Hlas hrdličky

Hlas hrdličky https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75470/hlas-hrdlicky-75470.jpg 4 49 7

William Marshal série

< 4. díl >

Historický román z Anglie 12. století. Roger Bigod je mladý, ambiciózní šlechtic, vyštvaný nevlastní matkou z rodného domu. Stane se rytířem krále Jindřicha II. a doufá, že v jeho službách dobude panství zpět. Zamiluje se však do královy milenky, krásné Idy de Tosney. Prvotní přitažlivost přeroste ve vášnivou lásku, která je však ohrožována odloučením, steskem Idy po synovi, kterého musela opustit, a nekončícími útoky Rogerovy macechy.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Time of Singing , 2008


více info...

Přidat komentář

misarisa
11.05.2020 5 z 5

Výborná kniha, nemohla jsem se od čtení odtrhnout, protože se pořád něco dělo. Žádné prázdné stránky.

orinka3
18.09.2018 5 z 5

Historický román, jak má být. Obdivuhodné rytířství Rogera, který si svou slávu i lásku musel těžce vybojovat. Ida, mimořádně silná osobnost, která musela zapřít svou touhu po rodinném životě a obětovat se svému pánu, králi Jindřichovi. I ostatní postavy jsou na stránkách knihy živé a věrohodné. Středověk není jen ponurý a hrady nesloužily jen k dobývání. Dovědět se, jak se tehdy zdobily místnosti, co se podávalo na stůl a v čem lidé chodili, je taky dobré. I ta hygiena byla možná lepší, než si ji dnes představujeme, vonnou lázeň a šaty proložené levandulí, to bychom asi brali taky.


Sarah01
10.11.2015 4 z 5

Poutavý historický román na pozadí skutečných událostí, je vidět, že historické bádání je autorčiným koníčkem. Tato knížka vlastně vypráví o rodičích manžela Mahelt Marshalové, Hugha Bigoda, o jejich lásce, sňatku, který musel povolit král, protože Ida byla jeho milenkou a matkou jeho syna, o jejich manželství a životě na rodinném sídle.

Jindřich osmý
02.12.2014 1 z 5

Moc krásná poutavě napsaná kniha.Hrozně dobře se mi četlo.Vřele doporučuji.

Saskie
13.06.2014 5 z 5

Krásná kniha. Děj mě úplně pohltil, za dva dny přečteno. :)

Majulinek
07.01.2013 5 z 5

Opravdu je to úžasná kniha. Děj byl chápavý, navazoval na sebe, žádné zbytečné odbíhání. Přímo to vtáhlo do děje. Tuto knihu jsem ani nechtěla pustit z rukou, dokud ji nedočtu. :)

Dádulka67
12.06.2012 5 z 5

Úžasná spisovatelka=úžasná kniha! Četla jsem z této série již knihu Šarlatový lev a byla skvělá - stejně jako tato. Naprosto perfektně popisovaný děj, který jakoby čtenáře vtáhne přímo na místo, kde se vše odehrává. Myslím, že paní Elizabeth má opravdu skvělé nadání vypravěčky, která nenudí. Knihu vřele doporučuji.