bylo předem jasno. Ale když to říká Wim, lidi sekají díry do ledu jak o život. Ale proč ne? Fandím mu, věřím, že nás ještě překvapí.

pavel9410
07.10.2021 1 z 5

Je to ukrutne dlouhy naborovy letak na Wim Hofovu metodu, pricemz o tom jak a co delat se dozvite na dvou strankach. Zbytek jsou priklady jak Chuck Norris (pardon, Wim Hof) bojoval se zbytkem sveta, komu vsemu to pomohlo, kdo jemu a autorovi knizky neveril. Vse psane stylem letaku na “zazracnou meducinu”, ktera proste funguje, jenom vam ji doktori z nejakeho neznameho duvodu zatajuji. Nechci Wim Hofovi upirat jeho schopnosti i vliv jeho technik na zlepseni zdravi a ovladani tela, ale tahle knizka mne od toho spis odradila.

JirkaTob
07.10.2021 2 z 5

Pokud máte Wimovu předchozí knížku, je tahle zbytečná. Vlastně i pokud ji nemáte, kupte si radši jeho první.

Štítky knihy

meditace otužování dýchání

Autoři knihy

Wim Hof
nizozemská, 1959
Koen De Jong
nizozemská, 1979

Kniha Wim Hof: Cesta Ledového muže je v

Právě čtených4x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě9x
Knihotéce17x
Chystám se číst22x
Chci si koupit15x